10 beste gratis 3D design programvare for nybegynnere og avanserte brukere

Å ha riktig 3D design programvare er avgjørende for å hjelpe deg med å lage den perfekte 3D-modellen. En 3D-modell kan beskrives som en modell som skildrer et objekt i en 3D grafisk modus, og prosessen med å utvikle 3D-modeller er det som kalles 3D-modellering.

Brukes i bransjer som 3D-utskrift, interiørdesign, arkitektur, film, spill og animasjon, er 3D-modeller viktige komponenter i digital produksjon.

Som du alle vet, har 3D modellering utviklet seg enormt med fremgangen i teknologi, og bruken av dem har nå overskredet flere næringer, inkludert medisin og arkitektur. Hvis du er på jakt etter en god 3D-modelleringsprogramvare, vil du snart innse at det er tonnevis av dem.

Å velge riktig programvare kan ikke være så enkelt som det høres ut på grunn av det brede utvalget av funksjoner og ulike aspekter som finnes i disse verktøyene. I denne artikkelen vil vi introdusere deg til topp 10 beste 3D-designprogramvaren.

Gratis 3D design programvare for 3D modellering: hvilken å velge?

Hvordan velger du et godt verktøy for 3D-modellering? Nedenfor finner du en rekke spørsmål som:

 • Hvilke funksjoner er viktige for 3D-designprogramvare?
 • Er det en forskjell mellom gratis og betalte 3D-animasjonsverktøy?
 • Er det for konstruksjon eller design formål?
 • Hvilke filformater støtter det?
 • Hvilken type modellering kan du bruke?
 • Har 3D-programvare en tidslinje redaktør?
 • Kan du bruke den til film / animasjon produksjon?
Vurdering (1 til 5) Gratis / betaltIngeniør / Kunstnerisk Filformater (Bilde, 3D, CAD, PDF)Parametrisk / eksplisitt modellering Tidslinjeditor
SketchUp4.5Betalt (har prøveversjon)BådeAllepara~~POS=TRUNCJa
Solidworks4.5Betalt (har prøveversjon)BådeAlleBådeJa
Blender4GratiskunstneriskBilde, 3DeksplisittJa
Daz Studio4GratiskunstneriskBilde, 3Dpara~~POS=TRUNCJa
Autodesk 123D4betaltIngeniørAlleBådeN / A
FreeCad4GratisIngeniørAllepara~~POS=TRUNCNei
Mesh Mixer4.5GratiskunstneriskAllepara~~POS=TRUNCNei
3DReshaper4.5betaltBådeAlleBådeJa
DX Studio4betaltkunstneriskAlleeksplisittN / A
3D Crafter3GratisIngeniørAllepara~~POS=TRUNCNei

3D design programvare med gratis nedlasting

1

Daz Studio (foreslått)

Daz Studio er en gratis og funksjonell 3D-modelleringsprogramvare som kanskje ikke går lett for nybegynnere, men tilbyr avanserte funksjoner for fagfolk. Det gjør det mulig for brukere å lage fantastisk 3D-kunst med GPU-akselerert sanntidsutvikling og virkelige resultater.

Foruten 3D Morphing, posering, animasjon og gjengivelse av funksjonalitet, gjør Daz Studio deg til å bli en dyktig 3D-artist ved hjelp av interaktive tutorials i apps.

Programvaren støtter Windows og Mac OS X og er tilgjengelig som et freeware.

For mer informasjon, foreslår vi at du tar en titt på deres offisielle nettside på linken under.

Våre plukke Daz 3D
 • Gratis versjon
 • Fotorealistiske resultater
 • God kundesupport
Last ned nå Daz 3D Studio
2

SketchUp

SketchUp er en av de beste og topprangerte 3D-designprogramvarene. SketchUp er tilgjengelig i både gratis og betalte versjoner, og kan brukes til et bredt spekter av tegneapplikasjoner som film, videospilldesign, interiørdesign, arkitektur, sivil og maskinteknikk.

Denne 3D-designprogramvaren støtter tredjepartsprogramtilleggsprogrammer, muliggjør overflatemodellering i ulike stiler, og tilbyr også tegneoppsettfunksjoner.

Det er også et åpen kildebibliotek kalt 3D-lager hvor brukere kan samarbeide og bidra med modeller.

Få SketchUp

3

Solidworks

SolidWorks er den mest populære 3D-designprogramvaren og leveres med mange brukervennlige funksjoner som gjør den til den beste 3D-modelleringsprogramvaren.

SolidWorks er utviklet og publisert av Dassault Systemes, og er et CAD-program (Computer Assisted Design) som kjører på Microsoft Windows.

Den enorme samlingen av verktøy gjør det til en perfekt ressurs for designere og ingeniører. Dens brukervennlighet er bemerkelsesverdig, takket være den veilede SolidWorks-opplæringen, videoene, PDF-guider og de ulike alternativene som tilbys for å endre kvaliteten på den endelige modellen.

Få SolidWorks

4

Blender

Blender er en gratis og åpen kildekode 3D design modelleringsprogramvare og en av de mest pålitelige og allsidige programmene rundt. Når du har studert det bra, vil du innse at det kan gjøre mer enn du kan håndtere, fra 3D-animasjon til design for 3D-utskrift og mer.

Det store samfunnet bak Blenders suksess sikrer kontinuerlig utvikling og forbedring av programvaren. Samfunnet kan også være svært nyttig i feilsøking og ved å gi viktige tips om hvordan du får det beste av Blender.

Du kan installere tilleggsprogrammer for å låse opp mange funksjoner og utvidelser avhengig av prosjektet ditt.

Få Blender

5

AutoDesk 123D

AutoDesk 123D er et datamaskinstøttet designprogram (CAD) som tilbyr massevis av 3D-modelleringsverktøy og har til og med støtte for 3D-utskriftsteknologi.

Nettstedet tilbyr mer enn 10.000 gratis 3D-modeller som du kan bruke eller tilpasse til dine ønsker. Det er også mange fantastiske gratis apper du kan bruke hvis du vil starte fra bunnen av.

AutoDesk 123 er tilgjengelig for Windows, OS X, Linux, IOS og Android.

Få AutoDesk 123D

 • RELATERT: 6 beste stoppfilm animasjon programvare for bruk på Windows-PCer
6

FreeCAD

FreeCad er en parametrisk 3D design programvare som kan brukes til å designe ekte som objekter av enhver størrelse. Siden det er en parametrisk modellerer, kan du enkelt endre modellens parametere ved å gå tilbake til modellens historie.

FreeCAD er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux, og er et åpen kildekodeverktøy som kan brukes til å lage 3D-spillmodeller, arkitektoniske modeller, industrielle modeller og animasjonsmodeller.

Noen av de primitive gjenstandene som den gir, inkluderer boks, sfære, kone, sylinder og torus mens bildemodifiseringsverktøyene inkluderer tykkelse, kutt, filt, ekstrudere, sikring, boolsk etc.

Å være et multi-plattformsprodukt, det kan lese og skrive flere filformater som IGES, STEP, DAE, IFC, OBJ, DXF, SVG, STL og mange andre.

Få FreeCAD

7

MeshMixer

MeshMixer er en toppmoderne 3D-modelleringsprogramvare som skaper robuste 3D-motiver for 3D-utskrift. Den er nyttig når du allerede har en 3D-modell, slik at du kan modifisere og reparere modellen som passer dine behov.

Du kan imidlertid også bruke den til å lage fra bunnen av siden programvaren gir alle nødvendige verktøy. Det er en hel del av programmet som er dedikert til 3D-utskrift. Du kan bruke denne delen til å analysere designet ditt for å sjekke om det er problemer i modellen din og for å se om modellen er fullført for utskrift.

MeshMixer kommer med en lang liste over 3D-designverktøy som inkluderer verktøy for måling av stabilitet og tykkelse, meshutjevning, børsteverktøy blant andre. Best av alt, programvaren er gratis og tilgjengelig for Windows, Mac OS X og Linux.

Få MeshMixer

8

3DReshaper

3DReshaper er en robust og rimelig 3D-design programvare dedikert til behandling av 3D-modeller. Med sin fleksibilitet kan den brukes i ulike bransjer, inkludert skipsbygging, anleggsbygging, gruvedrift, kunst, etc. Det pakker mange funksjoner og støtter mange skript for enkel modellering.

3DReshaper behandler aktivt 3D-punktskyger som kommer fra ulike kilder som UAV, laserskanning, 3D-skannere eller fra andre digitaliseringsenheter.

Siden punktloggbehandling er det viktigste trinnet å håndtere, gir 3DReshaper kraftige funksjoner som fusjon og automatisk segmentering for å behandle punktskyger.

Få 3DReshaper

9

DX Studio

DX Studio tilbyr et komplett utviklingsmiljø for å utvikle interaktiv 3D-grafikk. Programvaren består av et sett med redigeringsverktøy og en sanntids 3D-motor.

Ved hjelp av DX Studio kan du enkelt lage intuitive 3D-modeller, 3D-spill, 3D-animasjoner etc. Det gir ikke bare et bredt spekter av 3D-modeller, men også verktøy for å lage disse modellene. Det lar deg også lage to eller flere modeller samtidig.

Blant de mange verktøyene for 3D-modellering tilgjengelig, finner du verktøy for å skape spesialeffekter, terrengsystem for å legge til vegetasjon og bergarter i terrenget ditt, og en sanntidsredaktør for 2D- og 3D-scener.

Få DX Studio

10

3D Crafter

3D Crafter er et kraftig 3D-modellerings- og animasjonsverktøy som inneholder effektive dra og slippfunksjoner for enkel bruk.

Din grunnleggende grunnleggende form er en terning, kegle, sfære, sylinder eller torus. Du kan enkelt dra og slippe disse figurene inn i arbeidsområdet der du bygger og støper den endelige modellen.

Det er mange verktøy forutsatt, og alle er merket, så svingende over dem vil gi deg en ide om hva hvert verktøy gjør.

For nybegynnere er dette det beste verktøyet du kan bruke siden det gir opplæringsprogrammer for alle nivåer, og har også en hjelpemeny integrert med søkefunksjoner.

Få 3D Crafter

Vi avslutter listen vår her. Vi håper at informasjonen ovenfor har hjulpet deg med å bestemme hvilken 3D animasjonsprogramvare som skal lastes ned på datamaskinen.

Det er verdt å nevne at løpende animasjonsoppgaver på datamaskinen krever kraftig maskinvare. Pass på at datamaskinen din er utstyrt med et pålitelig GPU-kort, slik at det kan kjøre 3D animasjonsprogramvare riktig.

Konklusjon

Ved å velge riktig 3D modelleringsprogramvare, er det viktig å først bestemme formålet som du vil ha programmet. Dette skyldes at de fleste av disse programmene er rettet mot engineering eller kunst.

Filkonvertering er også en svært viktig faktor å vurdere. Hvis du har tenkt å 3D-utskrift, må du huske på at 3D-utskrift bruker STL-filtypen.

Selv om kostnadene kommer flere funksjoner, er det så mange gratis 3D-designverktøy som nettopp kan få jobben gjort. De fleste av disse gratis verktøyene passer best for nybegynnere, siden de kommer med innebygde apper og opplæringsprogrammer.

Listen ovenfor fremhever noen av de beste gratis 3D-designprogramvarene som er tilgjengelige på internett.

Redaktørens merknad - Denne artikkelen er opprinnelig publisert i november 2016. Vi har nylig oppdatert den for å inkludere enda mer gratis 3D-designprogramvare for Windows PC-brukere.

Beslektede historier for å sjekke ut

 • Windows 10 Paint 3D lar deg lage dine egne 3D-bilder
 • Microsoft Edge vil bli verdens første nettleser for å støtte 3D
 • Hvordan lage en bakgrunn gjennomsiktig i Paint and Paint 3D