Slik åpner du RTF-filer på PC med Google Chrome

RTF, ellers Rich Text Format, er et tekstfilformat som sparer dokumentformatering som fet, kursiv og bilder. Det er derfor bedre å lagre et tekstdokument som inneholder fet formatering som en RTF i stedet for TXT. Microsoft introduserte RTF på 1980-tallet, men selskapet oppdaterer ikke lenger formatet. Som sådan kan RTF være en litt forældet filtype.

Likevel er det nok av Windows tekstbehandlere og tekstredigerere som støtter RTF-filtypen. MS Word, Corel WordPerfect, OpenOffice, LibreOffice, Notepad ++ og AbiWord åpne rike tekstdokumenter. Du kan klikke Arkiv > Åpne for å redigere en RTF-fil i mest kompatibel programvare.

Slik åpner du RTF-filer på PC

Åpne RTF-dokumenter med Google Disk

Du kan imidlertid også åpne en rik tekstfil i Chrome, eller andre nettlesere som støtter Googles webapper. Google Disk (GD) er skylagring som du kan lagre dokumenter til, og deretter redigere dem via Dokumenter og Lysbilder. Google Disk gir deg også 15 GB lagringsplass uten abonnementsavgift. Åpne denne siden for å konfigurere en Google+ konto hvis nødvendig, og deretter kan du åpne en RTF-fil i GD som følger.

 • Først trykker du Gå til Google Disk- knappen på GD-hjemmesiden for å åpne din lagringsside som nedenfor.

 • Deretter klikker du My Drive og velger alternativet Last opp filer fra menyen.
 • Velg RTF-filen for å lagre i Google Disk, og klikk OK- knappen.
 • Når Google Disk inneholder det valgte dokumentet, høyreklikker du RTF-filens ikon på GD-siden og velger Åpne med .

 • Deretter kan du velge å åpne den i Google Dokumenter som i øyeblikksbildet rett under.

 • Merk at å åpne en RTF i Google Dokumenter genererer en andre kopi av dokumentet i GD med et GDOC-filformat, som er den redigerte filen. Som sådan, klikk på Fil > Last ned som og velg Rich Text Format for å gjenopprette filen tilbake til RTF når du er ferdig med å redigere i Google Dokumenter.

Åpne Online RTF-dokumenter i Google Chrome

Du kan også åpne koblede RTF-filer på nettsider eller søkemotorer i Chrome med Docs Online Viewer. Denne utvidelsen støtter Rich Text Format, slik at du kan åpne online RTF-dokumenter i Chrome. Slik åpner du koblede RTF-filer med Docs Online Viewer.

 • Åpne denne nettsiden for å legge til utvidelsen til Google Chrome. Den legger til en Docs Online Viewer- knapp til nettleserens verktøylinje som vist nedenfor.

 • Klikk denne koblingen for å åpne siden Dokumenter på nettoversikten i Chrome.
 • Trykk på Vis denne Docx-filknappen ved siden av eksemplet docx-hyperkoblingen på den siden for å åpne Word-dokumentprøve i Google Chrome.

 • Du kan åpne RTF-dokumenter i Chrome omtrent det samme. Skriv inn søkeordet 'RTF-dokumentfilprover' i Google.
 • Google vil da liste tre RTF-dokumenter øverst på søkesiden. Klikk på Vis denne RTF- filknappen ved siden av en av disse koblingene for å åpne dokumentet i Chrome som nedenfor.

Så du kan RTF dokumenter uten ekstra programvare. Åpne RTF-dokumentene i Google Disk for å redigere dem. Eller åpne de koblede dokumentene for Rich Text Format i nettleserfaner med Docs Online Viewer.