Slik viser du stasjonsbokstaver før stasjonsnavn i Windows 10

Jeg vet at mange av dere lurer på om du kan endre og plassere stasjonsbokstaven før stasjonsnavnene i Windows 10. Svaret på spørsmålet ditt er 'Ja'. Så følg instruksjonene nedenfor for å lære hvordan du endrer stasjonsbokstavsposisjonene i Windows 10. Dette tar bare noen minutter av tiden din.

Standardstatusen i systemet i Windows 10 er at stasjonsbokstaven bare vises etter stasjonsnavnet. Ved hjelp av noen Registry tweaks, kan vi endre rekkefølgen sothat det vises i "Denne PC" explorer. Også en annen ide å huske på er at før du forsøker trinnene nedenfor, bør du opprette en sikkerhetskopi av alle viktige filer, mapper og programmer. Vi skal til Registerredigeringsfunksjonen, og hvis det er noe som går galt, vil dette skade operativsystemet ditt, kan bli skadet.

Slik viser du stasjonsbokstaver først i Windows 10

1. Tweak ditt register

 1. Trykk og hold inne "Windows" -knappen og "R" -knappen.
 2. Du bør ha foran deg kjørevinduet.
 3. Skriv følgende i dialogboksen Kjør: "regedit" uten anførselstegn.
 4. Trykk Enter-knappen på tastaturet.
 5. Registerredigering vil dukke opp.

  Merk: Hvis du blir spurt av et brukerkontroll-kontrollvindu for å tillate tilgang, vennligst vent venstre eller trykk på "Ja" -knappen for å fortsette.

 6. Finn på venstre side panelet "HKEY_CURRENT_USER" og venstre klikk eller trykk på det for å åpne.
 7. I mappen "HKEY_CURRENT_USER" finner du og åpner "SOFTWARE".
 8. I mappen "SOFTWARE" finner du og åpner "Microsoft".
 9. Finn nå og åpne "Windows" i "Microsoft" -mappen.
 10. Nå i "Windows" -mappen finner du "CurrentVersion" -mappen og åpner den.
 11. Fra mappen "CurrentVersion" finner du og åpner mappen "Explorer".

 12. I Utforsker-mappen søker du etter "ShowDriveLettersFirst" DWORD.

  Merk: Du finner kanskje ikke DWORD, og ​​i dette tilfellet i høyre sidepanel, høyreklikk eller hold trykk på et tomt punkt, venstre klikk på undermenyen "Ny" og velg derfra DWORD (32-bit) Verdi. Etter at du har opprettet det, må du nevne det "ShowDriveLettersFirst" uten anførselstegn.

 13. Dobbeltklikk eller dobbeltklikk på "ShowDriveLettersFirst" DWORD.
 14. I verdien feltet må du skrive tallet "4" uten anførselstegn for å sette alle stasjonsbokstaver foran stasjonsnavnene.
 15. Venstre klikk eller trykk på "OK" -knappen for å lagre endringene dine.
 16. Lukk Registerredigeringsvinduet nå.
 17. Start Windows 10-operativsystemet på nytt først.
 18. Etter at enheten har startet, åpner du "Denne PC" -mappen for å kontrollere om stasjonsbokstaver vises i den rekkefølgen du ønsker.

  Merk: Hvis du vil endre stasjonsbokstaver og stasjonsnavn, må du bare gå tilbake til registret DWORD du endret og sett verdien til "0" uten anførselstegn.

2. Bruk DriveLettersTool

Hvis ideen om å justere registret ikke overhodet er tiltalende for deg, kan du installere DriveLettersTool. Som navnet antyder, lar denne programvaren deg finjustere Explorer-innstillingene slik at du kan endre stasjonsbokstavsordren. Nærmere bestemt er det fire alternativer du kan velge mellom:

 1. Du kan bruke stasjonsordren for Explorer-stasjon. Eksempel: Lokal disk (D :)
 2. Verktøyet kan vise stasjonsbokstaver før stasjonsnavnet. Eksempel: (D :) Lokal disk
 3. Verktøyet kan vise bare nettverksstasjonsbokstaver før stasjonsnavnet.
 4. Du kan slippe stasjonsbokstaver helt.

Last ned DriveLettersTool

Du vet nå hvordan du endrer stasjonsbokstavsposisjonen på operativsystemet Windows 10. Hvis du har løpt inn i problemer underveis, kan du bruke kommentarseksjonen nedenfor for å gi oss beskjed. Vi hjelper deg med å løse disse problemene så snart som mulig.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.