Er Kaspersky-antivirusblokkeringen eller spjeldingen din VPN? Her er hva du skal gjøre

Å gjøre alle forskjellige applikasjoner en vanlig Windows 10-brukerløp i dag er ikke alltid enkel. For eksempel var hundrevis av brukere ikke i stand til å jobbe seg rundt Plutselige VPN-blokkeringer som plutselig ble pålagt av Kaspersky Antivirus-løsningen. Dette er ikke et sjeldent problem som VPN og tredjeparts brannmurer (de kommer som del av antiviruspakken) fungerer ikke godt sammen.

Likevel ga vi noen løsninger som skulle komme til nytte. Selvfølgelig anbefales det sterkt å kontakte Kaspersky-støtten hvis problemet er vedvarende etter at alle løsningene er brukt.

Slik fjerner du blokkering av VPN blokkert av Kaspersky AV

 1. Hviteliste VPN
 2. Deaktiver skanning av krypterte tilkoblinger
 3. Oppgrader eller nedgrader Kaspersky
 4. Sjekk TAP-drivere
 5. Installer VPN på nytt

1: Hviteliste VPN

Første ting først. La oss sørge for at Kaspersky Security Suite er ansvarlig for VPN-blokkering eller inkonsekvenser i tilkoblingshastigheter. Deaktiver antivirusprogrammet midlertidig ved å høyreklikke på ikonet i varslingsområdet og prøv å bruke VPN igjen. Hvis Kaspersky-antivirusprogrammet faktisk er skyld i VPN-problemer, må du manuelt opprette en ekskludering for VPN-klienten.

Nå, uansett om du gjorde det før, ser det ut til at en oppdatering for Kaspersky endret innstillingene på en ugunstig måte, og blokkerer de utgående VPN-tilkoblingene. Vi anbefaler også å legge til unntakene for nettlesere, da den plagerende patchen mest påvirket nettleserne, mens andre tilkoblingsrelaterte programmer fortsatte å fungere helt bra med VPN-aktivert.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg instruksjonene nedenfor:

 1. Åpne Kaspersky fra varslingsområdet, og åpne deretter Innstillinger.
 2. Velg beskyttelse .
 3. Velg brannmur .

 4. Deaktiver " Blokker nettverksforbindelser hvis brukeren ikke kan bli bedt om ".
 5. Velg VPN-kjørbar fil og la den kommunisere gjennom brannmuren. Gjenta dette for alle relaterte applikasjoner.
 6. Lagre endringer og prøv å koble til igjen.

2: Deaktiver skanning av krypterte tilkoblinger

Noen erfarne brukere anbefalte å deaktivere visse alternativer for å gjøre VPN-arbeidet. Et av alternativene som tilsynelatende forstyrrer VPN-tilkoblingen, er "Skanning av krypterte forbindelser". Dessuten kan også deaktivere "Inject Script i webtrafikk for å samhandle med nettsider" og "Automatisk aktivering av Kaspersky Protection-utvidelse i nettlesere" også.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, ga vi trinnene for alle 3 alternativene nedenfor.

 • Start Kaspersky> Innstillinger> Tillegg> Nettverk> deaktiver " Skann ikke krypterte forbindelser ".

 • Start Kaspersky> Innstillinger> Tillegg> Nettverk> deaktiver " Injiser script i webtrafikk for å samhandle med nettsider ".
 • Åpne Kaspersky> Innstillinger> Beskyttelse> Innstillinger for Web-Antivirus> Avanserte innstillinger> deaktiver " Aktiver automatisk utvidelse av Kaspersky Protection i nettlesere ". Før dette anbefales det å avinstallere utvidelsen fra nettleseren.

3: Oppgrader eller nedgrader Kaspersky

Først og fremst, sørg for at du har den nyeste Kaspersky-oppdateringen. Hvis det er tilfelle, virker oppgradering / nedgradering gjeldende. Videre virker det som om versjonen som brøt VPN, er Kaspersky 2017. I stedet for å vente på oppdateringen bestemte enkelte brukere å endre versjonen av antivirusprogrammet, oppgradere det eller nedgradere det i prosessen. Hvis du har en lisensnøkkel, kan du installere nesten alle Kaspersky-versjoner, så hold det i bakhodet.

Det viktigste er å hoppe over oppgraderingsanbefalinger (Innstillinger> Tillegg> Oppdater og fjern avmerkingen for å laste ned nye versjoner) hvis du sier nedgradere til Kaspersky 2016. Det du trenger å gjøre er å holde tak i lisensen tast og avinstaller gjeldende Kaspersky-versjon. Deretter navigerer du til det offisielle nettstedet og laster ned den versjonen du anser funksjonell. Hvis du daglig bruker VPN, bør du trolig vurdere dette alternativet.

Du kan også, gratis, oppgradere til Kasperskys versjon 2018 på samme måte.

4: Sjekk TAP-drivere

Den berørte VPN kan ha sin andel i dette, selv om Kaspersky er den viktigste skyldige. Nemlig, mens du ventet på løsningen, ble noen brukere innblandet med TAP-adapteren og den tilhørende driveren. Av en eller annen grunn hadde de en mye bedre tilkobling etter å ha rullet tilbake sjåførene. TAP-adapter er en viktig del av VPN, så relasjonen er åpenbar.

På grunn av de tilsynelatende forskjellene med hvert system (det er ikke 2 identiske konfigurert PCer), kan vi ikke med sikkerhet si om dette er en permanent løsning. Likevel er det verdt et forsøk.

5: Installer VPN på nytt

Til slutt kan du prøve å installere den angitte VPN på nytt. Ved å gjøre det, bør selve applikasjonen (VPN-klient) reintegrere i systemskallet. Og kanskje vil problemet ikke fortsette etter det. Vi anbefaler at du bruker en tredjepart avinstallerer for å rydde alle de gjenværende filene og registreoppføringene etterlatt.

Følg disse instruksjonene for å avinstallere VPN:

 1. I Kontrollpanel i Windows, skriv Kontroll og åpne Kontrollpanel fra listen over resultater.

 2. Fra kategorivisningen klikker du Avinstaller et program under Programmer.

 3. Høyreklikk på VPN- løsningen og avinstaller den.
 4. Bruk IObit Uninstaller Pro (foreslått) eller andre tredjepartsavinstaller for å rydde alle gjenværende filer og registeroppføringer VPN har gjort.
 5. Start datamaskinen på nytt.
 6. Last ned den nyeste versjonen av VPN etter eget valg ( CyberGhostVPN er vårt valg) og installer det.

Det burde gjøre det. Hvis du har noen spørsmål eller forslag om VPNs manglende evne til å jobbe når de er koblet sammen med Kaspersky-antivirus, kan du gjerne fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.