Surface Pro 4 fast på forberedelsene for å konfigurere Windows [FIX]

Surface Pro 4 er faktisk en flott Windows 10-enhet, men det betyr ikke at du ikke vil oppleve noen programvarerelaterte problemer mens du bruker nettbrettet. Mange brukere nådde til oss og rapporterte et irriterende problem som vanligvis skjer under oppstartssekvensen - Surface Pro 4 sitter fast ved å forberede seg til å konfigurere Windows-situasjonen.

Denne feilen er forårsaket av en Windows 10-oppdatering. Det kan være en liten OS forbedring eller til og med en driveroppdatering som vil kreve en systemstart. Vel, under denne omstart vil du motta det vanlige " Forbereder å konfigurere Windows. Ikke slå av datamaskinen din . Problemet er at alt vil bli sittende fast og nettbrettet ditt vil "prøve" å fullføre oppdateringsprosessen, for det virker som en evighet. Uansett, her er hvordan du kan fikse denne Windows 10-feilen:

Hvordan fikse Surface Pro 4 fast på å forberede seg til å konfigurere Windows

 1. Vær tålmodig
 2. Kraft-strøm av enheten
 3. Koble fra alle eksterne enheter
 4. Gjør reparasjoner med bootable Windows 10-stasjonen
 5. Reparer eller gjenopprett Windows 10

Løsning 1 - Vær tålmodig

Vel, hvis du sitter fast på å forberede deg på å konfigurere Windows, betyr det at Surface Pro 4 prøver å bruke oppdateringene. Noen ganger kan denne prosessen ta en stund, og det er ikke rart i det hele tatt, siden bestemte oppdateringsoppdateringer bruker mange filer og programvare på enheten din. Så det første er å være tålmodig.

Du bør vente på minst 3 timer for å se om noe skjer. Bare husk å koble laderen først og da kan du vurdere å la den gå over natten hvis det ikke er et problem for deg. Men hvis det etter 3 timer ikke endres, bør du vurdere å bruke metodene nedenfor.

Løsning 2 - Tving strømmen av Microsoft Surface Pro 4

Hvis du fortsatt står fast på å forberede seg på å konfigurere Windows-meldingen, bør du tvinge ned nettbrettet. På denne måten kan du stoppe oppdateringsprosessen og starte en ny omstart - forhåpentligvis vil alt fungere normalt etterpå.

Så, for å slå av enheten må du trykke på og holde inne av / på-knappen til alt slår av - ikke bekymre deg, hvis ingenting skjer først; Fortsett å trykke på av / på-knappen i et minutt eller så.

Løsning 3 - Koble fra alle eksterne enheter

Hvis eksterne enheter er koblet til Surface Pro 4, kan oppdateringsprosessen fryse. Slå av nettbrettet, og fjern deretter eventuelle tilkoblede eksterne enheter før du starter en nystart.

Du bør fjerne alle tilkoblede enheter, inkludert eksterne harddisker, SSD, USB-minnepinner, tastatur, mus og så videre. Deretter starter en ny omstart, og hvis alt fungerer bra, må du koble til eksterne enheter igjen.

Løsning 4 - Start opp i sikker modus

Du kan også prøve å starte opp i sikker modus. Det kan være en mindre stall forårsaket av en førerfeil. Det er mer enn en uventet omstendighet, vurderer at Surface Pro 4 er en Microsofts enhet, men ingenting er umulig. Etter at du har startet opp i sikker modus, kan du deaktivere bestemte enheter fra Enhetsbehandling, og starte datamaskinen på nytt. Dette bør tillate Windows 10 å laste inn, og deretter kan du aktivere enheter og de skal oppdateres automatisk.

Følg disse trinnene for å starte opp i sikker modus på Surface Pro 4:

 1. Start datamaskinen på nytt tre ganger for å hente den avanserte gjenopprettingsmenyen .
 2. Velg Feilsøking .
 3. Velg Avanserte alternativer og deretter Oppstart innstillinger .
 4. Klikk på Start på nytt .
 5. Velg Sikker modus (eller Sikker modus med nettverk).
 6. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling .
 7. Deaktiver sekundære enheter. Bare utvide delen, høyreklikk på enheten og velg Deaktiver enhet fra kontekstmenyen.
 8. Start datamaskinen på nytt, og forhåpentligvis vil dette komme deg forbi initialiseringsskjermbildet.

Løsning 5 - Reparer eller gjenopprett Windows 10

Hvis du ikke klarer å løse Surface Pro 4 fast ved å forberede seg på å konfigurere Windows-problem, bør du vurdere å reparere eller gjenopprette Windows 10-systemet (i dette tilfellet kan det hende at en hard reset ikke er nok, derfor leder jeg deg direkte til en mer kompleks feilsøkingsløsning). På Surface Pro 4 kan du starte en systemreparasjon eller en systemgjenoppretting ved å følge:

 1. Trykk og hold Windows Start-ikonet og velg Kontrollpanel fra listen som skal vises.
 2. Bruk kontrollpanelens søkeboks og skriv inn gjenoppretting.
 3. Velg Recovery og naviger til Åpne systemgjenoppretting og trykk på Neste.
 4. For å starte en tilbakestilling, gå til Innstillinger og få tilgang til Oppdater og sikkerhet.
 5. Trykk på Gjenopprett og velg Tilbakestill denne PCen og når du er ferdig, velg "Kom i gang".

Disse løsningene skal hjelpe deg med å fikse Surface Pro 4 etter at den ble sittende fast når du klarte å konfigurere Windows. Hvis du fremdeles har problemer med dette problemet, bør du vurdere å ta enheten tilbake til service og be om ytterligere teknisk assistanse. Hvis det er noen store problemer, bør garantien dekke alt, så fra dette synspunkt har du ingenting å bekymre deg for.

Gi oss beskjed om hvordan du klarte å fikse denne feilen i kommentarfeltet nedenfor.