Hva gjør du hvis HP-skriveren ikke skriver ut svart

6 løsninger for å fikse HP-skriveren hvis den ikke skriver ut svart

 1. Rengjør skrivehodet
 2. Åpne skriverfeilsøkeren
 3. Fiks utskrift med HP Print og Scan Doctor
 4. Legg til en ekte Hewlett-Packard-kassett til skriveren
 5. Bytt ut blekkpatroner som ikke har noen blekk
 6. Juster skrivehodet

Hewlett-Packard-skrivere skriver vanligvis ut dokumenter uten noen hikke. Noen brukere har imidlertid oppgitt på fora at deres HP-skrivere ikke skriver ut svart blekk. De fleste brukere vil i utgangspunktet uten tvil anta at deres skrivere har gått tom for blekk.

Imidlertid skriver ikke skriverne svart, selv om patronene fortsatt inneholder noe svart blekk. Slik kan brukere fikse HP-skrivere som ikke skriver ut svart blekk.

Slik løser du en HP-skriver som ikke skriver ut svart blekk

1. Rengjør skrivehodet

HP-skrivere med tette skrivehodedyser skriver vanligvis ikke svart blekk. Derfor er rengjøring av skrivehodet en oppløsning som noen HP-skriver brukere har bekreftet, løser utskriften. Vær oppmerksom på at du kanskje må gjøre det noen ganger for fullt ut å gjenopprette utskriftskvaliteten.

Hvordan du rengjør et skrivehodet kan variere litt mellom forskjellige HP-skrivermodeller. Du kan vanligvis velge et Dyprensing eller Rengjør skrivehode- alternativ fra en Skrivervedlikehold-meny på en HP-skriverens kontrollpanel. Hvis du velger dette alternativet, kan du skrive ut en side som viser noe mønsterutgang for forskjellige farger.

Så sørg for at det er litt papir i skriveren før du velger å rengjøre skrivehodet. Sjekk ut skriverens håndbok for mer detaljerte detaljer om hvordan du rengjør skrivehodet.

2. Åpne skriverfeilsøkeren

Windows inneholder en feilsøking for skriveren som kan være nyttig for å fikse skrivere når de ikke skriver ut som forventet. Så det kan gi noen reparasjoner for HP-skrivere som ikke skriver ut svart blekk. Følg retningslinjene nedenfor for å åpne feilsøkingsprogrammet for skriveren.

 • Windows 10-brukere kan åpne skriverens feilsøkingsverktøy ved å klikke på Cortan a Type her for å søke på oppgavelinjen.
 • Skriv inn "feilsøk" i søkeboksen.
 • Velg Feilsøking for å åpne vinduet Innstillinger-appen som vises nedenfor.

 • Velg Skriver og klikk Kjør feilsøkingsprogrammet for å åpne vinduet i øyeblikksbildet rett under.

 • Velg HP-skrivermodellen som er oppført i feilsøkingsvinduet.
 • Trykk deretter på Neste for å fikse utskriften med feilsøkingsprogrammet.
 • Hvis du vil åpne skriverens feilsøkingsprogramvare i andre Windows-plattformer, trykker du på Windows-tasten + R-hurtigtast. Skriv deretter inn 'Kontrollpanel' i Åpne-boksen, og klikk OK- knappen.
 • Klikk Feilsøking for å åpne Kontrollpanel-applet nedenfor.

 • Klikk Vis alle på venstre side av vinduet for å åpne en fullstendig liste over feilsøkingsverktøy.

 • Høyreklikk deretter Skriver og velg Kjør som administrator .

3. Fest utskrift med HP Print og Scan Doctor

Alternativt kan Hewlett-Packard-skriverbrukere også bruke verktøyet HP Print and Scan Doctor til å fikse utskrift. Det er en feilsøkingsverktøy som er spesielt utviklet for Hewlett-Packard-skrivere. Brukere kan fikse utskrift med HP Print and Scan Doctor som følger.

 • Klikk koblingen HP Print and Scan Doctor på denne HP-siden for å laste ned programvarens installasjonsveiviser.
 • Klikk HPPS.dr.exe i den for å installere HP Print and Scan Doctor.
 • Klikk på Start for å velge HP-skriveren, og trykk deretter på Neste .

 • Velg alternativet Ferdig utskrift .

 • Deretter kan programvaren vise skiftenøkksikoner som markerer det fastte noe. I så fall lukk feilsøkingsprogrammet og prøv å skrive ut igjen.
 • Alternativt kan du se et X-ikon. Hvis ja, fortsett med feilsøkingsprogrammet og følg instruksjonene som er gitt for å fikse problemet.

4. Legg til en ekte Hewlett-Packard-kassett til skriveren

Tredjeparts blekkpatroner fungerer ikke alltid så bra på Hewlett-Packard-skrivere. Som en erstatning for en tredjeparts patron med en mer offisiell Hewlett-Packard-kassett, kan det hende at en HP-skriver som ikke skriver ut svart blekk, fikseres. HPs nettside inneholder en søkeboks hvor brukere kan skrive inn sine skrivermodeller i en søkeboks for å finne kompatible blekkpatroner for dem.

Vær også oppmerksom på at det er falske, forfalskede HP-blekkpatroner. Så det kan være verdt å sjekke om din egen patron er en falsk. HP-skriverbrukerne kan sjekke om det er feil ved å skanne QR-koder på blekkpatronene med en QR-skanner eller SureSupply-app. Alternativt kan brukerne skrive inn serienumre på kassettetikettene på Hewlett-Packard-verifikasjonssiden for å validere dem.

5. Skift blekkpatroner som er lite på blekk

De fleste brukere vil sannsynligvis sjekke blekknivåene når en skriver slutter å skrive ut svart blekk. Noen brukere kan imidlertid se bort fra å bytte ut en blekkpatron hvis den ikke er helt tom for blekk. Du bør bytte ut den svarte blekkpatronen når den er veldig liten på blekk, men ikke nødvendigvis helt tom for blekk. Et utropstegn på blekknivåindikatoren fremhever når en blekkpatron har lite blekk. Så erstatt den svarte blekkpatronen hvis du ser et utropstegn for det på skriverens kontrollpanels blekknivåindikator.

6. Juster skrivehodet

En skriver kan ikke skrive ut svart blekk hvis den ikke er kalibrert. Derfor kan kalibrering av en Hewlett-Packard-skriver ved å tilpasse skrivehodet, rette opp utskriften. De fleste HP-skrivere vil inkludere et Juster skrivehode- alternativ på deres menyer for Skrivervedlikehold eller Verktøy på kontrollpanelet som brukerne kan kalibrere dem med.

Hvis du velger dette alternativet, kalibrerer du skriveren og skriver ut en justeringsside. HPs skriverhåndbøker vil gi mer spesifikke retningslinjer for skrivehodejustering for deres respektive modeller.

Ovennevnte oppløsninger vil trolig fikse HP-skrivere slik at de skriver ut svart blekk. Hvis de ovennevnte resolusjonene fremdeles ikke løser utskriften, kan det hende at skriveren selv må reparere. Brukere kan returnere HP-skrivere som fortsatt er innenfor garantiperiodene til produsenten for reparasjoner. Så sjekk garantiperioden til skriveren for å se om du kan returnere den til Hewlett-Packard.