Slik åpner du TGA-filer i Windows 10

TGA er en bildefil med formatet Truevision Graphics Adapter. Det er et bildefilformat som Truevision etablerte på 80-tallet. Med sin tapsløse komprimering er TGA-formatet ideelt for bilder som linjetegninger og ikoner. Spillutgivere bruker også TGA-formatet for teksturfiler.

Bruk disse verktøyene til å åpne TGA-filer på Windows 10

 1. Åpne TGA-filer med en bildeditor
 2. TGA Viewer
 3. Universal File Opener Software
 4. Konverter TGA-bilder til JPG-format

1. Åpne TGA-filer med en bildeditor

Siden TGA er et bildeformat, kan du åpne det omtrent det samme som et JPG-, GIF- eller PNG-bilde. Imidlertid er TGA ikke så mye støttet som JPG- eller GIF-formatene. Windows Paint-editor åpner ikke TGA-filer.

Likevel kan du fortsatt åpne TGA-bilder med Adobe Photoshop Elements og CC, GIMP, Corel PaintShop Pro 2018 og Paint.NET. Slik åpner du en TGA med freeware Paint.NET.

 • Først åpne denne siden på Paint.NET nettsiden.
 • Trykk på Last ned- knappen på den siden og klikk paint.net 4.0.21 for å lagre Paint.NETs installasjonsveiviser.

 • Klikk Paint.NETs installasjonsveiviser for å legge til programvaren til Windows 10.
 • Kjør deretter Paint.NET, og klikk Fil på menylinjen.

 • Velg Åpne for å velge en TGA-fil som skal åpnes i bildeeditoren.

 • Trykk på Åpne- knappen for å åpne bildet i Paint.NET.

2. Åpne TGA-bilder med TGA Viewer

Hvis du ikke trenger å redigere et TGA-bilde, sjekk ut TGA Viewer-programvaren. Det er freeware programvare spesielt utviklet for å åpne TGA-filer. Du kan legge til dette programmet til Windows ved å klikke på Laste ned TGA Viewer Setup- koblingen på denne siden, og deretter løpe gjennom installasjonsveiviseren.

TGA Viewer inneholder ikke mange alternativer, men brukerne kan åpne TGAs, zoome inn og ut av bilder, justere bildedimensjoner og lagre TGA-filene til alternative formater med programvaren.

3. Åpne TGA-bilder med Universal File Viewer-programvare

Alternativt kan du åpne TGA-bilder med universell filvisningsprogramvare. Universal filåpnere er

Programmer som åpner mange alternative filtyper. File Viewer Plus er en universell filviser for Windows som kan åpne og vise over 300 forskjellige filtyper. Du kan også redigere filer

, lagre endringene, og batch konvertere filer til flere forskjellige filformater.

Åpne TGA-filer, se, redigere og konvertere til JPEG, PNG, TIFF, GIF, BMP, JPEG2000 like enkelt som dra og slipp. Vi anbefaler dette programmet, og du kan teste det med en gang ved å laste ned den fullt funksjonelle prøveperioden.

 • Last ned nå FileViewer Plus 3

Universal Viewer er en freeware filåpner du kan bruke til å åpne TGA-bilder med.

Klikk Zip pakke på denne nettsiden for å lagre freeware Universal Viewer ZIP-filen til Windows. Du må dekomprimere den ZIP-filen ved å åpne den i Filutforsker og velge Utdrag alt- alternativet. Trykk Bla gjennom- knappen for å velge en sti for å pakke ut ZIP til, og klikk deretter Utdrag- knappen. Åpne Universal Viewer fra den utpakkede mappen.

4. Konverter TGA-bilder til JPG-format

Hvis du trenger å åpne et TGA-bilde i programvare som ikke støtter formatet, kan du konvertere filen til JPG-format. Da åpner du egentlig ikke en TGA-fil, men du kan i det minste åpne det samme bildet som en JPG med programvaren du trenger.

Når du har redigert det, kan du alltid konvertere bildet tilbake til TGA-formatet. Slik kan du konvertere TGA-filer til JPG med Convertio-nettverktøyet.

 • Først åpner du websiden for Convertio web-siden i nettleseren din ved å klikke på denne hyperkoblingen.

 • Trykk på Fra datamaskinen for å velge en TGA-fil for å konvertere til JPG.
 • Klikk på knappen Konverter for å starte konverteringen.

 • Trykk på Last ned- knappen for å lagre den nye JPG-filen i en mappe.
 • Deretter kan du åpne JPG-bildet i din første valgredigeringsprogramvare.

Så du kan åpne TGA-bilder i Windows 10 med Paint.NET, TGA Viewer og Universal Viewer. Det er imidlertid fortsatt mange flere programmer som støtter det filformatet. Noen av bildeviserne som følger med i denne programguiden, åpner også TGA-filer.