Topp 3 automatisert styrt kjøretøy programvare for å redusere menneskelig feil

Med fremskritt innen teknologi i maskinvare- og programvareavdeling har AGVer (Automated Guided Vehicle) blitt den mest lovende fremtiden for industrisektoren. AGVer brukes for tiden i helsevesenet, lagerene og til og med av militæret for logistikkformål.

AGV tilbyr mer enn bare fart. I automatisering kan maskiner redusere menneskelig feil, noe som resulterer i bedre effektivitet, reduserer lønnskostnader, ikke bare i form av lønn, men også andre fordeler som medisinsk behandling, yrke, økning og arbeidsløshet for å møte etterspørselen. AGVer er også i stand til å utføre oppgaver som ellers anses å være farlige for mennesker og dermed gi en kant over mennesker eller holde dem trygge.

AGVer som maskiner bruker en kombinasjon av maskinvare og programvare for å automatisere oppgaver og navigering. AGVer styres ved hjelp av en automatisert styrt bilprogramvare som vanligvis leveres av AGV-produsenten. Men hvis ditt lager har AGVer fra forskjellige produsenter, har programvare å administrere alle AGVene, uansett produsent fra et enkelt dashbord, en stor allsidighet og kontroll.

I denne artikkelen tar vi en titt på den beste automatiserte styrte kjøretøyprogramvaren kompatibel med Windows 10-datamaskiner for å administrere, overvåke, spore og kontrollere hele flåten av AGVer fra et enkelt dashbord.

  • Les også: 5 beste automatiserte chat programvare for å forbedre forretningskommunikasjon

Hva er den beste automatiserte styringsprogramvaren for Windows 10?

1

AutoGuide er AVINU

AVINU (Advanced Vehicle Programming System) fra AutoGuide er en AGV trafikkkontroll programvare for å administrere, overvåke, spore og kontrollere en full flåte av AGVer, uavhengig av om AGVene ble produsert av AutoGuide eller ikke.

AVINU er et svært intuitivt trafikkontrollsystem for AGVer, og kan drives av støttepersonale uten regressive treningsøkter. Systemet kan automatisk legge til nye biler. I tillegg kan du sette opp kjørebaner, hastigheter, pickup og leveranser funksjon ved hjelp av den enkle dra-og-slipp-funksjonaliteten.

Hvert kjøretøy er individuelt forbundet med et trådløst grensesnitt for ethernet radiofrekvens og gir grafisk status for trafikkstyring og nåværende status for AGVer. Trafikkontrollene er kartlagt til anleggets planløsning.

AVINU arbeider uavhengig uten behov for annen tredjeparts programvare. Funksjonalitetene til programvaren kan utvides med ekstra plugin-moduler etter behov. For forhåndsbestemt trafikkontroll av AGVene kan programvaren integreres med PLC (programmerbare logikkontrollsystemer) kompatible med produsenter som Mitsubishi, Omron, Siemens og mer.

Operatøren kan ytterligere overvåke alle aspekter av AGV-systemet med flere dashbord systemer for bedre synlighet for å sjekke bilens status og steder, justere syklus tid overvåking perioder, maskin feil rapport og mer.

Sjekk AutoGuides AVINU

  • Les også: 5 bil reparasjonsfaktura programvare for din auto reparasjon virksomhet
2

OpenTCS

Det åpne transportkontrollsystemet er et leverandøravhengig trafikkontrollsystem for AGVer. Bortsett fra AGVer, fungerer OpenTCS også med andre ikke-kontinuerlige transportbånd som de elektriske monorail- og mobilmonteringsplattformene.

OpenTCS er et åpen kildekode system som betyr at brukerne kan bruke dette systemet til å styre sin flåte av automatiserte guidede kjøretøyer ved hjelp av en datamaskin. Det er en Java-basert løsning; som et resultat kan brukes med ethvert system med Java Runtime Environment-funksjoner, inkludert MS Windows, Linux og andre operativsystemer.

Programvaren er tilgjengelig for både anleggsoperatørene og kjøretøyleverandørene. For anleggsoperatører tilbyr den tilpasning av kommunikasjonsprotokoller, brukergrensesnitt for utviklede operasjonsprosedyrer og vertsgrensesnitt for å feste annet system som brukes i anlegget.

For kjøretøyleverandører hjelper OpenTCS i implementeringen av et transportsystem uten å måtte utvikle egen intern programvare som sparer mye tid og penger. Ved å bruke OpenTCS, kan leverandørene ta et eksisterende system og gjøre systematiske endringer i programvaren for å utvikle sin egen versjon av AGV-trafikkontrolleren.

Prosjektet er for tiden opprettholdt og utviklet av Fraunhofer Institutt for materialflyt og logistikk i Dortmund, Tyskland. Mer informasjon om kildekoden, programvarestruktur, dokumentasjon og lisens kan fås fra den offisielle nettsiden.

Last ned OpenTCS

  • Les også: 5 automatisert CRM-programvare hver bedrift skal bruke
3

BA-systemets AGV-leder

BA Systems AGV Manager kan styre en flåte av automatiserte styrede kjøretøyer og kan implementeres i alle industri-, produksjons- og logistikkområder.

Ved å administrere AGV-flåten i sanntid, fungerer AGV-leder som en instruktør som veileder kjøretøyene for å utføre ulike oppgaver, hjelper i navigasjon og varsler om det kreves oppmerksomhet.

AGV Manager er i stand til å administrere all oppgave på produksjonsstedet ditt, inkludert administrering av AGVer for løfting, stabling av celler, pakking og automatisert eller manuell lagring. Den kan til og med brukes til automatisk lasting av lasten.

Ved hjelp av dette trafikkstyringssystemet kan du overvåke virksomheten din, optimalisere ressurser, gjøre endringer i navigasjonene, spore AGVer i sanntid og analysere operasjonen.

Sjekk BA Systemets AVG Manager

Konklusjon

Forstå muligheten for å bruke AGVer for bedriften din, avhenger av mange faktorer, inkludert innledende investeringskostnader, avkastning og fleksibilitet av oppgaver i hånden.

Det er imidlertid et ubestridelig faktum at dagens AGVer med toppmoderne sensorer og programvarekombinasjon kan øke arbeidsflyten og produktiviteten samtidig som kostnadene blir lave.

Alt den automatiserte styrte kjøretøyprogramvaren i denne listen er i stand til å administrere din flåte av AGVer, uavhengig av om AGVene er produsert av samme firma eller en tredjepart.

Disse programmene gir full kontroll over AGVs arbeid med å gi sanntidsdata om status, plassering samtidig som de tilbyr de nødvendige verktøyene for å endre funksjonen og driften av AGVene, avhengig av kravet.