Hva betyr det Skype utropstegnet i gul trekant?

Skype har tatt mange endringer nylig, som vi har sagt våre siste farvel til Classic Skype og den nye, ombygde Skype 8.0 overtok. Vi kan med sikkerhet si at den gamle Skype vil bli savnet mens du langsomt vender seg til en ny iterasjon av den mest berømte VoIP-tjenesten.

For tiden snakker vi om en rekke endringer, og gir også litt innsikt i gamle funksjoner som fant sted i den nye Skype-versjonen. Som utropstegn i den gule trekantskiltet som bamboozled noen brukere. Forklaringen er under.

Hva står utropstegnet for på Skype

Som i et hvilket som helst annet Windows-program, vil du komme inn i en rekke instruksjoner og advarsler mens du bruker Skype. Noen av dem er intuitive og åpenbare, mens andre vil få deg til å lure på. Utropstegnet i en gul trekant er et advarselsskilt. Det kan advare deg om alle slags ting, og det vil komme fra tid til annen.

Hvis du ser det ofte, spesielt ved siden av meldinger eller under samtaler, foreslår det at tilkoblingen din står på spill. Hvis den står ved siden av en bestemt melding, betyr det at meldingen ikke sendes, og du bør prøve igjen.

Vi snakket allerede om å sende meldinger i den nylig vedtatte Skype 8.0. Og slike problemer er ikke helt uvanlige. Det vi foreslår, er å sjekke nettverksinnstillingene og starte Skype på nytt.

Videre, hvis du er lav på Skype-kreditter, ser du samme ledetekst med det samme utropstegnet. Det minner deg om å legge til flere kreditter og unngå en plutselig frakobling når du ringer en mobil eller fasttelefon. Så, i utgangspunktet, hvis du er i tvil når utropstegnet logger inn i den gule trekanten, ser du nettverket og kreditter først.

Det kan også dukke opp når din oppmerksomhet er nødvendig, for eksempel oppdateringer eller Skype-legitimasjon. Hvis du endret passordet ditt for den tilknyttede Microsoft-kontoen, blir du bedt om å logge på igjen. Det er det. Ingenting å stresse på, bare din vanlige informative lokaliserte advarsel.

Hvis du har flere spørsmål angående Skype, kan du spørre oss i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil gjerne hjelpe deg ut.