Hvordan dual-boot Endless OS og Windows 10

Endless OS skjer for å være den nyeste sensasjonen i verden av datasystemer. Bygget på Linux-kjernen, er Endless også forventet å være den sikreste rundt, en som vil spare deg mye i det lange løp.

En annen sterk plank at beslutningstakere i Endless OS har basert hele sin markedsføringsstrategi på, er at operativsystemets evne til å operere selv når det ikke er internettforbindelse. Den California-baserte oppstarten sa at de jobbet rundt dette ved å sørge for at operativsystemet kommer med alt det kan trenge for at det fungerer. Det inkluderer hundrevis av programmer som følger med operativsystemet, og sparer deg fra å måtte laste dem ned senere.

Så hvis alle de ovennevnte høres fristende nok, men du vil beholde Windows 10 installert på PCen, kan du alltid dual boot begge operativsystemene. Og det er veldig enkelt, for vi vil gå deg gjennom hele prosessen.

Installer Endless OS på din Windows 10 PC

Maskinvarekrav

Forutsetningene for bruk av operativsystemet har også blitt holdt til bare det minste minimum. Det inkluderer en 64-bit Intel eller lignende prosessor som AMD eller VIA. Videre er det minst 2 gigabyte RAM som vil være nødvendig, mens det minste lagringsbehovet er 16 GB. Det gjelder imidlertid for basisversjonen, mens fullversjonen spiser 32 gigabyte på harddisken din. Sikker på at disse er bare minimumskravene.

Last ned Endless OS

Det første trinnet for deg vil selvsagt være å laste ned operativsystemet. For dette, gå over til det offisielle nettstedet og klikk på "Gratis nedlasting" -fanen.

Når du har gjort det, blir du omdirigert til den aktuelle nedlastingssiden som er relevant for Windows-brukere. Pass på at du laster ned versjonen som gjelder for Windows. Dette vil laste ned installasjonsfilen i systemet.

Deretter dobbeltklikker du på installasjonsprogrammet slik at det kan laste ned de faktiske OS-filene. Hvis du gjør det, starter du den kjente varselboksen som vil spørre om tillatelsen din hvis appen har lov til å gjøre endringer på harddisken din. Selvfølgelig må du klikke på "Ja" alternativet for at hele prosessen skal starte.

Tilpass installasjonen din

Installasjonsprogrammet starter og virker for å bekrefte ditt foretrukne språk. Gjør ditt valg fra nedtrekksruten selv om alternativene her er begrenset til engelsk, spansk, portugisisk, fransk, arabisk, kinesisk og bahasa-språk. Bengalsk, thai og vietnamesisk er slated for å bli inkludert senere.

Klikk på " Install Endless " neste, som vil føre til neste skjerm hvor du må velge mellom å installere enten "Basic" eller "Full" versjoner. Grunnleggende veier bare 1, 9 dollar, mens den fullstendige versjonen krever 13, 5 GB harddiskplass.

Den grunnleggende versjonen kommer igjen med bare de minste filene og bør være tilstrekkelig hvis du har tilgang til en pålitelig internettforbindelse. På den måten kan du alltid laste ned eventuelle ekstra filer du måtte trenge.

Den fulle versjonen kommer derimot med alle klokkene og fløyter og er den som skal gå for hvis du ønsker å ha en virkelig dybdefølelse av operativsystemet. Med andre ord kommer det med hele settet av apper som du vil kreve for operativsystemet å utføre optimalt til enhver tid, og dermed negere behovet for å laste ned noen annen app igjen.

Så hvis alt du trenger er bare en følelse av OS uten å bli for intim med den, er den grunnleggende versjonen den som skal gå for. Tilgjengelig plass på harddisken kan også være en annen vurdering å velge fra enten alternativ. Minimum anbefalt plass for å installere Basic versjonen er 16 GB, mens Fullversjonen skal tildeles minst 32 GB.

Disse tallene er imidlertid det minste, og jeg vil anbefale å tildele noen få gigs for å tillate problemfri lagring av alle dine bilder, videoer, mediefiler og andre dokumenter. Installasjonsprogrammet fungerer også for å partisjonere harddisken og plass når en gang tildelt Endless OS ikke kan endres senere. Som sådan, vær sjenerøs med allokeringen din her, ta hensyn til ledig plass på harddisken din.

Installasjonsprosessen

Når du har gjort valget, klikker du på "Neste" øverst til høyre. Dette initierer den faktiske nedlasting av Endless OS-filer, etterfulgt av verifisering og deretter den faktiske installasjonen på harddisken på datamaskinen. Prosessen igjen kan vare hvor som helst mellom noen få minutter til enda flere timer, avhengig av ditt valg av OS-versjon (Basic / Full) samt hastigheten på Internett-tilkoblingen din.

Du kan bytte til en kablet tilkobling for en liten oppblåsing i internetthastighet, og dermed forkorte nedlasting og installasjonstid. Heldigvis er operativsystemet robust nok til å overleve crappy-tilkobling eller andre forstyrrelser. Så hvis prosessen blir avbrutt av en eller annen grunn, som internettbrudd eller strømbrudd, vil du ikke frata da operativsystemet vil begynne å laste ned fra nøyaktig samme sted der avbrudd oppstod når forholdene gjenopptas.

Klar!

Når installasjonen er fullført, vil det bli en melding blinket på skjermen som sier at operativsystemet har installert seg. Start datamaskinen på nytt for å se endringene ta form; for du vil nå bli møtt med en skjerm hvor du må velge mellom Windows eller Endless OS for å starte opp på PCen. Etter at du har startet Endless OS for første gang, må du også gå gjennom en engangsoppsettsprosess.

Så det er det. Du har nå Endless OS installert på harddisken din sammen med Windows 10. Som det er tilfelle med alle Dual Booting-PCer, holdes hvert OS inne i sin egen partisjon. Ingen av operativsystemet kan få tilgang til filene eller dataene som gjelder for det andre operativsystemet. Hvis du trenger å bytte til det andre operativsystemet, må du starte datamaskinen på nytt.