Hvordan tømmer jeg harddisken min i Windows 10, 8, 8.1?

Å tørke en harddisk i Windows 10, Windows 8 eller Windows 8.1 er ikke vanskelig, men før du gjør det må du være sikker på at du er klar over risikoen som er underforstått. Vær oppmerksom på at en torking ikke ligner en formatoperasjon eller med en ren installasjon av Windows. Uansett, for å lære mer om denne operasjonen og også for å lære å tørke en harddisk på Windows 10, 8, kontroller retningslinjene nedenfor.

Når du sletter informasjon fra harddisken din og selv når du formaterer den, fjernes du ikke data permanent. Filsystemene vil bli fjernet, men dataene dine blir "usynlige" og med en skikkelig og dedikert programvare eller maskinvareløsning kan du eller du enkelt gjenopprette det du selv om det ble permanent slettet. Det er derfor, hvis du vil bli kvitt programmer, info eller personlige data for godt, må du utføre en tørke.

Denne operasjonen anbefales for de som selger sine datamaskiner, eller for de som tenker at noen andre kanskje vil fortsatt ha sin personlige informasjon. På den måten må de permanent slette dataene fra harddisken. Så, la oss se hvordan du raskt og sikkert tørker driverne på Windows 8 eller Windows 8.1.

Slik tørker du en harddisk i Windows 10, 8

Det er flere måter du kan slette dataene på. Du kan selvfølgelig velge å bruke en degausser for å forstyrre de magnetiske domenene på stasjonen, eller du kan selv velge å ødelegge harddisken fysisk. Men hvis du vil utføre en mer elegant operasjon, bør du bruke en gratis distribuert og dedikert programvare.

Denne data ødeleggelsen programvaren vil automatisk tørke harddisken din ved å permanent fjerne alle filer som er lagret på den. Alt du trenger å gjøre er å laste ned programmet, for å installere det samme på Windows 10, 8-enheten og å følge på skjermen. WindowsReport har allerede samlet en liste over den beste harddisken viskelærprogramvaren du kan installere på maskinen din. Å bruke en dedikert programvare for å tørke harddisken, er bedre enn å bruke andre uklare metoder som kan skade harddisken permanent.

Når det gjelder data ødeleggelse verktøy, kan du når som helst bruke DBAN, CBL Data Shredder eller ErAcer.

Så det kan du når som helst tørke en harddisk på Windows 10, Windows 8 eller Windows 8.1. Hvis du har spørsmål eller hvis du trenger annen informasjon relatert til dette emnet, ikke nøl med og del dine tanker med teamet vårt ved å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Relaterte historier å sjekke ut

  • Hvordan fikse "Windows kan ikke formatere denne stasjonen" feilmelding
  • 5 beste dyp, ren harddisk programvare
  • Slik fjerner du programvarerester

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i juli 2014 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.