Kan ikke høre venner på Xbox One [FIX]

Når du spiller online, er det svært viktig å høre dine venner. Dessverre har noen Xbox One-brukere ikke bare rapportert at de ikke klarer å gjøre dette, men også vanskeligheter når det gjelder å koble til multiplayer-spill generelt. Det vanlige elementet i disse problemene er NAT- eller Network Address Translation, en innstilling i Xbox One-konsollen som definerer hvordan maskinen skal behandle forskjellige tilkoblinger.

Det finnes tre ulike typer NAT-innstillinger: Åpne, Moderat og Strengt . Hver innstilling endrer tillatelsene og egenskapene til enheten din i forhold til andre maskiner den kan koble til. Det er viktig å huske at for at to maskiner skal kunne dra nytte av en gjensidig tilkobling, må minst en av dem ha en åpen NAT-konfigurasjon. Hvis en av dem har en moderat eller streng forbindelse, men den andre har en åpen forbindelse, er multiplayer-spill fortsatt tilgjengelige.

  • Bruk Xbox- knappen for å åpne guiden
  • Gå til Innstillinger og Alle innstillinger
  • Velg Nettverk og deretter Nettverksinnstillinger og Nåværende nettverksstatus
  • Undersøk gjeldende NAT Type

Hvis NAT- tilkoblingen din ikke er satt til Åpne, må du oppdatere konsollets NAT- konfigurasjon og starte maskinen på nytt. For å gjøre dette, følg disse trinnene:

  • Bruk Xbox- knappen for å åpne guiden
  • Gå til alternativet Restar t-konsoll fra Innstillinger og bekreft med Ja

Når du har startet maskinen på nytt, gjentar du instruksjonene ovenfor for å kontrollere konsollets NAT-konfigurasjon en gang til.

Det er også viktig å huske på at enkelte spill kan omgå en åpen NAT-konfigurasjon gjennom Xbox Cloud-tjenesten. For tiden er spillene som faller inn i denne kategorien Titanfall og Forza Motorsport 3.