Toshiba webcam ikke fungerer i Windows 10, 8, 7? Løs det i 7 trinn

Toshiba bærbare datamaskiner er svært pålitelige enheter, men likevel er brukerne ikke uten problemer. Et vanlig rapportert problem handler om webkameraet som ikke alltid virker på Windows 10, 8 eller 7. Det er så mange grunner til at dette kan oppstå, så vi vil dekke alle tilgangsvinkler for å hjelpe deg.

Hvis du er usikker på hvordan du skal håndtere stort sett noe kamerarelatert problem på din Toshiba-bærbar PC, bør listen nedenfor hjelpe deg vesentlig.

Slik løser du problemer med Toshiba laptop-kamera

 1. Sjekk drivere
 2. Søk etter skadelig programvare
 3. Kjør Windows Feilsøking
 4. Bruk OEMs kameraprogramvare
 5. Sjekk BIOS
 6. Tweak Registry
 7. Sjekk maskinvare

Løsning 1 - Kontroller drivere

Første ting først. I 90% av rapporterte problemer var problemet driverrelatert. Som du kanskje vet, er drivere den avgjørende delen av Windows-skallet, og dermed uten riktige drivere, vil du ikke kunne kjøre et enkelt maskinvare. Det inkluderer et innebygd kamera.

Så, for all hensikt, må du sjekke driverne først, før vi går videre til flere trinn. Når det gjelder Toshiba webcam drivere, de fleste av tiden, er de gitt av Windows Update. Nå kan dette fungere for noen brukere, mens for andre vil den generiske driveren ikke være tilstrekkelig.

For å adressere dette, følg trinnene nedenfor:

 1. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling .
 2. Naviger til Imaging-enheter .

 3. Høyreklikk på webkameraet ditt og velg Oppdater driver .
 4. Start datamaskinen på nytt og se etter endringer.

Nå, hvis dette ikke var nok, bør du navigere til Toshibas offisielle nettsted og laste ned riktige drivere derfra.

 1. Naviger til Toshibas offisielle nettsted ved å klikke på denne linken.
 2. Åpne Drivers & Software- delen.
 3. Skriv inn enhetsmodell i søkefeltet, og trykk på Enter .

 4. På den måten bør du kunne finne riktig og oppdatert kameradrivere.
 5. Last ned, installer drivere og start datamaskinen på nytt.

Oppdater oppdateringer automatisk (forslag fra tredjepartsverktøy)

Vi anbefaler også sterkt Tweakbit's Driver Updater-verktøy, som det er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus, og bruker en avansert oppdateringsteknologi. Det hjelper deg med å oppdatere driverne for å unngå permanent skade på datamaskinen ved å laste ned feil driverversjoner manuelt. Følg denne enkle 3 trinns veiledningen for å oppdatere driverne dine på en sikker måte:

  1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

  2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

  3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

   Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 2 - Skann etter malware

Noen brukere prøvde alle kjente løsninger, men lyktes i å løse kameraproblemer først etter å ha behandlet med virus. Det ser ut til at visse ondsinnede programmer påvirker bærbare kameraer som gjør dem ubrukelige. Nemlig, det virker som om det automatisk deaktiverer kamera og brukere blir igjen med den svarte skjermen.

Nå, for å kunne takle denne bekymringen, trenger du enten tredjeparts antivirus eller oppdatert Windows Defender eller Microsoft Security Essentials.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du utfører en dyp skanning med henholdsvis Windows Defender (Windows 8 og 10) eller Microsoft Security Essentials (Windows 7), må du sjekke instruksjonene som vi presenterte nedenfor.

Windows 8 og 10

 1. Dobbeltklikk på Windows Defender- ikonet i varslingsområdet for å åpne sikkerhetssenteret på dashbordet.
 2. Åpne Virus og trusselbeskyttelse .
 3. Velg Avansert skanning .
 4. Velg Windows Defender offline skanning .

Windows 7

 1. Start Microsoft Security Essentials fra varslingsområdet.
 2. Åpne Hjem- fanen.
 3. Velg en fullskanning .

 4. Start skanningen.

Løsning 3 - Kjør Windows Feilsøking

Dette kan virke som en ekstrem generisk løsning, men når du er i tvil - prøv hvert gitt alternativ. Windows 'innfødte feilsøkingsverktøy endret seg mye på de siste få systemeneerasjonene, men de var fortsatt nyttige for mindre problemer med feilsøking og fiksering. Hvis ikke annet, kan de gi deg et bedre innblikk i årsaken til problemet.

Så, åpenbart, varierer prosedyren på forskjellige systemversjoner, så vi viser deg hvordan du kjører den på henholdsvis Windows 10, 8 og 7.

Windows 10

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Velg Oppdater og sikkerhet .
 3. Velg Feilsøking fra venstre rute.
 4. Kjør Maskinvare og enheter feilsøking .

Windows 8

 1. Åpne handlingssenter .
 2. Velg Feilsøking .
 3. Velg maskinvare feilsøkingsverktøyet og kjør det.

Windows 7

 1. Åpne start .
 2. Velg Kontrollpanel .
 3. Åpne feilsøking .
 4. Velg Maskinvare og lyd .
 5. Kjør feilsøkingsprogrammet .

Løsning 4 - Bruk OEMs kameraprogramvare

Av og til spiller det ingen rolle om kameraets drivere er riktig installert. Alt faller ned til det individuelle programmet som er ansvarlig for kameraet. I Windows 10, når du har installert systemet, vil standard kameraprogram overta kameraet. Og som vi allerede har sagt i en av de forrige artiklene, kan denne appen misforstå noen ganger.

Til det formål anbefaler vi deg å prøve original OEM-programvare eller en annen tredjeparts kamerap app og se etter endringer.

Bare vær sikker på ikke å laste ned de usikre applikasjonene, og du bør være god å gå. Den detaljerte forklaringen av de beste appene for jobben finner du i denne artikkelen.

Løsning 5 - Kontroller BIOS

Vi vet alle at UEFI- og BIOS-innstillinger på bærbare datamaskiner er ganske begrensede valgmuligheter. Noen brukere rapporterte imidlertid at deres Toshiba bærbare datamaskiner har mulighet til å aktivere eller deaktivere det innebygde kameraet i BIOS-innstillinger. Vi kan ikke med sikkerhet si hvilke modeller som har dette alternativet, men det vil koste deg ingenting å gå og sjekke ut på egen hånd.

Hvis du har dette alternativet, er det en sjanse for at dette feilaktig førte til å deaktivere webkameraet ditt. For å gjøre det, følg instruksjonene nedenfor:

 1. Start PCen på nytt, og trykk på Slett- knappen mens du starter oppstart.
 2. Når du er i Boot Settings-menyen, velger du kategorien Avansert. Det kan avvike fra forskjellige bærbare Toshiba.
 3. Velg Systemkonfigurasjon .
 4. Velg Webkamera og sørg for å aktivere det.
 5. Lagre endringer og avslutt BIOS- innstillinger.

Løsning 6 - Tweak Registry

På grunn av forskjeller i kodingsstandarden, starter webkameraer som er tilgjengelige på eldre enheter, misforstå i Windows 10. Hvis din Toshiba-bærbar datamaskin faller inn i denne kategorien, må du kanskje slå på et subtilt registertrick for å kunne bruke kameraet ditt som før problemet oppstod.

Dette kan komme som en overraskelse, men det er en registeroppføring som løser problemet helt. Vær imidlertid med forsiktighet. Vi ønsker ikke å gjøre rushflytter mens du er i Registerredigering.

Så, for å unngå flere problemer og for å løse kameraproblemet, følg nøye instruksjonene nedenfor:

 1. Skriv inn regedit i søkefeltet .
 2. Høyreklikk på Registerredigering og kjør det som administrator .
 3. Klikk på Fil, velg Eksporter og lagre registret. Dette er et sikkerhetsmål hvis noe går galt.

 4. Følg denne banen:
  • For 32 bits system: HKEY_LOCAL_MACHINE> PROGRAMVARE> Microsoft> Windows Media Foundation> Platform
  • For 64-biters system: HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> WOW6432Node> Microsoft> Windows Media Foundation> Plattform
 5. Høyreklikk i det høyre vinduet og velg Ny> DWORD (32) Verdi .
 6. Gi nytt navn til denne verdien og kaller den EnableFrameServerMode.

 7. Høyreklikk og velg å Endre denne nyopprettede registret verdi.
 8. Angi verdien til 0 (null) og lagre endringer.
 9. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 7 - Sjekk maskinvare

Til slutt, hvis ingen av de tidligere programvarelaterte løsningene hjalp deg, er det en sjanse for at maskinvaren virker feil. Det er noen ting du kan gjøre i denne avdelingen, men vi anbefaler at du heller tar PCen din til en reparasjon.

Hvis du er uerfaren, er det alltid bedre å la fagfolkene ta vare på den bærbare datamaskinen. Og som vi er klar over, er kamerasensorutskiftningen ikke for mye kostbar. På den annen side, hvis du er erfaren bruker, kan du prøve googling for feilsøking av maskinvare og utføre mindre reparasjoner alene.

Uansett, det burde konkludere med det. Vi håper absolutt at du kunne løse problemene med Toshiba-webkameraet i vindu 10, 8 eller 7 ved å følge de nevnte trinnene.

I tillegg må du ikke glemme å dele med deg webkameraproblemene dine i detalj. Du kan gjøre det i kommentarfeltet nedenfor.

RELATERTE ARTIKLER DU SKAL KONTROLLERE:

 • Fiks: Kameraet virker ikke på grunn av feilkode 0xa00f4244
 • Fiks: Skype-kameraet virker ikke i Windows 10
 • Windows Hello er ikke tilgjengelig på denne enheten: 3 løsninger for å fikse denne feilen
 • De beste sikkerhetskameraene for å beskytte hjemmet ditt