Full Fix: Surface Pro 4 våkner ikke fra søvn

Surface Pro 4 er det nyeste og mest avanserte medlemmet i Microsofts Surface Pro-familie. Men til tross for at Microsoft legger stor innsats i å gjøre enheten så stabil som mulig, har Surface Pro 4, akkurat som alle andre nettbrett eller PC drevet av Windows 10, sin andel av problemer.

Et av problemene som har plaget brukerne helt siden Surface Pro 4s utgivelse er problemet med å våkne opp fra søvn. Nemlig, et stort antall brukere rapporterer kontinuerlig dette problemet, da det forvandler seg til en av de mest utbredte problemene i enheten. Det er imidlertid en måte å løse dette problemet på, og i dag viser vi deg hvordan du gjør det.

Hva å gjøre hvis Surface Pro 4 ikke våkner fra søvn

Å ikke være i stand til å våkne opp Surface Pro 4-enheten kan være et stort problem. Når det gjelder å våkne opp problemer, er det noen lignende problemer som rapporteres av brukerne:

 • Surface Pro 4 svart skjerm av død - Noen brukere kaller dette problemet en svart skjerm med døden, men du kan fikse problemet ved å prøve å tvinge en omstart.
 • Surface Pro 4 vil ikke vekke fra søvn - Det er mange grunner til at dette problemet kan oppstå, men du bør kunne løse dette problemet ved å bruke en av løsningene fra denne artikkelen.
 • Surface Pro 4-skjerm ikke våkne opp - Ifølge brukerne, vil skjermen i enkelte tilfeller ikke våkne i det hele tatt. For å fikse det, kan du prøve å bruke en hurtigtast og kontrollere om det hjelper.
 • Surface Pro 4 slår seg ikke på, oppstart - Ikke å slå på den bærbare datamaskinen kan være et stort problem. Hvis du har dette problemet, må du sjekke at vi ikke kan slå på Surface Pro 4 artikkelen for mer grundige løsninger.

Løsning 1 - Bruk snarveien til tastaturet

Hvis Surface Pro 4-skjermen ikke våkner, kan du kanskje løse problemet ved å bruke en enkelt tastaturgenvei. Brukerne rapporterte at skjermen ikke våkner fra søvn, men du kan fikse det ved å trykke Windows Key + Ctrl + Shift + B snarvei.

Det er rapportert flere andre snarveier som kan løse problemet, for eksempel Ctrl + Alt + D elete, Ctrl + Shift + Esc eller Strømknapp og Volum + -knappen . Noen brukere rapporterte at det å trykke på Volum opp og Volum ned-taster tre ganger raskt løste problemet, så du vil kanskje også prøve det.

Etter at du har brukt snarveien, bør problemet løses, og alt vil begynne å fungere igjen.

Få brukere rapporterte at Windows Key + P- snarveien også løser problemet. Det virker som at enheten endrer prosjektmodus automatisk når du legger den til å sove, slik at skjermen blir svart når du prøver å våkne enheten.

For å fikse problemet, trykk Windows-tast + P- snarvei omtrent tre ganger, vent et øyeblikk og skjermen skal vises.

Løsning 2 - Bruk av / på-knappen for å sette enheten i dvale

Ifølge brukerne kan du kanskje løse dette problemet ved å bruke en enkel og enkel løsning. Hvis Surface Pro 4 ikke våkner fra søvnen, kan du prøve å sette den i dvale ved å trykke på av / på-knappen.

Brukerne rapporterte at det oppstår problemer med å lukke dekselet og sette enheten i dvale. I stedet for å gjøre det, trykker du på strømknappen for å sette enheten i dvale og kontrollere om problemet oppstår.

Løsning 3 - Installer nødvendige drivere

Hvis du har problemer med dvalemodus og Surface Pro 4, kan problemet være driverne dine. For å fikse dette problemet må du kontrollere at alle driverne er oppdatert. Brukere foreslår at du installerer de nyeste driverne fra Intel, og kontroller om det løser problemet ditt.

Alternativt kan du laste ned alle de manglende driverne ved å bruke et tredjepartsprogram som TweakBit Driver Updater . Nedlasting av drivere manuelt kan være en kjedelig oppgave, spesielt hvis du ikke vet hvilke drivere du trenger. Du kan imidlertid oppdatere alle utdaterte drivere automatisk ved hjelp av dette verktøyet.

Løsning 4 - Koble til strømforsyningen

Hvis Surface Pro 4 ikke kan våkne opp, kan du kanskje løse dette problemet ved å koble laderen. Koble laderen og kontroller at LED-lampen lyser. Hvis LED-lampen ikke slås på, betyr det at batteriet ikke lades.

Trykk nå på strømknappen og kontroller om enheten våkner. Hvis ingenting skjer, er det mulig at batteriet ditt er tomt, så la det lade opp i 10-15 minutter og prøv igjen.

Løsning 5 - Koble fra ekstra eksterne enheter

Noen ganger kan andre enheter forstyrre Surface Pro 4 og forhindre det i å våkne opp. For å sjekke om andre enheter er problemet, er det viktig at du kobler dem fra og prøver å våkne enheten igjen.

Typing Cover, microSD-kort, eksterne skjermer, adaptere og andre USB-enheter kan forårsake problemer med å våkne opp, så sørg for å koble fra dem. Etter å ha gjort det, prøv å starte Surface Pro 4 igjen og se om problemet fortsatt er der.

Løsning 6 - Utfør en tvungen omstart

Hvis Surface Pro 4 ikke vil våkne i det hele tatt, vil den eneste måten å våkne enheten på, være å utføre en tvungen omstart. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du trenger bare å trykke på strømknappen og holde den i 30 sekunder eller mer.

Noen brukere foreslår at du holder på strømknappen, selv om skjermen din begynner å svare. Dette er bare en løsning, men hvis PCen ikke kan våkne opp fra søvn, må du prøve denne løsningen.

Løsning 7 - Deaktiver dvalemodus

En løsning som vi vanligvis prøver først når de står overfor problemer med å våkne opp fra søvn i Windows 10, deaktiverer dvalemodus. Denne løsningen hjelper faktisk fordi når dvalemodus er deaktivert, kan Surface Pro 4 enten sove eller stenge helt uten å bli tatt i dvalemodus. For å deaktivere dvalemodus på Surface Pro 4, gjør du følgende:

 1. Høyreklikk på Start-menyen og velg Kommandoprompt (Admin) .

 2. Skriv inn følgende linje, og trykk på Enter:
  • powercfg / h av

 3. Start enheten på nytt.

Når du slår av dvalemodus, legg Surface Pro 4 til å sove igjen, og prøv å våkne den opp. Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve noen av løsningene nedenfor.

Løsning 8 - Sett alt til dvalemodus

Hvis den forrige løsningen ikke fikk jobben, glem alt du leser der, og gjør det motsatte. Så, i stedet for å slå på dvalemodus, bør du sette alle strømknappene dine til dvalemodus.

Selv om det ser merkelig ut at vi har oppført to løsninger som negerer hverandre, er det faktisk fornuftig, fordi årsaken til problemet er forskjellig på forskjellige Surface Pro 4-enheter. Så, eksperimentere med disse to løsningene, og forhåpentligvis vil du få problemet løst.

Her er hva du trenger å gjøre for å sette alle strømknappene dine til dvalemodus:

 1. Gå til Søk, skriv inn strømalternativer, og åpne Strøm- og søvninnstillinger.

 2. Velg Ytterligere strøminnstillinger i delen Beslektede innstillinger .

 3. Gå til Velg hva strømknappene gjør i venstre rute.

 4. Sett nå alt til dvalemodus (som vist på bildet).

 5. Klikk på Lagre endringer.

Denne løsningen ble bekreftet av en Reddit-bruker, så vi kan si at det hjalp minst noen. Forhåpentligvis vil det også hjelpe deg, men hvis det ikke gjør det, kan du prøve de andre løsningene fra denne artikkelen.

Løsning 9 - Endre nettverkskortinnstillingene

Kanskje du har endret ditt trådløse nettverkskort for ikke å la Surface Pro 4 falle i søvn for å spare strøm. I så fall bør du endre dette alternativet og se om problemet er løst. Her er akkurat det du trenger å gjøre:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn Surface Pro 4s trådløse nettverkskort, høyreklikk på det, og gå til Egenskaper.
 3. Gå nå til strømstyringsfanen . Pass på at Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm alternativet er aktivert.

Denne løsningen løste også problemet for noen få Surface Pro 4 brukere, og igjen håper vi det vil være nyttig for deg, hvis ingen av løsningene ovenfor løste problemet.

Løsning 10 - Endre innloggingsalternativene

En av brukerne som stod overfor dette problemet sa at han fant ut at Logg inninnstillingene på Surface Pro 4 faktisk hindret enheten i å våkne opp normalt.

Hvis Surface Pro 4 krever pålogging når det våkner fra søvn, kan det hende at feil oppstår. Så løsningen er å slå av dette alternativet i Innstillinger. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg bare disse instruksjonene:

 1. Åpne Innstillinger-appen .
 2. Gå nå til Innstillinger > Kontoer .

 3. Velg påloggingsalternativer i den venstre ruten . Under Krev Innlogging, velg Aldri .

 4. Start på nytt Surface Pro 4.

Det handler om vår artikkel om å våkne opp problemer på Surface Pro 4. Som sagt, var alle disse løsningene nyttige for noen brukere før, men da problemet er så spredt, kan vi ikke garantere at disse løsningene vil fungere for deg, men det er verdt å prøve.

Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, bare gi oss beskjed i kommentarseksjonen nedenfor.