'Det oppsto et problem med å kjøre dette verktøyet' Feil på Windows 10 Media Creation Tool

Programvaredistribusjonen er i dag for det meste digital, og selv Microsoft endret de tilnærming til Windows 10. Men Windows 10 Media Creation Tool, det beste verktøyet for jobben, er ikke så feilfritt som man kunne forestille seg. Av og til ber det brukere om at det var et problem med å kjøre dette verktøyet i Windows 10. Feilen er for det meste etterfulgt av den alfanumeriske feilkoden som varierer.

Siden denne feilen oppstår i ulike segmenter, er det ingen løsning for å adressere den. Løsningen avhenger av ulike faktorer, som Windows-versjon, arkitektur, USB-flash størrelse etc.

Til dette formål utarbeidet vi en liste over mulige løsninger som burde hjelpe deg med å løse problemet med dette smarte verktøyet. Hvis du sitter fast når du enten oppgraderer, oppdaterer eller oppretter oppstartbar media via Media Creation Tool, må du sjekke de aktuelle løsningene nedenfor.

Slik løser du problemet "Det oppsto et problem med å kjøre dette verktøyet" i Windows 10

 1. Kjør Windows Media Creation Tool som Admin
 2. Deaktiver antivirusprogrammet ditt
 3. Prøv en annen PC og kontroller lagringsplass
 4. Se etter oppdateringer
 5. Tweak registret
 6. Prøv et verktøy for tredjepartsannonsering i stedet

Løsning 1 - Kjør Windows Media Creation Tool som Admin

Enkelte programmer trenger en spesiell tillatelse for å få tilgang til og endre systemrelaterte innstillinger. Nå, selv om Media Creation Tool er levert av Microsoft, er det ikke bare et enkelt dobbeltklikk nok. Spesielt på eldre Windows-versjoner. For å unngå feilen ved hånd, må du sørge for å kjøre Media Creation Tool som administrator. Videre, hvis du vil bruke Media Creation Tool til å oppgradere fra Windows 7 eller 8.1, er det verdt å prøve å endre kompatibilitetsmodus.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg trinnene nedenfor nøye, og det bør være bra å gå:

 1. Last ned installasjonsfilen for Media Creation Tool herfra.
 2. Høyreklikk installasjonsfilen og åpne Egenskaper .
 3. Under kategorien Kompatibilitet velger du "Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus" .

 4. Fra rullegardinmenyen, velg Windows 7 .
 5. Nå, merk av for "Kjør dette programmet som administrator" .
 6. Bekreft endringer og kjør Media Creation Tool igjen.

Hvis problemet er vedvarende, og det oppstår en repeterende feil hver gang du starter Media Creation Tool, må du sjekke ut de ekstra trinnene som vises nedenfor.

Løsning 2 - Deaktiver antivirusprogrammet

Kjærlighetshat-forholdet mellom Windows 10 og tredjeparts antivirusløsninger er godt dokumentert. Nemlig, ettersom Windows Defender vokser i kraft og evner, er behovet for tredjepartsalternativer jevnt avtagende. I tillegg er noen anti-malware-løsninger ikke optimalisert for Windows 10-omgivelsene, og de kan, i tillegg til noen få falske detekteringer, blokkere visse Windows-funksjoner. I dette tilfellet, Windows Media Creation Tool og oppdateringsrelaterte prosesser.

I utgangspunktet vil det koste deg ingenting for å deaktivere antiviruset midlertidig til Media Creation Tool er ferdig. Ikke glem å aktivere det senere. Mangelen på sanntidsbeskyttelse i lengre perioder er ganske ansvarlig. Videre løst noen brukere problemet ved å avinstallere antivirusprogrammet helt. Vi vil forlate det som siste utvei siden det er en lang og risikabel operasjon.

Løsning 3 - Prøv en annen PC og kontroller lagringsplass

Hvis du har flere PCer hjemme eller på kontoret, og den første nekter å overholde, prøv bare en annen. Brukere rapporterte at feilen etterfulgt av "Det var et problem å kjøre dette verktøyet" problemet, dukket opp på ikke-Windows 10-datamaskiner. Det betyr at Media Creation Tool fungerer best i Windows 10.

Så, hvis du har en alternativ PC, må du sørge for å bruke den til å opprette en oppstartbar USB- eller ISO-fil. I tillegg anbefaler vi deg å bruke USB som pakker minst 6 GB lagringsplass. Selv om det viktigste Windows 10-oppsettet tar rundt 4 GB, vil denne størrelsen ikke være tilstrekkelig for oppdateringer. I tillegg må du sørge for at du har nok plass i systempartisjonen (C :, mesteparten av tiden) hvis du bruker Media Creation Tool til å oppdatere Windows 10 til den nyeste byggingen.

Endelig klarte noen brukere å fikse problemet ved å formatere USB-flashpinnen til NTFS-format i stedet for FAT32. Etter det virker det som at Media Creation Tool fungerte bra.

Løsning 5 - Sjekk etter oppdateringer

Mange brukere vender seg til Media Creation Tool når de vil øke hastigheten på oppdateringsprosessen eller oppgradere til en større bygning. Nå bruker dette verktøyet, akkurat som Windows Update-funksjonen, oppdateringsrelaterte tjenester, og det er sterkt avhengig av ytelsen. Tjenester som BITS er av største betydning, selv for en ikke-opprinnelig applikasjon som Media Creation Tool. Så, det du trenger å gjøre er å sørge for at alle oppdateringsrelaterte tjenester kjører.

Disse instruksjonene skal vise deg hvor du skal se og hva du skal gjøre med oppdateringstjenester:

 1. Skriv inn services.msc i Windows Search-feltet og åpne Tjenester .
 2. Finn disse tjenestene på listen og sørg for at de kjører:
   • Bakgrunns intelligent overføringstjeneste (BITS)
   • Server
   • IKE og AuthIP IPsec Keying Modules
   • TCP / IP NetBIOS Helper
   • arbeidsstasjon
   • Windows Update eller Automatiske oppdateringer
 3. Hvis noen av disse tjenestene er stoppet, høyreklikk og velg Start for hver enkelt.

 4. Start Media Creation Tool på nytt og se etter endringer.

Denne løsningen kan være akkurat nok til å avlaste deg feilen "Det oppsto et problem med å kjøre dette verktøyet", men det ser ut til at det ikke alltid er tilfelle. For ytterligere feilsøking må du nå registret.

Løsning 6 - Tøm registret

Registeret er en farlig grunn for nybegynnere, og det anbefales ikke å streife rundt og endre verdier på egen hånd. I det minste, hvis du ikke er positiv om dine handlinger. Og de fleste er til det kritiske systemfeil oppstår og helvete brøt løs.

Nå, vitser til side, det er noe du kan og bør endre i registret for å kunne adressere oppdateringsproblemer med Media Creation Tool. Selvfølgelig, før vi begynner, anbefales det å sikkerhetskopiere registret og da og bare da flytte til tweaking.

Følg instruksjonene nedenfor for å gjøre visse endringer i registret:

 1. Skriv inn regedit i Windows Søk-linjen, og åpne Registerredigering.
 2. Velg Fil i menylinjen og klikk på Eksporter .
 3. Eksporter registeret ditt for å sikkerhetskopiere det.
 4. Følg denne banen:
  • HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrent VersionWindowsUpdateOSUpgrade
 5. Høyreklikk på det tomme rommet og velg Ny> DWORD . Navngi det nye dword AllowOSUpgrade og sett verdien til 1 .

 6. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 7 - Prøv et tredjepartsverktøy i stedet

Endelig, hvis du er i besittelse av Windows 10 ISO-fil, men du ikke kan bruke Media Creation Tool til å lage et oppstartbart medium, er det alltid et alternativ. De fleste brukere vil umiddelbart vende seg til Rufus, som er et lite, bærbart tredjepartsverktøy. Med det, bør du kunne opprette en oppstartbar media USB og unngå de nevnte feilene med Media Creation Tool. Du kan finne og laste ned Rufus ved å klikke på denne linken.

Med dette trinnet kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har spørsmål eller alternative løsninger angående Media Creation Tool-feilen, vær så snill å dele dem med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.