Fiks: Windows 10, 8.1, 7 BSOD forårsaket av ntoskrnl.exe

Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 og Windows 10 er fylt med Blue Screen of Death reports (BSOD), og nå er det på tide å gi en løsning for den som forårsaket av ntoskrnl.exe-programmet. Les nedenfor for å finne mer informasjon om dette.

Blue Screen of Death eller BSOD er ​​de ofte kalles, er aldri hyggelige, og de har vært spesielt hyppige i Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10. En av de mest irriterende BSODene av dem alle er den som er forårsaket av ntoskrnl.exe. Vi går gjennom klager og prøver å tilby deg noen arbeidsløsninger for å få slutt på Windows 10-krasj.

Jeg har fått mange av de fryktede BSODene i det siste. Tidlig trodde jeg det var nvidia drivere. Oppdaterer de faste alle, men en BSOD jeg får. Nå fortsetter jeg å få den samme BSOD, og ​​det er forårsaket av ntoskrnl.exe og problemer med å lese minne. Jeg har søkt rundt for hjelp, og bruker memtest86 uten noe resultat. Har noen en ide om hva som kan forårsake dette? Jeg kunne ikke finne RAM-en som jeg bruker i kompatibilitetsdiagrammet til hovedkortet. Så det er hva jeg tenker kan føre til problemet. Eventuell hjelp er verdsatt.

Det gode er at noen var rask nok til å gi sin hjelp. Tilsynelatende er dette et IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL feilproblem som indikerer at Microsoft Windows eller en kjernemodusdriver har tilgang til pagedminne på DISPATCH_LEVEL eller over. Forklaringen fortsetter slik:

Denne feilkontrollen utstedes dersom paged memory (eller ugyldig minne) er tilgjengelig når IRQL er for høy. Feilen som genererer denne feilkontrollen, oppstår vanligvis etter installasjon av en defekt enhetsdriver, systemtjeneste eller BIOS.

Les også : Løs DPC_WATCHDOG_VIOLATION problemet i Windows 10, 8.1 eller 7

Slik løser du Windows 10, 8.1, 7 ntoskrnl.exe BSOD-feil

 1. Oppdater Realtel-lyddriveren din
 2. Oppdater datamaskinen
 3. Deaktiver overklokkingsinnstillinger
 4. Slå av BlueStacks / annen Android-emulator
 5. Rengjør registeret ditt
 6. Sjekk disken din for feil
 7. Løs problemer med dårlig minne
 8. Fjern feil staver av RAM

1. Oppdater Realtek-lyddriveren

Så i denne situasjonen ble det oppdaget at Realtek HiDefinition Audio-driveren, merket som Creative Audio Driver, var utdatert. Hvis du har opplevd et lignende BSOD-problem i Windows 8, Windows 8.1 eller Windows 10, følger du koblingen nedenfor for å laste ned de nyeste Realtek-driverne.

Last ned High Definition Audio Realtek Codecs

Vi anbefaler også sterkt TweakBit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på PCen. Hvorfor anbefaler vi det? Dette verktøyet vil holde systemet trygt, siden du kan laste ned og installere feil driverversjon manuelt. Det er et flott verktøy som skanner etter oppdateringer som antivirus-skanninger for trusler.

2. Oppdater datamaskinen

Pass på at du kjører de nyeste Windows-oppdateringene på datamaskinen. Husk at å kjøre utdaterte OS-versjoner kan utløse en rekke problemer på enheten din, inkludert BSOD-feil forårsaket av ntoskrnl.exe.

For å få tilgang til Windows Update-delen, kan du bare skrive "oppdatering" i søkeboksen. Denne metoden fungerer på alle Windows-versjoner. Gå deretter til Windows Update, se etter oppdateringer og installer de tilgjengelige oppdateringene.

3. Deaktiver overklokkingsinnstillinger

Hvis du installerte en overklokkings programvare på datamaskinen, kan dette forklare hvorfor du får ntoskrnl.exe BSOD-feil. Disse spillforsterkingsverktøyene har en belastning på maskinvaren din, og tvinger dem til å løpe utover den anbefalte frekvensen.

Som et resultat kan dette forårsake ulike problemer, inkludert Blue Screen of Death krasjer. Den raskeste løsningen for å fikse dem er å deaktivere overklokkingsprogramvare.

4. Slå av BlueStacks / annen Android-emulator

Noen Windows 10-brukere rapporterte at BSD-feilene ntoskrnl.exe oppstår, hovedsakelig når de aktiverte BlueStacks og andre Android-emulatorer. Så, hvis du installerte emulatorer på datamaskinen, deaktiver eller fjern dem helt.

Slik kan du raskt stoppe alle BlueStacks-tjenester ved hjelp av en flaggfil:

 1. Åpne Notisblokk .
 2. Når Notisblokk starter, skriver du inn følgende linjer:
  • "C: Programfiler (x86) BlueStacksHD-Quit.exe"
  • nettstopp BstHdUpdaterSvc
  • nettstopp BstHdLogRotatorSvc
  • Nettstopp BstHdAndroidSvc
 3. Klikk nå på Arkiv> Lagre som .
 4. Angi Lagre som type for alle filer . Skriv script.bat som filnavn og klikk på Lagre .
 5. Finn nå filen script.bat og dobbeltklikk den for å kjøre den.

5. Rengjør registeret ditt

Korrupte eller manglende registernøkler kan også forårsake BSOD-feil. Ikke glem å først sikkerhetskopiere registeret ditt hvis noe går galt.

Den enkleste måten å reparere registeret ditt er å bruke et dedikert verktøy for Windows. Du kan også bruke Microsofts System File Checker for å sjekke om systemfilens korrupsjon. Verktøyet verifiserer integriteten til alle beskyttede systemfiler og reparerer filer med problemer når det er mulig. Slik kjører du en SFC-skanning :

1. Gå til Start> skriv cmd > høyreklikk Kommandoprompt> velg Kjør som administrator

2. Skriv inn sfc / scannow- kommandoen

3. Vent på at skanneprosessen skal fullføres, og start datamaskinen på nytt. Alle ødelagte filer vil bli erstattet ved omstart.

6. Sjekk disken din for feil

På Windows 10 kan du kjøre en diskkontroll ved hjelp av kommandoprompt.

Start Kommandoprompt som administrator og skriv inn kommandoen chkdsk C: / f etterfulgt av Enter. Erstatt C med brevet i harddiskpartisjonen.

Som en rask påminnelse, hvis du ikke bruker parameteren / f, viser chkdsk en melding om at filen må løses, men det løser ikke feil. Chkdsk D: / f- kommandoen oppdager og reparerer logiske problemer som påvirker stasjonen. For å reparere fysiske problemer, kjør også parameteren / r.

På andre Windows-versjoner, gå til harddisker> høyreklikk stasjonen du vil kontrollere> velg Egenskaper> Verktøy. Under delen Feilsøking klikker du på Sjekk.

7. Løs problemer med dårlig minne

En annen vanlig årsak til de irriterende ntoskrnl.exe BSOD-feilene er dårlig minne. Bruk Windows 10s innebygde minnediagnostiske verktøy for å identifisere potensielle minneproblemer som påvirker systemet.

 1. Gå til Start> skriv inn 'minne'> dobbeltklikk på Windows Memory Diagnostic
 2. Velg det første alternativet for å starte datamaskinen på nytt og sjekk minne

8. Fjern feilpinner med RAM

Noen brukere av Windows 7 og Windows 10 rapporterte at ntoskrnl.exe BSOD-feilene de opplevde skyldtes en feilaktig RAM-minnepinne. Så, hvis du nylig endret RAM-konfigurasjonen på datamaskinen din, må du sjekke RAM-pinner for å sikre at de er ordentlig satt inn og fungerer som de burde være.

Vi håper at løsningene som er oppført i denne artikkelen, hjalp deg med å fikse Windows 10, 8.1, 7 BSOD-feil forårsaket av ntoskrnl.exe. Hvis du kom over andre løsninger for å fikse dette problemet, vennligst gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Redaktørens oppmerksomhet : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i november 2013 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.

RELATERTE BSOD FIXES:

 • 100% Fix: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR BSOD på Windows 10
 • Slik løser du BSOD-feilen på atikmdag.sys på Windows 10
 • Fiks: UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION BSoD i Windows 10
 • Slik løser du asmtxhci.sys BSOD-feil på Windows 10
 • Fix: Wdf_violation BSoD-feil på Windows 10