11 beste programvare for tegningstabletter for profesjonelle og spirende digitale artister

Bak er de dagene da grafiske kunstnere brukte penn og papir til å lage sin kunst. De fleste moderne kunstnere beveger seg mot digitale enheter og bruker tegnetabletter som kan hjelpe dem med å lage imponerende kunstverk med ubegrensede tilpasningsalternativer.

Tegnetabletter er sikrere og pålitelige, tilbyr tonnevis av tilpasningsalternativer, og du kan lagre kunstverket dine for alltid på lagringsenheter. Hvis du har ferdighetene og en tegneplattform, er det eneste du trenger for å komme i gang, en programvare for å lage kunstverk.

Men hvilken tegneprogramvare er best for deg? Vi vil prøve å svare på det spørsmålet litt.

I denne artikkelen har vi samlet den beste programvaren for tegning av tabletter med sine fordeler og ulemper for å hjelpe deg med å finne den beste redigeringsappen som oppfyller dine krav.

Beste tegnebrettprogramvare for 2019

1

Autodesk Sketchbook

 • Pris - Gratis for individuell / Premium Enterprise versjon

Autodesk Sketchbook er mer enn bare et skisseverktøy, og selskapet har nylig gjort det gratis for personlig og personlig bruk. Bedriftsversjonen av det samme vil være tilgjengelig med en premie på $ 85 for bruk i det kommersielle rommet med teknisk støtte fra Autodesk.

For nybegynnere og til og med for mellomliggende brukere, tilbyr The Sketchbook tonnevis av tilpasningsalternativer for å komme i gang med et enkelt, men praktisk brukergrensesnitt.

Sketchbook gir en presis og raskere arbeidsflyt takket være tegningsmotoren som kan håndtere 100mpx lerret mens du opprettholder den innzoerte følelsen du får mens du arbeider på naturlig lerret.

Du kan også importere skisser fra papiret til Sketchbook ved å klikke på et bilde, og appen vil importere linjekunsten med en gjennomsiktig bakgrunn som kan farges ved hjelp av sketchbook-appen.

Sketchbook tilbyr over 190 tilpassbare børster, tradisjonelle linjer, flere eksportformater, inkludert JPG, PNG, BMP, TIFF og PSD, og ​​er kompatibel med tabletter, datamaskiner samt smarttelefoner.

 • Få nå Autodesk Sketchbook
2

Corel Painter 2019

 • Pris - Gratis prøveversjon / Premium $ 379

Den siste iterasjonen av Corel Painter kommer med en betydelig forbedret ytelse som gir en god arbeidsflyt for de digitale artister. Den moderne mørke brukergrensesnittet, kombinert med bedre grensesnittkontroll, gir deg presise verktøy for å lage fantastisk grafikk ved hjelp av tegnebrettet.

Corel Painter leveres med over 900 børster, inkludert Natural-Media og Painter signatur pensler i tillegg til 36 nye børster i den nye versjonen, inkludert Pattern Pens og Stamps pensel. Videre kan du også utforske de 36 børstekategoriene for å finne en pensel for hver oppgave.

Sammensetningsverktøyene består av fargevalg, bruk av grids basert på klassisk sammensetning, flytkart for å maksimere kreativ potensial for Real Watercolor og Practice brushes.

Det kommer også med funksjoner som speilmaleri, papirstruktur, overflate tekstur sammen med annen samling av teksturer for å søke på lerret eller media.

 • Få nå Corel Painter
3

Krita

 • Pris - Gratis åpen kildekode

Enten du vil lage konseptkunst, tekstur eller matte maleri, eller illustrasjon og tegneserier, kan Krita hjelpe deg med å oppnå alt uten å bruke en krone på verktøyet.

Krita er en gratis åpen kildekode digital kunstprogramvare kompatibel med Windows, Mac og Linux-datamaskiner som lar deg lage konseptkunskaper og tilbyr alle viktige og innovative verktøy for både nybegynnere og fagfolk.

Brukergrensesnittet på verktøyet gir en distraheringsfri layout ved å holde sidepanelene dokket når det ikke trengs. Du kan tilpasse arbeidsområdet til dine behov, og opprette snarveier etter din bekvemmelighet.

I tillegg tilbyr Krita børstestabilisatorer for å korrigere eventuelle uønskede penselstreker, lett tilgjengelig fargepalett, over 9 børstemotorer, inkludert Fargemetningsmotor, Formmotor og Partikkelmotor for tilpasning og muligheten til å importere børste og tekstur fra andre kunstnere ved hjelp av ressurshåndterer.

Krita kommer med alle grunnleggende samt avanserte funksjoner, inkludert fullfargestyring, OpenGL Enhanced, HDR Support og full kompatibilitet med PSD-filer.

Last ned Krita

4

Adobe Photoshop CC

 • Pris - Gratis prøveversjon / Premium abonnement

Adobe Photoshop har fått seg et rykte i å være den mest foretrukne fotoredigeringsappen og med rette, med alle verktøyene den har å tilby, bortsett fra at du kontinuerlig legger til nye funksjoner regelmessig, er Adobe Photoshop faktisk blant de mest anbefalte verktøyene fra digitale kunstnere.

Fra grunnleggende tekst- og blyantverktøy til avanserte teksturer og hundrevis av børster har Photoshop alt du trenger i en digital maleri-app for å skape et digitalt kunstverk på neste nivå.

Den nyeste versjonen av Adobe Photoshop CC leveres med nye børstefunksjoner som lar deg tegne renere linjer og jevnere børstestrenger med hjelp av noen utjevningsmoduser, inkludert Stroke Catch-up-modus og Catch-up på Stroke End-modus.

Hvis du bruker Adobe Lightroom, kan Photoshop importere og redigere bilder redigert på Lightroom fra skyen. Social media app integrasjon lar deg dele kunstverket ditt med kolleger og venner over Facebook, Twitter, Skype og Feedback Hub, etc.

Vær oppmerksom på at alle Adobe-programmene innebærer en bratt læringskurve, men du kan lage profesjonelt kunstverk ved hjelp av verktøyet når du vender deg til det ikke-lineære brukergrensesnittet og verktøyene som tilbys.

Last ned Adobe Photoshop CC

5

ParticleShop

 • Pris - $ 49.99

ParticleShop fra Corel er ikke en redigeringsprogramvare, men et tilleggsprogram (plugin) som gir fantastiske bildeforbedringer når de brukes sammen med andre redigeringsverktøy som Adobe Photoshop, CorelDRAW Graphic Suit, etc.

Den nye versjonen av plugin leveres med Dynamic Speckle børster som kan brukes med trykkfølsomme tabletter og berøringsaktiverte enheter, inkludert tradisjonelle musemotiverte maskiner.

Den leveres med 11 innebygde tilpassede børster for å lage og legge til Dynamic Speckle-blomstrer og overbevisende partikkelflare til kunstverket.

ParticleShop er en premium plugin og koster $ 49, 99 på Corels nettsted.

Last ned ParticleShop

6

Clip Studio Paint

 • Pris - Gratis prøveversjon / Premium versjon starter på $ 49, 99

Clip Studio Paint er et premium illustrasjonsverktøy som kan hjelpe deg med å lage konsepter for Manga, Illustrasjon og Animasjon. Den kommer med spesialfunksjoner for tegning tegneserier og tegneserier sammen med forbedrede funksjoner for å fargelegge kunstverket.

Clip Studio-eiendelene gir deg tilgang til en enorm samling nedlastbart innhold, inkludert pensler, 3D-modeller, toner og mer. Den avanserte funksjonen for penntrykksdetektering for å tillate en naturlig pennlignende opplevelse og penselstabilisatoren kan korrigere eventuelle uønskede børstestrømmer automatisk.

Penslene kan tilpasses etter artistens behov. Den har et dekorasjonsverktøy som lar deg tegne kompliserte mønstre med blonder og kjeder etc.

Clip Studio Paint er en rimelig løsning for tegning av tabletter som tilbyr imponerende tegne- og oppsettverktøy. Hvis du er tegneserieartist og ikke vil bruke for mye på tegneprogramvare, er Clip Studio Paint bare det verktøyet du trenger.

Last ned Clip Studio Paint

7

ArtRage 5

 • Pris - Gratis demo / Premium $ 79

ArtRage 5 er den nyeste versjonen av den populære digitale malingsprogramvaren fra Ambient Design. Den nyeste versjonen kommer med et nytt sett med verktøy, forbedret ytelse og noen forbedringer av eksisterende verktøy.

ArtRage er kjent for sin realisme av tradisjonell maling struktur, samtidig som det tilbyr praktiske redigeringsverktøy for å oppnå det samme. Bortsett fra det tidligere verktøyet for akvarell og olje, leveres den nyeste versjonen med nye verktøy, inkludert naturlig blyant, fleksibel tilpasset børste redigering og forbedret ytelse.

ArtRage 5 beholder den tradisjonelle lerretsteksturen, men lar deg finjustere teksturene som du trenger for å lage en perfekt bakgrunn, fint skissepapir, grov lerret og til og med tilpassede mønstre.

Du kan finjustere bildene ved hjelp av filtre, lageffekter, lagblandingsmoduser og mer. Hvis du er i undervisning, kan du bruke ArtRage 5s skriptopptaksfunksjon som lar deg registrere hvert trinn involvert i maleriprosessen og spille den tilbake i ArtRage 5 for å lage en komplett opplæring.

Last ned ArtRage 5

8

Rebelle 3

 • Pris - Gratis demo / Gratis online eksperimentelt verktøy / Premium versjon starter på $ 89.99

Rebelle er et snill verktøy som lar deg lage realistisk akvarell, akryl, vått og tørt medieverk. Eksemplet på verktøyene som fungerer kan forstås ved hjelp av det gratis eksperimentelle maleriverktøyet som Rebelle har på sin nettside.

Bildet ovenfor er mitt kunstverk. Mens det kan gi bort min elendige håndskrift og det faktum at jeg ikke har noen kunstneriske ferdigheter, gjør malingen tekstur det som ekte. Du kan justere penselstørrelsen, vann og malingsnivået, og Rebelle vil skape en realistisk virtuell blanding av malingen og penselstrengen på lerretet.

Tanken var å tilby et naturmaleriverktøy for tegning av prosjekter. Rebelle 3 tilbyr toppmoderne akvarell simulering sammen med våte verktøy, inkludert akvareller, akryl og blekkpenn. Du kan også arbeide med tørre verktøy som blyant, pastell, markør og viskelær.

Andre nye tilbud i Rebelle 3 inkluderer nye DropEngine for akvarelldråper, kraftig børsteopptaker og støtte for penntrykksvisning med rotasjon.

Rebelle 3 er kompatibel med de fleste bildefilformatene inkluderer PNG, JPG, TIF, BMP, REB-filer og lagdelt PSD-støtte.

Rebelle 3 er et rimelig digitalt maleri verktøy som tilbyr realistiske malerier erfaringer med tonnevis av tilpasningsalternativ for digitale kunstnere.

Last ned Rebelle 3

9

Svart blekk

 • Pris - Gratis prøveversjon / $ 59.99

Mens andre digitale måleredskaper fokuserer på å tilby et mer realistisk konseptskapingsverktøy, fokuserer Black Ink på å tilby en kreativ plattform for å skape utover realismens grenser ved å skape unike konsepter.

Black Ink tilbyr unike verktøy for penseltilpasning som lar deg tildele trykk, hastighet og tilfeldighet til hvilken som helst parameter i børsten.

Det er 3 fargemodi som tilbys som inkluderer farge, gradienter og bildebaserte fargemoduser. Verktøyet er kompatibelt med høyoppløsningsenheter med stor skjerm, og gir et flott svar, utrolige detaljer og ytelse ved å bruke datamaskinens GPU.

Svart blekk er tilgjengelig for flere plattformer, inkludert Windows og koster $ 59.99.

Last ned svart blekk

10

PaintTool SAI

 • Pris - $ 45 (ca.)

PaintTool SAI er blant de enkleste verktøyene for digital maling du kan bruke i dag. Det kan ikke være så sofistikert som andre digitale malerverktøy, men dets styrke kommer fra sin enkelhet som lar deg fokusere på kunstverket ditt enn å fizzle rundt med filtre og effekter.

Den leveres med verktøy som akvarellbørster, gjennomsiktighet, linjevekt, fargeskjul, RGB Slider, HSV Slider med presise innganger. Det er også lett og har minimal innvirkning på ytelsen.

Pennestabilisatorfunksjonen ignorerer uønskede trekk og penselstrenger som gir renere tegninger. Brukerne kan også lage egne farger. Å jobbe med lag og tilpasse dem er enkelt. Hvis du vil ha flere børsteløsninger, kan du laste den ned fra tredjeparts kilder som Doxy og Onta pensler for eksempel.

PaintTool Sai mangler noen av funksjonene som tilbys av andre digitale malerverktøy, men det enkle grensesnittet gjør det en glede å jobbe med.

Last ned PaintTool Sai

11

Microsoft Paint 3D

 • Pris - Innebygd Windows 10-verktøy

Microsoft pensjonerte sin populære Paint app og erstattet den med Microsoft Paint 3D. En ny forbedret versjon av MS Paint App kommer nå med nye funksjoner som 3D-doodling, tekst og klistremerker, etc.

Paint 3D-appen er opprettet, og holder Microsoft Dial i fokus, så den er fullt kompatibel med tegningstabletter. Du kan også bruke en realistisk tekstur som hardved og mykt gress, legg til filter og lyseffekter for å forbedre kunstverket. Du kan finne flere 3D-modeller på Remix3D.com og laste opp ditt eget arbeid for samfunnet.

Paint 3D-appen fra Microsoft er et godt tegneverktøy for nybegynnere og barn. Noen fagfolk har skapt fantastisk kunstverk ved hjelp av Paint 3D-programvaren, men det ville ta mer tid og krefter enn andre digitale malerverktøy.

Last ned Paint 3D

Konklusjon

Digitale malerapplikasjoner har utviklet seg gjennom årene, og utviklerne prøver konsekvent å legge til nye funksjoner på verktøyene. Hvis du er en aspirerende digital kunstner som leter etter den beste digitalmaleringsappen, kan du prøve våre anbefalinger i denne artikkelen.

Vi håper å ha hjulpet deg med å finne den beste programvaren for tegningstabletter. Gi oss beskjed om din favoritt digitale maleri-app i kommentarene nedenfor.