FIX: VPN skjuler ikke sted, hva kan jeg gjøre?

Hvis VPN-programvaren din ikke skjuler din IP-adresse og lekker din virkelige plassering, les denne veiledningen for å lære hvordan du kan løse problemet.

Vel, de fleste som bruker virtuelle private nettverk (VPN) gjør det for å komme seg rundt begrensninger for plassering, og for sikkerhets skyld, for det meste å maskere eller endre deres nåværende og virkelige IP-adresser.

Hva dette gjør er at det tillater brukere å omgå geo-restriksjoner på innhold, eller kontrollere om ISPen smelter tilkoblingen.

Selv om alt dette er bra og hjelper brukerne til å føle seg tryggere på nettet, er det uheldig at det er en ny sikkerhetsfeil som kan avsløre eller deaktivere din virkelige IP-adresse til nysgjerrige øyne, uansett om du bruker et VPN.

Enda verre er at denne feilen er så lett å utnytte til tross for det faktum at de fleste VPN-er forsikrer sine kunder om kryptering for deres sensitive data samtidig som de øker sikkerheten deres mens de er på nett.

Den nye sikkerhetsfeilen gjør det mulig for eksterne nettsteder å utnytte nettleserens Web Real Time Communication eller WebRTC-funksjon, for å avsløre din virkelige IP-adresse, selv om du er koblet til VPN-en, alle med noen få linjer med kode. Hva skjer, er beskyttelsesstedet ditt fjernet, det du får fra VPN, så blir din faktiske plassering og Internett-leverandør avslørt.

Så mye som dette er nettleserbasert for øyeblikket, kan en hvilken som helst app som bruker WebRTC og kan laste inn nettsider, være sårbar, slik at enhver nysgjerrig øye eller online snooper kan se forbi VPN og vite hvem du er og hvor du befinner deg.

Signerer at VPN lekker din IP

Men hvordan forteller du om VPN er påvirket av denne sikkerhetsfeilen?

Her er noen trinn du kan ta for å avgjøre om du er berørt:

 • Sjekk etter din ekte IP-adresse fra nettsteder som Hva er min IP-adresse og skriv den ned
 • Koble til VPN og velg en server i et annet land
 • Gå til samme nettsted og sjekk din IP-adresse igjen. Hvis du ser en ny som matcher den din VPN gir, er du ok.
 • Du kan også besøke WebRTC testsiden og se IP-adressen den gir

Merk: Hvis begge nettstedene viser IP-adressen gitt av VPN, er du god til å gå. Hvis den første viser VPN-posisjonen din og sistnevnte viser din virkelige IP-adresse, er du berørt av sikkerhetsfeilen. Dette betyr at nettleseren din lekker din ekte IP-adresse.

Hva gjør du når VPN ikke skjuler sted

Til tross for angsten som kommer når du vet at VPN ikke skjuler sted, er det en vei ut, og du trenger ikke vente på VPN-en for å fikse det for deg - du kan beskytte deg selv. Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å løse VPN-skjulet ikke stedsproblem, fra å installere et plugin for å deaktivere WebRTC-funksjonen.

FIX: VPN lekker IP-adresse

 1. Deaktiver WebRTC
 2. Kakeskjæring
 3. Deaktiver Geolocation API

Merk: Hvis du vil være sikker når du surfer på internett, må du få et fullt dedikert verktøy for å sikre nettverket ditt. Installer nå Cyberghost 7 for Windows og sikre deg selv. Det beskytter PCen mot angrep mens du surfer, maskerer din IP-adresse og blokkerer all uønsket tilgang.

Hvorfor velge CyberGhost? Cyberghost for Windows
 • 256-biters AES-kryptering
 • Over 3000 servere over hele verden
 • Flott prisplan
 • Utmerket støtte
Få nå CyberGhost VPN

Løsning 1: Deaktiver WebRTC

WebRTC er aktivert i nettlesere som Chrome, Firefox og Opera som standard, slik at de som bruker Safari og Internet Explorer ikke har det slik at de ikke blir rammet når VPN ikke skjuler posisjon.

Hvis du virkelig vil komme deg ut av denne ruten, kan du velge å bytte til de to sistnevnte nettleserne, eller du kan deaktivere WebRTC i nettleseren din hvis du bruker Chrome, Firefox eller Opera.

For Chrome-nettleser

Det er ikke noen innebygde innstillinger som lar deg reparere WebRTC-lekkasjer for å deaktivere det, du må installere riktig Chrome-utvidelse. Tidligere har brukere lastet ned WebRTC-tilleggsprogram / utvidelse for Chrome-nettleseren, men dette virket ikke bra og lekkede brukerens IP-adresser.

Du kan få denne Chrome Extension av PureVPN som er testet for å forhindre at WebRTC lekker og gjemmer din virkelige IP helt. Den kommer også med høye krypteringsnivåer, slik at trafikken din også er sikker.

Firefox nettleser

 • Start Firefox
 • I adressefeltet skriver du om: config
 • Klikk "Jeg vil være forsiktig, jeg lover!" (Meldingen varierer avhengig av din versjon av Firefox). Hvis du får 'Dette kan ugyldig garantien din', klikk 'Jeg godtar risikoen'
 • En liste åpnes med en søkefelt, skriver media.peerconnection.enabled
 • Trykk enter
 • Dobbeltklikk på resultatet for å endre verdien til falsk og nær for å fullføre prosessen

Installere Firefox Extension av PureVPN hjelper også til å hindre IP-adresselekkasjer hvis du ikke vil gå gjennom trinnene ovenfor.

Løsning 2: Kakeskjæring

Hvis du har besøkt et nettsted før eller har en konto med det, endres ikke IP-adressen din, noe fordi et nettsted kan bruke en IP og et sted fra ditt første besøk.

Hvis du er logget inn via din sosiale media-legitimasjon eller konto, kan nettstedet få plasseringsrelaterte detaljer om profilen din og bruke informasjonskapsler for å opprettholde plassering på tvers av ulike økter.

For å løse dette gjør du følgende:

 • Logg ut fra en nettside konto etter normal økt
 • Koble til VPN-en
 • Fjern all nettleserinformasjon ved å slette informasjonskapsler, nettleserhistorikk og andre data

Du kan også starte en privat nettlesingsøkt som ikke har tidligere nettstedinformasjon ved å gå til inkognito hvis du bruker Chrome, eller åpne et nytt, privat vindu hvis du bruker Firefox.

Løsning 3: Deaktiver Geolocation API

Geolocation API er en av de enkleste måtene for nettsteder og apper for å finne posisjonen din fordi den er nøyaktig, enklere å bruke, og VPN-en din kan ikke påvirke den.

For å teste dette, kobler du til VPN og kjører en geolokasjonstest. Nettleseren din bør spørre om nettstedet kan få tilgang til posisjonen din, så gi den tillatelse, og den vil vise et kart med din ekte plassering, ikke den til VPN-en din.

Hvis du vil deaktivere Geolocation API, gjør du følgende:

 • Sjekk nettleseren og appene for eventuelle tidligere tillatelser, og slett de du ikke trenger
 • Hvis du bruker Chrome, klikker du på Innstillinger> Avansert> Personvern og sikkerhet> Innholdsinnstillinger> Plassering for å se listen over blokkerte og tillatte nettsteder
 • For Firefox klikker du Valg> Personvern og sikkerhet> Tillatelser> Plassering. Opera er på Innstillinger> Nettsteder> Plassering. Internet Explorer kan tillate eller blokkere plasseringskontroller fra Verktøy> Internettalternativer> Personvern> Plassering

Tips om hvordan du gjemmer posisjonen din og forbli sikker

 • Bruk en webproxy som krypterer nettleserdataene dine
 • Bruk en Internett-VPN som fungerer som en proxy for web
 • Bruk Tor (The Onion Router) som sender trafikken din via flere noder over hele verden og hopper rundt den, slik at hver knutepunkt kun kjenner den som kom før og etter den, så det er vanskelig å spore plasseringen eller tilkoblingen tilbake til deg

Gi oss beskjed hvis disse løsningene hjalp deg med å legge igjen en kommentar i delen nedenfor.