Hvit skjerm når du spiller spill? Slik fjerner du det

Microsofts OS suksess og prevalens eier mye for spillere, da Windows 10 er en forutsetning for de fleste moderne spill. Men det er også det viktigste eksemplet på Murphys lov, med mange forskjellige problemer som spillerne møter regelmessig. En av de mer spesielle problemene er plutselig hvit skjermkrasj . Nå ville dette ikke være så rart som det er hvis problemet ikke bare skjer mens du spiller spill.

Hvis den hvite skjermen blinker i ubestemte intervaller mens du er i spillet, må du følge disse 8 instruksjonene som vi nevnte nedenfor.

Hvordan fikse tilfeldig hvit skjerm mens du spiller spill i Windows 10

 1. Sjekk maskinvaren
 2. Oppdater grafikkdrivere
 3. Deaktiver integrert grafikk
 4. Deaktiver bakgrunnsprogrammer
 5. Gjør PCen ikke overopphetet
 6. Sjekk strømalternativer
 7. Oppdater Windows 10
 8. Tilbakestill Windows 10

1: Kontroller maskinvaren

Dessverre, når noe så kritisk som dette vises, kan vi ikke umiddelbart eliminere maskinvare som en mulig skyldige. Det er forskjellige grunner til at noe som en hvit skjerm kan vises. Men siden dette er et særegent problem som oppstår under spillesesjonen, kan vi bekrefte at enten skjerm eller GPU trenger inspeksjon.

Så sørg for at HDMI-kabelen er riktig festet. For det andre, sørg for at grafikkortet er på plass. Du kan inspisere disse to ved å koble PCen din til en alternativ skjerm (spesielt hvis den bærbare datamaskinen har hvite skjermer) og bekreft at problemet er eller ikke replikerer.

Hvis feilen fortsatt er tilstede, selv på en alternativ skjerm, fortsetter du med trinnene nedenfor. Hvis det ikke er tilfelle, er det sjansen for at GPUen din feiler og det krever litt behandling eller erstatning.

2: Oppdater grafikkdrivere

For å være helt ærlig med deg, er sjåførene langt og utenom den mest sannsynlige grunnen til skjermbildet i spillet. Windows 10 og GPU sjåførstvist er en velkjent sak. Spesielt siden de fleste system-induserte generiske drivere ikke vil kutte det mesteparten av tiden. Med det sagt, må du få de riktige driverne. Disse leveres av GPU OEMs og finnes på de dedikerte støttesidene.

Men før du begynner å forfølge riktig driver for skjermkortet, foreslår vi at du tar disse trinnene:

 1. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling .
 2. Naviger til skjermkort og utvide denne delen.
 3. Høyreklikk på GPU-adapteren og avinstaller den .

 4. Start PCen på nytt og vent til systemet installerer driveren alene.
 5. Prøv å starte spillet og bekrefte at det ikke er noen hvit skjerm lenger.

Bare hvis dette mislykkes, navigerer du til en av disse støttesider og laster ned grafikkdrivere. Noen eldre GPUer krever eldre drivere, så hold det i bakhodet. Selv om de ikke støtter Windows 10, kan de fortsatt jobbe mye bedre enn de generiske.

 • NVidia
 • AMD / ATI
 • Intel

3: Deaktiver integrert grafikk

Hvis du har en dual-GPU-konfigurasjon, kan problemet ligge i sammenhengen mellom de to kortene. I det planlagte scenariet omfatter det integrerte grafikkortet (for det meste Intel GPU) de fleste grafiske operasjoner. Bare ikke-grafisk-intensive daglige gjøremål. På den annen side er det dedikerte grafikkortet (Nvidia eller ATI) der for tungløftingsprosessene, som spill eller gjengivelse.

Noen ganger blander de opp sine roller og problemene oppstår. Dette kan høyst sannsynlig føre til at den hvite skjermen forekommer. Siden vi ikke kan være sikker, anbefales det å midlertidig deaktivere den integrerte grafikkadapteren på bordet og holde fast med den dedikerte GPUen utelukkende.

Du kan gjøre det i Nvidia Control Panel / ATI Catalyst Center. Alternativt kan du avinstallere driveren og deaktivere enheten i Enhetsbehandling. Men gjør det på egen risiko som noen alternative problemer kan oppstå.

4: Deaktiver bakgrunnsprogrammer

Vi kan ikke overse effekten av en uregelmessig bakgrunnsapps eller prosess kan ha på systemytelsen. Det er en hektisk innsats, men du kan prøve å deaktivere alle tredjepartsappene og se etter forbedringer. Noen av dem kan påvirke GPU- eller hog-systemressursene og forårsake feil.

Slik deaktiverer du bakgrunnsapper i Windows 10:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Deaktiver alle applikasjoner fra listen for å forhindre at de starter med systemet.

 3. Start datamaskinen på nytt.

5: Pass på at PCen ikke overopphetes

Dette passer perfekt i det første løsningsrammen, men vi måtte legge særlig vekt på dette. Overoppheting kan og vil etter hvert forårsake skade på PCen. Over en lengre periode kan du til og med ødelegge visse følsomme komponenter. Vanlige tegn på overoppheting krasjer mens du spiller. Siden PC-spillene er generelt vanskeligere på ressursene. Spesielt på GPU og derfor vise, noe som kan resultere i en hvit skjermfeil.

Rengjøring av støv og rusk og erstatning av termisk pasta skal hjelpe. Også, ikke sjenert fra å legge til ekstra kjølevifter. Når du har gjort det, og GPU-temperaturene er tilbake til normal (rundt 70-80 grader Celsius), bør krasjene stoppe.

6: Deaktiver antivirus

Visse tredjeparts antivirusløsninger kan vise seg å være vanskeligere enn forventet. De fleste jobber pent når PCen er i hvilemodus, men tingene endres når en mer intensiv prosess finner sted. Av den grunn foreslår vi at deaktiverer antivirus under spillesesjonene.

Et alternativ er å aktivere spillmodus hvis tilgjengelig. Noen antivirusløsninger, som BitDefender 2018, har spesifikke moduser eller profiler for spill. Når du har konfigurert dem, vil sannsynligheten for feil mens du spiller spill redusere vesentlig.

7: Oppdater Windows 10

Å holde Windows 10 oppdatert er av største betydning. Spesielt hvis du nylig har oppgradert til den siste store oppdateringen, som de er, nesten ved regelen, full av feil i utgangspunktet. Som vi allerede har rapportert om mer enn noen få tilfeller, oppsto apriloppdateringen (1803) med mange visningsproblemer, og dette problemet med deg med skjermkrasjene i spillet er noe relatert.

Heldigvis reagerte Microsoft tilsvarende og ga oppdateringer. Så bekreft at Windows 10 har alle tilgjengelige oppdateringer installert. Selv om de kommer automatisk, vil det ikke ta for mye tid å se etter oppdateringer på egen hånd. Her er hva du må gjøre:

 1. Skriv oppdatering i Windows Search-feltet og velg Søk etter oppdateringer .

 2. Se etter oppdateringer og installer dem.
 3. Start datamaskinen på nytt.

8: Tilbakestill Windows 10

Endelig, hvis problemet er vedvarende, kan vi bare anbefale å snu til gjenopprettingsalternativer og tilbakestille PCen til fabrikkverdier. Selvfølgelig vil du beholde filene og innstillingene dine, ellers vil vi ikke foreslå det. Med dette nifty recovery-alternativet kan du tilbakestille PCen til standard systemverdier i løpet av få minutter. Hvis April-oppdateringen faktisk brøt PCen din, bør dette hjelpe deg med å løse det.

Følg disse trinnene for å tilbakestille PCen til fabrikkverdier:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Velg Oppdater og Sikkerhets seksjon.
 3. Velg gjenopprettingen fra venstre rute.
 4. Under " Tilbakestill denne PC " -alternativet, klikk på Start.

 5. Velg å beholde filene dine og fortsett med tilbakestillingsprosedyren.

Med det kan vi konkludere med denne artikkelen. Vi håper du har, med vår hjelp, klart å løse problemet. Hvis det kommer igjen, anbefaler vi at du tar din PC i bruk, da maskinvare sannsynligvis gir opp på deg. Vær også snill og del ut resultatet av denne lange (og forhåpentligvis fruktbare) feilsøkingen i kommentarfeltet nedenfor.