Slik kan du tvinge PCen din til å oppgradere til Windows 10

Etter måneder med testing, mange forhåndsvisning bygger, millioner av Insiders, og mange kunngjøringer, lanserer Microsoft vanligvis en ny Windows 10-versjon. Men siden millioner av mennesker venter på å få en gratis oppgradering når en ny OS-versjon lander, bestemte Microsoft seg for å rulle ut systemet i faser, så ikke alle vil få Windows 10 samme dag.

Men hvis du ikke vil vente en dag, viser vi deg hvordan du skal tvinge datamaskinen til å oppgradere til Windows 10. På denne måten vil du være blant de første som får den nye OS-versjonen.

Men før vi viser deg hvordan du skal tvinge datamaskinen til å få en gratis Windows 10-oppgradering på dag ett, må du sørge for at du oppfyller alle krav til det.

Først og fremst trenger datamaskinen din å kjøre en ekte kopi av Windows 7 SP1 eller Windows 8.1. Og du må ha alle de tidligere oppdateringene installert fra Windows Update.

Sørg også for at du har reservert din gratis kopi av Windows 10 gjennom Få Windows 10-knappen på oppgavelinjen.

Slik tvinge Windows 10 til å installere oppdateringer nå

Metode 1: Bruk kommandoprompt

Hvis du oppfyller disse kravene, er du god til å gå. Så, for å tvinge datamaskinen til å motta en gratis oppgradering til Windows 10, følg disse trinnene:

 1. Gå til Windows Update og sørg for at du er satt til å installere oppdateringer automatisk
 2. Naviger til C: WindowsSoftwareDistributionDownload mappe og slett alt fra det (ikke bekymre deg, det vil ikke skade systemet ditt)

 3. Nå høyreklikk på Start-knappen og åpne Kommandoprompt (Admin)
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • wuauclt.exe / updatenow
 5. Vent noen minutter og se etter oppdateringer i Windows Update. Du bør se Windows 10 lastes ned på PCen.
 6. Etter at nedlastingen er ferdig, vil den starte "Forbereder for installasjon ..., " vent til dette er ferdig, og du kan installere Windows 10 normalt.

Utålmodige brukere rundt om i verden har prøvd denne metoden, og de rapporterte at det virket for dem, så vi håper det vil fungere for deg også.

Metode 2: Bruk Microsofts oppdateringsassistent

En annen rask metode for å installere en ny Windows 10-versjon så snart den er tilgjengelig, er å laste ned Microsofts Update Assistant.

For å gjøre det, gå til Microsofts offisielle nettsted og sørg for at den nyeste OS-versjonen er lastet opp til nettstedet. Alt du trenger å gjøre er å trykke på "Oppdater nå" -knappen og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Hvis du allerede har oppgradert systemet til Windows 10, kan du fortelle oss dine inntrykk av det nyeste Microsofts operativsystem i kommentarene.

Relaterte poster å sjekke ut:

 • Vi svarer: Kan jeg rengjøre Re-Installer Windows 10 etter oppgradering?
 • Kan jeg installere Windows 10, 8.1 på to enheter med samme nøkkel?
 • Slik installerer du Windows 10 på nytt

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i juli 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.