ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID feil i Chrome [FIX]

Mens hver Chrome-oppdatering løser kjente feil i nettleseren, kan den også introdusere nye problemer hvis ting ikke går som de burde. Andre problemer kan også oppstå fra ulike utvidelser installert i nettleseren din også. Disse problemene er de vanligste feilbrukerne snubler ofte på nettleseren sin: E RR_CERT_COMMON_NAME_INVALID.

Denne vanlige feilen er en type SSL-feil som dukker opp på mange andre plattformer, og skyldes at serverens feilkonfigurasjon av nettstedet du besøker, en feil i Chrome, brannmurproblemer eller tredjepartsutvidelser. Problemet viser følgende melding:

 Din forbindelse er ikke privat. 

I dette innlegget prøver vi å gi løsningen på denne typen feil. Først må du forsikre deg om at innstillingene for dato, klokkeslett og plassering på Windows-PCen er nøyaktige ved å velge Kontrollpanel> Klokke, Språk og Region.

Fiks: ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID-feil

 1. Identifiser problematiske utvidelser
 2. Sjekk proxyinnstillinger
 3. Fjern cache og data
 4. Deaktiver antivirus eller brannmur
 5. Rengjør SSL-cachen din
 6. Oppdater Chrome
 7. Installer Chrome på nytt

Løsning 1 - Identifiser problematiske utvidelser

Scout for utvidelsene eller pluginene som kan forårsake problemet. For å fastslå at en utvidelse forårsaker problemer, blar du først i inkognitomodus først og ser om alt er bra. Hvis du ikke ser feilmeldingen i inkognitomodus, kan en forlengelse være skyldige.

For å identifisere den problematiske utvidelsen, deaktiver først alle pluginene i Chrome-nettleseren ved å fjerne merket i boksen til høyre. Deretter aktiverer du en utvidelse om gangen og besøker et hvilket som helst område for å se om feilmeldingen fremdeles vises. Gjenta dette trinnet for resten av utvidelsene til du finner skyldige. Fjern utvidelsen som forårsaker problemet ved å trykke på søppelboksikonet til høyre.

Løsning 2 - Kontroller proxy-innstillinger

Proxy-innstillinger kan også påvirke hvordan nettleseren din fungerer. En liten feil i konfigurasjonen er nok til å forårsake problemer med surfing, for eksempel begrenset tilgang til et hvilket som helst nettsted. For å kontrollere om proxyinnstillingene på PCen er riktige, følg disse trinnene:

 1. Start Start- menyen og skriv inn inetcpl.cpl i søkeboksen for å åpne Internett- egenskaper .

 2. Gå til Tilkoblinger- fanen.
 3. Deretter velger du Innstillinger og kontrollerer at Automatiske oppdagelsesinnstillinger er merket og ingenting annet.

 4. Hit OK.

Sjekk om feilen er borte etter at du har korrigert proxyinnstillingene dine.

Løsning 3 - Fjern cache og data

Korrupte cache og cookie kan noen ganger generere problemer i Chrome. Å rydde dem kan være til hjelp. Her er hvordan:

 1. Trykk CTRL + H på tastaturet.
 2. Velg Clear Browsing Data .

 3. Sjekk relevante alternativer for hurtigbuffer, informasjonskapsler, innholdslisens, vertsprogramdata.

 4. Klikk deretter Slett nettlesingsdata .

Løsning 4 - Deaktiver antivirus eller brannmur

Antivirusprogrammer og brannmurprogrammer er også blant synderne for feilene i nettleseren din. Dette resulterer i SSL-problemer som begrenser surfingen din. Du kan velge å deaktivere sikkerhetsprogrammer i mellomtiden og sjekke om det løser problemet.

Løsning 5 - Rengjør SSL-cachen

Hvis fremgangsmåten ovenfor ikke hjelper, fjerner du SSL-hurtigbufferen for å fikse feilmeldingen err_cert_common_name_invalid. Her er hvordan:

 1. Åpne Internett- egenskaper og gå til kategorien Innhold .
 2. Deretter velger du Slett SSL-stat.

 3. For å gjøre det i nettleseren din, gå til Innstillinger> Vis avanserte innstillinger> Endre proxyinnstillinger.

 4. Velg kategorien Innhold .

Løsning 6 - Oppdater Chrome

Sørg også for at Chrome-nettleseren din er oppdatert. Utdaterte applikasjoner er en fontene av ulike problemer. Bare åpne Chrome> 3-punktsmeny> Om Google Chrome og oppdater det.

Løsning 7 - Installer Chrome på nytt

Til slutt kan du også prøve å installere Chrome på nytt. Dette bør løse mulige problemer og få deg i det klare. Selvfølgelig, ikke glem å sikkerhetskopiere bokmerkene og passordene dine. Bare åpne Kontrollpanel> Avinstaller et program. Avinstaller Chrome og slett tilknyttede filer. Du kan gjøre det manuelt eller bruke en tredjepart avinstallerer.

Hvis du vet om en annen metode for å fikse ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID problemet i Chrome, kan du dele dem med oss ​​i kommentarseksjonen nedenfor!

Relaterte historier du trenger å sjekke ut

 • Slik registrerer du nettleserhandlinger i Chrome
 • Google Chrome svarer ikke [FIX]
 • Fiks: Chrome nye faner fortsetter å åpne