Slik åpner du brannmurportene i Windows 10 [Steg-for-steg-veiledning]

Hvis du leter etter en enkel løsning for å åpne brannmurportene i Windows 10, finner du alle nødvendige detaljer i denne artikkelen.

Å åpne brannmurporte gjør at programmer og programmer kan kommunisere med nettverket. Så, hvis noen av appene dine og programmene ikke starter, er det en av de første feilsøkingsløsningene du kan bruke, når du åpner brannmurporte.

Hvordan åpner jeg en port på brannmuren min?

Brukere kan manuelt tillate et program for å få tilgang til Internett ved å åpne en brannmurport. Alt du trenger å vite er hvilken port den bruker og protokollen for å gjøre denne funksjonen.

  1. Gå til Kontrollpanel> System og sikkerhet> Windows-brannmur.

  2. Gå til Avanserte innstillinger

  3. Høyreklikk Innkommende regler> velg Ny regel.

  4. Legg til porten du vil åpne> klikk Neste.

  5. Legg til TCP- eller UDP-protokollen og portnummeret i neste vindu> klikk Neste.

  6. Velg Tillat tilkobling > klikk Neste.

  7. Velg nettverkstype> klikk Neste.

  8. Navngi regelen> klikk Fullfør.

Dette er alle nødvendige trinn for å åpne en port i Windows 10. Husk at du også kan bruke denne metoden for å blokkere programmer eller porter.

Hvorfor skal jeg bruke en brannmur på min PC?

Brannmurer er rettet mot å beskytte nettverket ditt mot ulike trusler som kommer fra utsiden og prøver å komme inn eller trusler som kommer fra innsiden, prøver å komme seg ut. En trussel gjør dette ved å blokkere nettverksaktiverte porter.

Hver gang et program prøver å kommunisere gjennom denne porten, kontrollerer brannmuren databasereglene for å sjekke om det er tillatt eller ikke. Hvis den ikke vet, vil den spørre brukeren, og derfor ser du noen ganger en spørsmål som spør deg om et bestemt program er tillatt eller ikke å få tilgang til Internett.

En brannmur er et viktig spørsmål angående databehandling, og hver PC må ha en installert. Dette er grunnen til at Windows har en brannmur som er samlet og aktiv som standard.

Windows-brannmur må av og til bli fortalt for å la et program kommunisere med nettverket, og dette er punktet der åpningsportene kommer inn i bildet.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mai 2017 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.