Fiks: Windows Resource Protection kunne ikke starte reparasjonstjenesten

Windows har flere mekanismer for å beskytte seg mot skadelig programvare og andre sikkerhetstrusler.

Det er en kjent hemmelighet at registret verdier er kompromittert i de fleste cyberangrepene. Det er derfor Microsoft har noe som kalles Windows Resource Protection, et verktøy som beskytter registernøkler og mapper bortsett fra de kritiske systemfilene.

I tilfeller der Windows Ressursbeskyttelsesfilen mangler eller er skadet, fungerer ikke Windows som forventet. System File Checker-verktøyet kan brukes til å skanne etter feil og reparere datamaskinen, men hvis WRP-filen mangler, kan ikke SFC-verktøyet kjøres.

Hvorfor viser PC-en min "Windows Resource Protection ikke kunne starte reparasjonstjenesten"?

Windows Ressursbeskyttelse fungerer sammen med en tjeneste som heter Windows Installer Installer. Windows Module Installer har full tilgang til WRP.

I dette tilfellet, når vi prøver å kjøre WRP-ressursene, er Windows Module Installer deaktivert, og dette kan feilen 'Windows Ressursbeskyttelse ikke starte reparasjonstjenesten' vises.

På dette tidspunktet vil jeg også nevne at SFC-tjenesten noen ganger må kjøres flere ganger eller i sikker modus.

Hvordan fikse "Windows Resource Protection kunne ikke starte reparasjonstjenesten" feilen?

Man kan fikse feilproblemet ved å følge trinnene under,

  • Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør-boks. Skriv inn "services.msc" i boksen og klikk deretter OK.
  • Når vinduet Tjenester er åpent, finn "Windows Modules Installer" og dobbeltklikk på det samme.

  • I neste trinn åpner egenskapsruten og er her du må velge "Generelt"
  • Gå til rullegardinmenyen "Oppstart" og velg alternativet "Manuell". Før du går ut, klikk på "Apply" og "OK" for å lagre innstillingene. Nå kan du gå ut av vinduet Tjenester.
  • Nå må man åpne CMD ved å søke etter det samme i Start-menyen. Høyreklikk og velg "Kjør som administrator." Hvis du blir bedt om av brukerkontokontroll, klikk på Ja.
  • Når CMD-vinduet er åpent, klikk på kommandoene som er oppført nedenfor, og ikke glem å trykke "Enter" etter hver linje.

sc config trustedinstaller start = etterspørsel start trustedinstaller

nettstart trustedinstaller

Prøv nå å kjøre sfc.exe på Windows, og alt skal fungere som ønsket. Som en alternativ tilnærming kan du også bruke verktøy som Reimage som vil reparere Windows-filkorrupsjonen med ett enkelt klikk.