Microsoft-apps er uskarpe? Slik løser du dem

Hvis du noen gang har prøvd en skjerm av en nyere innebygd eller flere visningsmoduser på et hvilket som helst Windows-operativsystem, har du sannsynligvis problemer med skjermskalering og tredjepartsapps. I de fleste tilfeller er grensesnittet enten for lite eller synlig, men uklart. Noen brukere rapporterer imidlertid også problemer med Microsofts egne UWP-apper. Selv om de er mye bedre optimalisert for Windows 10-arbeidsflyt, er det noen ganger skaleringen feil, og de kommer ut uskarpe.

Vi sørget for å gi våre to cent på dette emnet, sammen med de 6 mulige løsningene. Hvis selv butikkappene ser uskarpe ut, må du kontrollere trinnene vi oppgav nedenfor.

Slik løser du uklar Microsoft-app i Windows 10

 1. Aktiver innebygd feilsøking
 2. Endre DPI i kompatibilitetsmodusinnstillinger
 3. Manuell regulering av skjermskalering i skjerminnstillinger
 4. Aktiver ClearType for uklare fonter
 5. Sjekk skjermdriverne
 6. Senk oppløsningen

1: Aktiver innebygd feilsøking

Fra begynnelsen var det problemer med Windows og DPI-skalering på monitorer med stor oppløsning. Spesielt når skjermstørrelsen er på undersiden. For eksempel på den 15, 6-tommers skjermen med Full HD-oppløsning, vil det grensesnittet som vises, bli uklart. Dette gjelder spesielt standard desktop (win32) programmer som er utdaterte. Utdatert på en måte at utvikleren ikke har optimalisert dem for Full HD eller 4K UHD-resolusjoner på den tiden. Rimelig, siden de ble introdusert de siste par årene, og mange vanlige applikasjoner er ute av støtte for aldre.

Selv om alle nye UWP-apper for det meste regulerer DPI og unngår blurriness, har eldre apper (utviklet for Windows 8) fortsatt problemer på høyoppløsningsskjerm. Derfor har Microsoft, med Creators Update, introdusert en spesiell feilsøkingsprogramvare som takler dette problemet. Det løser uklare apper ved å automatisk skalere grensesnittet.

Den finner du i Skjerminnstillinger, og slik gjør du det:

 1. Høyreklikk på skrivebordet og åpne Skjerminnstillinger fra kontekstmenyen.
 2. Klikk på Avanserte skaleringsinnstillinger .

 3. Under delen " Fix scaling for apps " bytt på " La Windows prøve å fikse apper slik at de ikke er uskarpe ".

 4. Start datamaskinen på nytt og se etter forbedringer.

2: Endre DPI i kompatibilitetsmodusinnstillinger

Noen brukere prøvde å erstatte den uklare UWP-appen med et Win32-alternativ. Men hvis appen passer til "arven" -merket, kan du være nesten sikker på at den ikke fungerer som beregnet på nyere skjermer med ultrahøye oppløsninger. I tillegg til den nevnte innebygde reparasjonen, kan vi også anbefale å justere innstillingene for kompatibilitetsmodus. Dette motsetter den forrige løsningen, da Kompatibilitetsmodus overtar skjerm DPI-skalering. Også UWP-apper kan ikke tweaked på denne måten, så dette gjelder bare for Win32-apper.

Slik får du tilgang til kompatibilitetsmodus og løser skaleringsproblemer i en app:

 1. Høyreklikk på uskarpt program og åpne Egenskaper .
 2. Velg kategorien Kompatibilitet .
 3. Velg alternativet " Endre høy DPI-innstillinger ".

 4. Nå kan du enten holde fast ved løsningen fra den forrige løsningen eller sjekke " Bruk denne innstillingen for å fikse skaleringsproblemer for dette programmet i stedet for det i Innstillinger " -boksen. Du kan velge om optimaliseringen gjelder etter systemstart eller når du åpner appen i rullegardinmenyen.
 5. I tillegg, i samme dialogboks, kan du overstyre den høye DPI-skaleringen. Du kan håndheve appens skalering eller system skalering. Bare sjekk boksen og eksperimenter med alternativene.

3: Manuell regulering av skjermskalering i skjerminnstillinger

Problemet er selvforklarende, men løsningene kan variere. I utgangspunktet er alle av dem bare løsninger, og bare bestemte oppløsninger vil være en bedre kodet skjermskalering. Og selv Microsoft kan ikke gjøre det med sine hjemlige Office-applikasjoner. Med det sagt, flere ganger enn ikke, må du handle med synligheten for kvalitet og omvendt. De innebygde verdiene inkluderer 100% og utvidet 125% skalering. Men kanskje 125% er for uskarpt, og si, 115% er bare en riktig passform. Du kan justere dette manuelt.

Slik gjør du det:

 1. Høyreklikk på skrivebordet og åpne Skjerminnstillinger fra kontekstmenyen.
 2. Klikk på Avanserte skaleringsinnstillinger .

 3. Under delen " Tilpasset skalering" legger du inn en verdi fra 100 til 125 og bruker endringer.

4: Aktiver ClearType for uklare fonter

Noen ganger påvirker blurriness for det meste skrifter, og leser mye vanskeligere. Ja, du kan forstørre skrifttyper og de vil bare være større, men dette vil trolig mangle noe estetisk. Det du kan gjøre på den annen side, bruker tilgangsinnstillingene og aktiverer ClearType-modus . Dette bør gjøre bokstaver mye mer lesbare og redusere blurriness i den eldre appen.

Slik justerer du fontsnittet i noen få enkle trinn:

 1. Skriv ClearType i søkefeltet og åpne Juster ClearType-teksten .

 2. Aktiver den og følg de videre trinnene til du har konfigurert alt.

 3. Start datamaskinen på nytt og se etter endringer.

5: Kontroller skjermdriverne

Dette er sjelden tilfelle, men de defekte skjermdriverne kan forårsake uklarhet i appen. Thing er, Windows 10 og dets generiske drivere som tilbys via oppdateringer er for ofte subpar. De vil bare ikke kutte den. Det du trenger å gjøre er å få den offisielle driveren til din GPU. Disse finner du på den offisielle støttesiden, levert av OEM.

Her er de 3 viktigste GPU-OEMene:

 • NVidia

 • AMD / ATI
 • Intel

Bare naviger til en av disse koblingene og last ned den offisielle skjermdriveren for grafikkortet ditt. Hvis GPUen din er eldre, er det en sjanse for at støtten til Windows 10 er utgått. I så fall, se etter eldre drivere. De bør utføre bedre selv om de kommer fra Windows 7 eller 8.

6: Senk oppløsningen

Til slutt, selv om dette ikke er en løsning, må vi nevne det. Ved å senke oppløsningen på skjermbildet med liten størrelse, reduserer du uskarpheten i apper. DPI vil slippe og grensesnittets utseende bør forbedres. Det er bare noe vi brukerne må håndtere, da de eldre appene bare ikke er justert for høyoppløselige skjermer.

Noen av dem kan bli oppdatert og optimalisert, men bare Microsofts UWPs (Store apps) vil alltid passe perfekt. Dessverre er de fortsatt langt fra perfekte, og de fleste brukerne favoriserer fortsatt win32-applikasjoner over dem.

Med det sagt kan vi pakke opp denne artikkelen. Til slutt oppfordrer vi deg til å dele måtene dine for å håndtere skjermskala som forårsaker uklarhet i apper. Kommentar-delen er under, så følg fri til å legge inn dine tanker eller forespørsler.