Hvordan justere lysstyrke, skjermfarge, kontrast og gamma på PC?

Er du ikke fornøyd med forestillingen? Vel, løsningen for det kunne justere skjermens lysstyrke, gamma, kontrast eller farge. I Windows 10 har du en spesiell funksjon som lar deg kalibrere skjermfargen og justere skjermen etter ønske.

Hvordan kalibrerer jeg skjermfargen min i Windows 10?

Windows 'innebygde skjermfargekalibreringsverktøy hjelper deg med å forbedre ytelsen til skjermen med ulike justeringer. For å åpne denne funksjonen, gå til Søk, skriv inn farge og åpne Vis fargekalibrering, og prosessen med å kalibrere displayfarge, lysstyrke og gamma kan begynne.

Juster skjerm gamma

Først blir du bedt om å angi gamma på skjermen. Funksjonen vil gi deg eksempler på lav gamma, god gamma og høy gamma, og du vil kunne justere det etter ønske.

Juster lysstyrke og kontrast i Windows 10

Når du har justert gamma, leder veiviseren deg til lysstyrke og kontrastjusteringsalternativer, men du kan hoppe over denne delen ved å trykke på Hopp over kontrast og lysstyrkejusteringer. På den annen side, hvis du vil justere kontrast og lysstyrke, klikker du Neste, og prosedyren vil være den samme som med gamma. Du får eksemplene på for mørk, god lysstyrke og for lys, og du vil kunne justere det med ditt ønske.

Neste stasjon på vei til bedre skjermytelse er kontrastjustering. Du får eksempler på ikke nok kontrast, god kontrast og for mye kontrast, og du kan bruke disse eksemplene til å justere skjermkontrasten så godt som mulig. Og til slutt, vil du kunne justere fargebalanse og finne den perfekte nyansen for øyet ditt.

På nyere Windows 10-versjoner kan du raskt redigere skjermens farge, kontrast, lysstyrke og andre skjerminnstillinger ved å gå direkte til Innstillinger-siden. Der kan du endre lysstyrkenivået ved å skyve lysstyrkefeltet, som vist på skjermbildet nedenfor.

Når du snakker om Innstillinger-siden, kan du bruke den til å finjustere andre skjerminnstillinger også. For eksempel kan du endre skriftstørrelse, skjermoppløsning, orientering, konfigurere flere skjermkonfigurasjoner og så videre.

Kalibrering av skjermens farge, kontrast, gamma og lysstyrke er definitivt en god måte å forbedre skjermens generelle ytelse og trekke det beste ut av skjermen.

Hvis du vet noen andre måter å forbedre skjermytelsen på, skriv det ned i kommentarene, vil leserne våre gjerne lese forslagene dine.

Bare hvis du ikke kan endre skjermens lysstyrke eller du opplever andre skjermproblemer, er det noen få feilsøkingsguider som kan hjelpe deg med å løse disse problemene:

  • Slik løser du Windows 10, 8.1 Lysstyrkeproblemer
  • Løsning: Lysstyrke er ikke tilgjengelig i Windows 10
  • Hvordan fikse Windows 10 gul tint display problemet for godt
  • Slik reparerer du Windows 10 blå tones skjerm

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mai 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.