Slik kontrollerer du om Windows-PCen din støtter Miracast-standarden

Miracast er en standard for trådløse tilkoblinger som viser innhold fra bærbare datamaskiner og smarttelefoner på projektorer eller TVer. Enhver skjerm kan fungere som mottaker så lenge det som driver det, støtter Miracast-standarden.

Miracast-støttede enheter

Den involverte teknologien bruker den trådløse Wi-Fi Direct-standarden som krever bestemte enheter for kommunikasjon. Brukere har til rådighet adaptere som er koblet til USB- eller HDMI-porter for å legge til enheter eller skjermer som ikke på annen måte støtter Miracast nativt.

Miracast støttes av Windows 8.1 og Windows 10. Det er også et alternativ tilgjengelig for utviklere å legge til støtte i Windows 7 via Wi-Fi Direct. Android støtter også Miracast.

De fleste av de nyeste datamaskinene som kjører Windows 8.1 og 10, burde støtte den, noe som betyr at brukere kan vise skjermen på en annen skjerm som en TV.

Bekreft om datamaskinen støtter Miracast

Du kan enkelt finne ut om din PC som kjører Windows 10, støtter Miracast eller ikke:

  • Trykk på Windows-tasten, skriv inn kobling, og trykk deretter på Enter. Du får meldingen " Enheten støtter ikke Miracast, så du kan ikke projisere det trådløst " eller " " navn "er klar for at du kobler deg til trådløst ."

Ting vil være litt annerledes hvis du bruker Windows 8.1. Du kan kjøre DirectX Diag for å få svaret ditt, men dette kan ikke være veldig pålitelig. Her er de anbefalte trinnene:

  • Trykk på Windows-tasten, skriv dxdiag.exe, og trykk Enter
  • Bekreft eventuell melding som vil vises, og vent på at skanneprosessen slutter
  • Velg Lagre all informasjon og velg en lokal katalog
  • Åpne den lagrede dxdiag.exe-filen og finn Miracast-oppføringen

Den trådløse adapteren må også støtte Virtual Wi-Fi og Wi-Fi Direct. Du skal trenge en enhet som støtter minst NDIS 6.3 fordi Wi-Fi Direct ble implementert i den versjonen.

Skjermdriveren må også støtte WDDM 1.3 og Miracast. Hvis driveren din er oppdatert, bør det være bra. Her er hva du trenger å gjøre for å finne ut:

  • Trykk på Windows-tasten, skriv powerhell og trykk Enter
  • Bruk kommandoen Get-NetAdapter | Velg Navn, NdisVersion for å liste den støttede NdisVersion for hvert nettverk
  • Pass på at det er minst 6, 3

For WDDM-støtte, bør du sjekke den tidligere lagrede DxDiag-diagnostiske loggen. Søk etter WDDM for å vise støtteversjonen.