Topp 6 Defrag Verktøy for å fjerne Hard Drive Clutter på Windows 10

Hvis du har problemer med harddisk, kan du ikke bekymre deg, vi har en løsning for deg. Den beste måten å fjerne harddiskens rot er definitivt gjennom en defragmentering. I denne artikkelen presenterer vi deg de beste fem verktøyene for diskdefragmentering, som vil hjelpe harddisken til å fungere normalt igjen.

Hvordan declutter harddisken din

Hvordan declutter harddisken min? Vi er sikre på at mange brukere av Windows 10 har spurt seg selv dette spørsmålet. Den raskeste og sikreste måten å gjøre det på er å bruke en dedikert programvare. Her er noen av de beste:

  1. Smart Defrag (anbefalt)
  2. O & O Defrag (foreslått)
  3. Defraggler
  4. Auslogics Disk Defrag
  5. Puran Defrag
  6. Diskhastighet

Smart Defrag (anbefalt)

Den viktigste fordelen med Smart Defrag er at den har mulighet til å planlegge automatiske defragments, og det har også mulighet til å utføre en defrag når datamaskinen er på tomgang. Smart Defrag er også veldig bra for å kjøre en oppstartstid defrag for å fjerne fragmenter fra låste filer. Akkurat som Defraggler, kan Smart Defrag også ekskludere visse filer og mapper fra defragging eller analyse.

Du kan også velge å defragmentere bare Windows Metro Apps, eller hopp over defraggin-filer som er større enn en bestemt størrelse. Du kan laste ned Smart Defrag fra IObits nettsted gratis, eller oppgradere til PRO-versjonen med 35% rabatt for å nyte kraftigere funksjoner.

O & O Defrag (foreslått)

O & O Defrag gir deg en rask oversikt over hvordan harddisken din brukes. Den lar deg søke etter filer eller mapper som tar opp ledig diskplass og senker PCen din. Denne programvaren har et brukervennlig grensesnitt som er stille det samme som Windows Explorer. Dermed vil det være enkelt for deg å bruke det!

O & O Defrag har en spesiell algoritme som setter tilbake filfragmentene. Til tross for dette kan du velge å kontrollere defragmenteringen ved å opprette og manipulere prosessinnstillingene. Det øker lesehastigheten (opptil 100%) av datamaskinen og levetiden til maskinvaren din.

En annen stor funksjon er at Defrag sletter permanent den ledige plassen på diskene dine, og dermed forhindrer tyveri av konfidensielle filer og dokumenter fordi det bruker en annen slettingsalgoritme enn Windows-slettingsprosessen, som etterlater spor etter det. Det er faktisk en veldig god defragmenter for PCen din!

  • Få nå O & O Defrag prøveversjon fra den offisielle nettsiden

Defraggler

Fra utvikleren av CCleaner, Piriform, kommer sannsynligvis den mest kraftfulle, gratis defragmentprogramvaren der ute, Defraggler. Dette verktøyet er veldig fleksibelt fordi det kan defragmentere dataene eller bare ledig plass på en intern eller ekstern harddisk. Det har også mulighet til å defragmentere spesifikk filer eller mapper på din datamaskin, bare.

Foruten defragmentering, kan Defraggler også sjekke om feilene dine hadde stasjon, tøm papirkurven før de defragging, ekskluder noen bestemte filer fra defragging prosessen, og mer. Alle disse alternativene gjør Defraggler til et ultimativt verktøy for å vedlikeholde og administrere harddiskene dine. Du kan laste den ned gratis fra Piriforms nettside.

Auslogics Disk Defrag

Auslogics Disk Defrag-verktøyet kommer i to versjoner, som en vanlig, installerbar programvare, men også som et bærbart program som kan brukes på flyttbare stasjoner. Med Auslogics Disk Defrag kan du flytte systemfiler til andre steder på harddisken din for å forbedre lanseringstiden og øke generell systemytelse.

Du kan også utføre noen grunnleggende harddiskoppdateringsoppgaver, for eksempel å kontrollere diskfeil med chkdsk, optimalisere en harddisk, unntatt bestemte filer eller mapper fra defragmenteringsprosessen, kjører tomgangssøk, og mer. Du kan laste ned Auslogics Disk Defrag fra den offisielle nettsiden gratis.

Puran Defrag

Puran Defrag kommer med sin spesielle, tilpassede optimaliseringsprogram, kalt Puran Intelligent Optimizer, som hjelper deg med å flytte vanlige systemfiler til andre steder på en disk for å øke hastigheten på tilgangen til disse filene. Puran Tilbyr lignende defragging alternativer som andre defrag verktøy fra denne artikkelen. For eksempel kan du utføre en defragmentering ved å høyreklikke på en mappe / fil og velge å defragere med Puran Defrag fra kontekstmenyen.

Puran Defrag bruker en bestemt måte å planlegge defraggenene på. For eksempel kan du konfigurere defragmenteringen hver så mange timer, når systemet er i tomgang, eller når skjermspareren starter. Du kan laste ned Puran Defrag fra sitt offisielle nettsted, gratis.

Diskhastighet

Du kan også velge hvilke filer eller mapper du vil defragtere med Diskhastighet, eller du kan kjøre automatisk defragment når systemet er på tomgang. Diskhastighet er veldig tilpassbar, for eksempel kan du velge å deaktivere defragger hvis filer har fragmenter mindre enn 10 MB, har mer enn 3 fragmenter, eller er større enn 150 MB.

Du kan også konfigurere dette verktøyet for automatisk å flytte store filer til en annen plassering på harddisken, for å forbedre total ytelse. Diskhastighet har mange flere interessante alternativer, men tilbyr ikke noe mer enn overdefinerte defrag-verktøy. Du kan laste ned Disk Speedup gratis fra Glarysoft-nettstedet.

Selvfølgelig kan du også slå harddisken manuelt. For eksempel kan du bruke Windows 10s innebygde verktøy, Diskopprydding. Dette verktøyet skanner harddisken din for søppelfiler og sletter dem for å frigjøre litt plass. I tillegg kan du avinstallere alle appene, programmene og spillene du ikke har brukt på en stund. For detaljerte instruksjoner, kan du bruke denne veiledningen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.