Hvorfor du bør deaktivere fullskjermoptimaliseringer i Windows 10

Microsoft ønsker at Windows 10-brukere skal ha glede spillopplevelser på sine datamaskiner. Derfor har selskapet optimalisert operativsystemet for å finne den perfekte balansen mellom brukernes maskinvarekonfigurasjoner og systemkravene til spillene de kjører.

Det er en Windows 10 gaming-orientert funksjon som fortsatt er ganske kontroversiell blant brukerne. Det kalles fullskjermoptimaliseringer, og dens rolle er å øke spillytelsen og levere en fullskjerm uten kantlinje for at du skal kunne nyte spillene dine.

Dessverre foreslår mange rapporter at, paradoksalt sett, denne funksjonen utløser FPS-dråper.

Windows 10 fullskjermoptimaliseringer: PÅ eller AV?

Googling rundt og leser andre innlegg på denne underen, virker det som om dette er et veldig kontroversielt emne. [...] Jeg har sett innlegg som sier at de fleste definitivt skal deaktivere det på spill som Overwatch og CS: GO.

På den annen side har jeg sett innlegg fra MSFT ingeniører og kommentarer som uttrykker hvor stor funksjonen er og hvordan den egentlig skal forbedre ytelsen litt.

Å bruke fullskjermoptimaliseringer eller ikke - det er spørsmålet

Dømmer etter brukerrapporter, ser det ut til at den beste løsningen er å bare deaktivere fullskjermoptimaliseringer. Mange spillere beskrev dette alternativet som en merkelig hybrid Fullscreen Exclusive / Borderless display modus som ikke er like stor som Microsoft sier.

Videre er enkelte spill spesielt berørt av lave FPS-problemer når spillerne aktiverer fullskjermoptimaliseringer. Hvis du ofte spiller Overwatch, kan CS: GO, Sundered og andre CPU-krevende spill, og slå av denne funksjonen, faktisk forbedre spillopplevelsen din.

Slik kan du deaktivere fullskjermoptimaliseringer:

  1. Høyreklikk på .exe-filen i spillet ditt> gå til Egenskaper
  2. Gå til kompatibilitetsalternativet
  3. Merk av for « Deaktiver fullskjermoptimaliseringer » -boksen> trykk Apply.

Du kan også fjerne merket for alternativet ' Vis spillelinje når jeg spiller fullskjermspill som Microsoft har bekreftet ' fra spillavsnittet i Innstillinger-appen.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du løser vanlige Windows 10-spillproblemer, kan du se gjennom feilsøkingstrinnene nedenfor:

  • Slik løser du spill-DVR-problemer på Windows 10
  • Full Fix: Spillkrasj i Windows 10, 8, 1, 7
  • Fiks: Datamaskinen krasjer mens du spiller spill i Windows 10