Fix: Mus hopper på Surface Pro 4

Surface Pro 4 er en fantastisk enhet, men til tross for kvaliteten på enheten rapporterte brukerne noen uvanlige problemer med den. Ifølge brukerne hopper musemarkøren på Surface Pro 4, og dette problemet kan gjøre enheten utrolig vanskelig å bruke, så la oss se hvordan du løser dette problemet.

Mus hopper på Surface Pro 4, hvordan løser man det?

Surface Pro 4 er en flott enhet, men mange brukere rapporterte musproblemer. Når det gjelder problemer, er det noen av de vanligste problemene som brukerne rapporterte:

 • Surface Pro 4 Jumppad, phantom-klikk, problemer med dock-musen - Hvis du har problemer med musen som fantom-klikk, kan du kanskje løse problemet ved å endre innstillingene for berøringspanelet.
 • Markøren virker ikke på Surface Pro 4 - Hvis markøren ikke virker på Surface Pro 4-enheten, kan problemet skyldes en trådløs mus. Bare erstatt den trådløse musen med en kablet en og kontroller om problemet fortsatt vises.
 • Surface Pro 3 Mouse Hopping - Dette problemet kan også vises på Surface Pro 3-enheter. Selv om du ikke har Surface Pro 4, bør du kunne bruke de fleste av våre løsninger til Surface Pro 3.
 • Surface Book markør hopp - Flere Surface Book eiere rapporterte at markøren hopper på egenhånd. Dette er sannsynligvis på grunn av din berøringsplate, så vær sikker på å deaktivere den eller dekke den mens du skriver.
 • Surface Pro 4 musepekeren beveger seg - Noen brukere rapporterte at markøren beveger seg selv på Surface Pro 4. Dette kan være et problem, men du bør kunne fikse det med en av våre løsninger.

Løsning 1 - Deaktiver berøringsskjermdriveren

Ifølge brukerne er dette problemet forårsaket av en berøringsskjermdriver, og etter å deaktivere den, vil problemet bli løst. Husk at deaktivering av berøringsskjermdriveren forhindrer deg i å bruke berøringsskjermen, men hvis du har tastatur og mus, bør du kunne bruke Surface Pro 4 uten problemer. For å deaktivere en driver, gjør du følgende:

 1. Trykk Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes finner du berøringsskjermdriveren, høyreklikk den og velg Deaktiver fra menyen.

 3. Lukk Enhetsbehandling .

Dette er bare en enkel løsning, og selv om denne løsningen ikke løser problemet helt, vil du i det minste kunne bruke Surface Pro 4 med tastatur og mus.

Løsning 2 - Endre strøminnstillingene

Brukere rapporterte at du enkelt kan løse dette problemet ved å endre strøminnstillingene. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn strøm . Velg Strøm- og søvninnstillinger fra menyen.

 2. Velg Ekstra strøminnstillinger .

 3. Finn den valgte strømstyringsplanen og velg Endre planinnstillinger .

 4. Klikk nå på Endre avanserte strøminnstillinger .

 5. Finn Når jeg lukker lokket og Plugged i alternativer og sett dem til Ikke gjør noe .
 6. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Løsning 3 - Kalibrere skjermen

Få brukere rapporterte at du kan fikse dette problemet ved å kalibrere berøringsskjermen. For å gjøre det, start innstillingene for Tablet PC og klikk på kalibreringsknappen. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre kalibreringen. Etter å ha kalibrert berøringsskjermen bør problemet løses.

Løsning 4 - Fjern tastaturdekselet

Ifølge brukerne kan årsaken til hopping mus på Surface Pro 4 være ditt tastaturdeksel. Dette problemet kan oppstå av en eller annen ukjent grunn, men du kan enkelt fikse det etter at du har koblet fra tastaturdekselet. For å omgå dette problemet, vil du kanskje få et annet tastaturdeksel eller et Bluetooth-tastatur for Surface Pro 4.

Løsning 5 - Hold overflaten Pro 4 åpen mens du bruker Surface Dock

Surface Dock lar deg koble overflaten til et eksternt skjermbilde og legge til forskjellige eksterne enheter til det, men det ser ut til at dette problemet vises selv når du bruker Surface Dock. Brukere rapporterte at musen begynner å hoppe etter lukking og tilkobling av Surface Pro 4 til Surface Dock. For å fikse dette problemet må du ikke lukke Surface Pro 4 mens du bruker Surface Dock. Alternativt, hvis du vil lukke Surface Pro 4, må du plassere et stykke papir eller klut mellom tastaturet og berøringsskjermen for å forhindre tilfeldige musestopp.

Løsning 6 - Pass på at pennen ikke er festet til enheten

Få brukere rapporterte at hopping-museproblemet vises hvis pennen er festet til Type Cover, og i henhold til dem kan du unngå dette problemet så lenge du holder pennen ufestet til Surface Pro 4. Dette kan være en enkel løsning, men det er verdt prøver ut.

Løsning 7 - Last ned de siste oppdateringene

Hvis musemarkøren hopper rundt på Surface Pro 4, må du laste ned de nyeste oppdateringene for det. Disse oppdateringene løser mange problemer med maskinvare og programvare, og brukere rapporterte at dette problemet var løst for dem etter at de siste oppdateringene ble installert.

Som standard laster Windows 10 automatisk ned de nyeste oppdateringene, men noen ganger kan du gå glipp av en oppdatering eller to på grunn av visse feil. Du kan imidlertid alltid sjekke om oppdateringer manuelt. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen .
 2. Naviger til Oppdater og Sikkerhets seksjon.

 3. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen. Når oppdateringene er lastet ned, vil de bli installert så snart du starter datamaskinen på nytt.

Husk at oppdatering av driverne er en avansert prosedyre. Hvis du ikke er forsiktig, kan du forårsake permanent skade på systemet ved å laste ned feil driverversjon, derfor bruk ekstra forsiktighet. Vi anbefaler sterkt TweakBit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på PCen.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 8 - Pass på at hendene ikke berører pekefeltet

Hvis musen hopper på Surface Pro 4, kan problemet være relatert til berøringsflaten. Noen ganger kan du ved et uhell berøre din touchpad med bunnen av håndflatene mens du skriver, og det vil føre til at musen hopper. Dette er en vanlig oppførsel for alle berøringsputer, slik at du kanskje opplever dette problemet på andre bærbare datamaskiner også.

For å fikse dette problemet, anbefales det å være forsiktig mens du skriver, og prøv å ikke berøre berøringsplaten med håndflatene. Hvis dette er vanskelig å gjøre, kan du alltid legge et papirark over berøringsplaten. Etter å ha gjort det, vil berøringsplaten ikke registrere noen bevegelse, selv om du hviler på håndflatene på den.

Dette er bare en løsning, men flere brukere rapporterte at denne løsningen fungerer for dem, så vær så snill å prøve den ut.

Løsning 9 - Deaktiver berøringsplaten

Hvis musen hopper på Surface Pro 4, er problemet sannsynligvis din touchpad. Men hvis du bruker en USB- eller Bluetooth-mus, kan du kanskje deaktivere touchpad. Windows 10 lar deg deaktivere berøringsplaten automatisk når en mus er tilkoblet, og du kan aktivere denne funksjonen ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å trykke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Naviger nå til delen Enheter .

 3. Velg Touchpad fra menyen til venstre. I ruten til høyre fjerner du avkryss av Legg på berøringsplaten når musen er tilkoblet .

Etter at du har koblet en mus til Surface Pro, blir berøringsplaten automatisk deaktivert, slik at du ikke beveger musen ved et uhell å berøre berøringsplaten med håndflatene.

Hvis dette alternativet ikke virker for deg, kan du også deaktivere berøringsplaten helt fra denne skjermen. Finn bare Touchpad- alternativet og sett det til Off . Etter å ha gjort det, bør problemet løses.

Det er verdt å nevne at du kan deaktivere pekefeltet ved hjelp av en hurtigtast. Mange bærbare datamaskiner støtter denne snarveien, og for å raskt deaktivere pekefeltet, trykker du bare på Fn-tasten og på tasten som har et pekefeltikon på den. Etter at du har gjort det, blir din touchpad deaktivert, og du vil ikke flytte musen ved et uhell lenger.

Løsning 10 - Koble fra den trådløse musen

Mange brukere liker å bruke trådløse mus på PCen, men flere brukere rapporterte at trådløs mus forårsaket dette problemet på Surface Pro 4. Hvis musen fortsetter å hoppe, kobler du bare av den trådløse musen og kontrollerer om det løser problemet.

Hvis den trådløse musen forårsaker dette problemet, vil du kanskje vurdere å erstatte den med en kablet mus i stedet.

Løsning 11 - Hold laderen vekk fra Surface Pro

Brukerne rapporterte at musen hopper på Surface Pro 4, men dette problemet oppstår bare hvis enheten lades. Hvis du har det samme problemet på Surface Pro 4, kan du prøve å flytte Surface Pro så langt du kan fra ladestoffet mens du lader.

Flere brukere rapporterte at laderen deres forstyrret Surface Pro, og det førte til at musen begynte å hoppe. Som en løsning, bare hold ladestoffet vekk fra enheten mens du lader, og problemet skal forsvinne.

Hvis ingen av disse løsningene fungerer, vil du kanskje vurdere å bytte ut Surface Pro 4. Hvis enheten din fortsatt er dekket av garanti, vil du kanskje kontakte det lokale Microsoft-senteret og be om en erstatning. Hoppende mus på Surface Pro 4 kan gjøre enheten nesten ubrukelig, men vi håper at du klarte å løse dette problemet etter å ha brukt en av våre løsninger.