Fix: Xbox ventilasjonsfeil

Din Xbox produserer varme så snart du slår den på, og noen ganger kan du få en ventilasjonsfeil på konsollen din på grunn av overdreven varme. Denne feilen betyr at det ikke er tilstrekkelig ventilasjon, og Xboxen slås av for å forhindre skade på systemet. Dette kan være et stort problem og hindre deg i å spille alle spillene på Xbox, men det er få måter å fikse dette problemet på.

Xbox ventilasjonsfeil, hvordan å fikse det?

Fix - Xbox ventilasjonsfeil

Løsning 1 - La konsollen avkjøles

Når du får en ventilatorfeil på Xboxen din, vil den automatisk slå seg av, men hvis det ikke skjer av en eller annen grunn, må du slå den av manuelt. Når du har skrudd av konsollen, vent i noen minutter til det røde lyset slutter å blinke. Slå på konsollen din og den skal starte uten problemer.

Løsning 2 - Flytt konsollen

Hvis du får en ventilasjonsfeil på Xboxen din, kan du prøve å flytte den til et annet sted. Før du flytter din Xbox, må du sørge for at du slår av den helt og legg den i et åpent, godt ventilert område. Du bør også prøve å holde den vekk fra andre elektroniske enheter, og sørg for at andre enheter og gjenstander ikke hindrer luftstrømmen. Husk at selv små gjenstander i nærheten av ventilasjonsåpningene kan hindre luftstrømmen og føre til at denne feilen oppstår. I tillegg må du kontrollere at konsollen og strømforsyningen er plassert på en hard overflate. Prøv å holde konsollen borte fra myke overflater som tepper. Til slutt, hold konsollen vekk fra varmekilder som ventilasjonsåpninger og andre varmeemitterende enheter. Hvis du kan, prøv å holde konsollen borte fra direkte sollys også.

Løsning 3 - Flytt strømforsyningen

Vi har allerede beskrevet hvordan du plasserer konsollen på riktig måte, og de samme regler gjelder for strømforsyningen. Brukerne rapporterte dette problemet mens de hadde strømforsyning på bakken, men etter å ha flyttet strømforsyningen til et annet sted, ble ventilasjonsfeilen løst.

Løsning 4 - Rengjør konsollen

Få brukere foreslo at du kan fikse dette problemet ved å rengjøre konsollen. For å gjøre det, slå av konsollen og trekk ut strømkabelen. Deretter tar du en tørr mikrofiberduk og bruker den til å rengjøre konsollens overflate.

Løsning 5 - Rengjør viften

Noen ganger kan du få en ventilasjonsfeil fordi viften er tilstoppet av støv, og for å fikse det må du åpne konsollen og rengjøre viften. Vi må advare deg om at åpning av konsollen din vil krenke garantien din, så hold det i bakhodet.

Løsning 6 - Fjern X-klemmer og erstatt termisk pasta

Ifølge brukerne klarte få av dem å løse dette problemet ved å åpne sin Xbox, fjerne X-klemmer og sette ny termisk lim på GPU og CPU. Før du bruker den nye pastaen, må du huske å rengjøre gammel termisk pasta helt. Etter å ha gjort det, returner X-klemmer til deres posisjon og lukk konsollen. Noen brukere foreslår at du bytter ut X-klemmer med nye, slik at du kanskje vil gjøre det også. Vi må nevne at dette er en avansert prosedyre, derfor vær ekstra forsiktig. Husk at å åpne Xbox-en din, bryter med garantien, derfor kan det være best at du tar konsollen til Microsoft-reparasjonssentralen hvis du har dette problemet.

Xbox-ventilasjonsfeil kan skyldes et maskinvareproblem, og hvis det er tilfelle, må du kanskje ta konsollen til reparasjonssentralen. Hvis maskinvaren fungerer som den skal, bør du kunne fikse denne feilen ved å holde konsollen ren og holde den på et godt ventilert område.