Slik deaktiverer du kryptert filindeksering på Windows 10

Den syvende Windows 10-versjonen som Microsoft vil utgis om noen måneder, er koden som heter Windows 10 april 2019 Update eller Windows 10 19H1. Dette vil bli den første store 2019 oppdateringen av to planlagte oppdateringer.

Vi vet allerede at Microsoft skiller Cortana og søker i to forskjellige opplevelser i oppgavelinjen i denne OS-versjonen.

Som du sikkert vet, lar søylinjen søke etter alle typer filer på enheten din og er en uvurderlig funksjon.

På den annen side kan søkefunksjonen føre til at krypterte filer utilsiktet eksponeres avhengig av brukerinnstillinger.

På samme måte kan det hende at noen brukere ikke vil at søkefunksjonen skal vise krypterte filer eller skjulte filer på resultatskjermbildet i søkefeltet, ikke bare fordi dette kan vise sensitive data, men fordi Window forsøker å dekryptere dem og vise innholdet.

Først og fremst kan brukerne raskt bestemme om funksjonen skal aktiveres eller deaktiveres. Imidlertid er mange av dem ikke klar over disse innstillingene. Som et resultat blir krypterte filer indeksert av søkeverktøyet som standard.

Blokker Windows 10 Søk fra indeksering av krypterte filer

  1. For å endre indekseringsinnstillingene må du starte gruppeditorens retningslinjer ved å skrive gpedit.msc i Start-menyen.
  2. Deretter går du til Computer Configuration> Administrative Malls> Windows Components> Søk
  3. Søk etter en policy som kalles: Tillat indeksering av krypterte filer

  4. Høyreklikk på denne funksjonen og deaktiver den.

Så i utgangspunktet, hvis alternativet er aktivert, vil Windows 10 indeksere krypterte filer og søkeverktøyet vil vise dem. Det betyr at data dekrypteres for å vise innholdet.

Dette forårsaker noen problemer for brukere som vil at filene skal forbli krypterte og skjulte. Hvis du vil la det være som de er, kan du bruke søkepolitikkinnstillingene til å blokkere indeksering og ekskludere krypterte filer fra søkeresultatene.

Lang historie kort, bare endre politikken til Deaktivert hvis du bare vil sørge for at ingen indeksering blir gjort.

Ved landingen av en ny versjon av Window 10, vil Søk-menyen få et løft takket være alle endringene som kommer til å søke og Cortana.

Relaterte poster å sjekke ut:

  • 13 beste Windows 10 desktop søk alternative verktøy for 2019
  • Skjul søk og oppgavevisning på oppgavelinjen i Windows 10.