Slik tar du skjermbilder på Windows RT

Hvis du prøver å ta et skjermbilde for jobb eller til og med i et spill du spiller, vil du trenge et skjermbildeapp. I Windows RT har vi denne appen, Snipping-appen, eller vi kan bare bruke tastaturknappene på utskriftskjermen som ligger øverst til venstre på tastaturet. Så hvis du ikke har et visuelt minne, vil Snipping-verktøyet gjøre det enklere for deg å lagre arbeidet ditt ved å ta et bilde raskt.

Å ta et skjermbilde på Windows RT bør være relativt enkelt, enten du tar et skjermbilde av et arbeidsdokument, et øyeblikk i en film du ser på eller bare et in-game skjermbilde av favorittkarakteren din, alle disse kan gjøres med riktig app i Windows RT.I dette tilfellet har vi Snipping verktøyet brukes til å velge akkurat den delen på skjermen du ønsker å fange og deretter bare ved å gjøre noen få klikk du vil kunne lagre den til din Windows RT tablet.Seeing at de fleste brukere er vant til de gamle operativsystemene og de gamle metodene for å fange og lagre et bilde, vil vi gå deg gjennom noen få trinn for å se hvor lett det er i Windows RT å gjøre det samme.

Hvordan ta skjermbilder i Windows RT

Det finnes to metoder for å fange et bilde på Windows RT, enten du bruker knappene på Windows RT-nettbrettet eller bare bruk Snipping-appen jeg presenterte ovenfor. Men vi vil se nøyaktig hvordan du lager et skjermbilde med begge metodene i radene under .

Første metode jeg vil presentere bruker knappene på Surface RT PC med Windows RT operativsystem:

 1. Det første vi må gjøre er å trykke og hold knappen "Vindue" (ligger rett under displayet) og den nedre volumknappen (plassert på venstre side av displayet).
 2. Nå bør du se skjermen dim litt og da skal det blinke som et kamera på smarttelefonen din.
 3. Skjermbildet er nå lagret på datamaskinen, du kan finne det ved å søke i mappen "Bilder" i PC-en under "Skjermbilder" -katalogen.

Den andre metoden for å ta et skjermbilde, er å bruke Snipping-appen du har i Windows RT.

 1. Første ting vi trenger å gjøre for å finne verktøyet Snipping, går til høyre på skjermen under "charms" -linjen.
 2. Lar klikk (venstre klikk) på "Søk" -appen du har der som ser ut som et forstørrelsesglass.
 3. Skriv inn søkefeltet "Snipping tool"
 4. Nå bør du ha "Snipping tool" -appen til venstre
 5. Klikk (venstre klikk) på ikonet du har til venstre, kalt "Snipping tool"
 6. Skrivebordet skal nå åpnes
 7. Hvis du klikker (høyreklikk), skal det vise deg menyen Utklippsverktøy på undersiden av skjermen, derfra kan du peke på ikonet til startmenyen eller på oppgavelinjen.
 8. Når du har klikket (venstre klikk), vises et ikon for skjæringsverktøyet.

 9. Vi må klikke (venstre klikk) på "Nytt" i vinduet Snipping-verktøy.
 10. Sjekk om musemarkøren på skjermen er endret til et sett med krysshår, hvis ikke klikk igjen på "Ny"
 11. Vi må klikke (venstre klikk) på bildet vi vil lagre og dra markøren mens du holder trykket trykket over hele bildet vi vil lagre.
 12. Etter at vi slipper klikk klikker vinduet Snipping, hvordan bildet ser ut
 13. Klikk (venstre klikk) på "File" i oversiden av verktøyet Snipping tool
 14. Klikk (venstre klikk) på "Lagre som"
 15. Velg stedet der bildet skal lagres. Eksempel: Skrivebord
 16. I boksen ved siden av "Filnavn" i vinduet "Lagre som" skriver du et navn på bildet du vil lagre, men sørg for å forlate .PNG på slutten av navnet.
 17. Klikk (venstre klikk) på "Lagre" på undersiden av vinduet "Lagre som"
 18. Nå kan du finne utskriftsskjermen på katalogen du har valgt for å lagre den.

Dette er de to metodene som brukes for skjermbilder på Windows RT, hvis du har noe annet å legge til og eventuelle nye forslag, vennligst skriv oss noen ideer nedenfor.