FIX: Kan ikke slette mappe i Windows 10, 8.1

Jeg vet at noen av våre Windows 8- eller Windows 10-brukere har problemer med å slette en mappe eller en bestemt fil i operativsystemet. Du har flaks fordi veiledningen nedenfor viser deg hvordan du løser problemet " Kan ikke slette mappe " og hva du skal gjøre i fremtiden hvis du har de samme problemene.

Først av alt, hvis du ikke klarer å slette en bestemt mappe i Windows 8 eller Windows 10, kan det hende at du ikke har nok administrative privilegier på din nåværende bruker. Eller kanskje filen eller mappen er i bruk av et annet program du ved et uhell åpnet.

LØSET: Kan ikke slette mappen i Windows 10

 • Logg inn som administrator
 • Lukk aktive apper med mappen
 • Rengjør Boot PCen
 • Ytterligere feilsøkingsløsninger

1. Logg på som administrator

Du må først finne ut om du har nok privilegier på Windows 8 eller Windows 10-enheten til å slette en bestemt mappe.

 1. Start Windows 8 eller Windows 10-enheten på nytt.
 2. Logg inn med administratorkontoen og passordet ditt.
 3. Gå til katalogen hvor mappen er, og prøv å slette den.
 4. Hvis du er ledig av et UAC-vindu, må du venstre klikke på "OK" -knappen.

2. Lukk aktive apper med mappen

Pass på at du ikke har et program som bruker mappen du prøver å slette.

Eksempel: Hvis du har en film eller musikk i mappen du prøver å slette, og filene brukes av en musikkspiller eller videospiller, vil du ikke kunne slette den aktuelle mappen til du lukker alle programmene som bruker disse filene .

Merk: Hvis du lukket applikasjonene og fortsatt har samme feilmelding mens du prøver å slette den bestemte mappen, bør du starte Windows 8 eller Windows 10-enheten på nytt og prøve på nytt.

3. Rengjør Boot PCen

Prøv å skrive inn funksjonen Safe Mode i Windows 8 eller Windows 10, og prøv å slette mappen derfra.

Du kan ha et program som er tilstede i oppstartsfunksjonen til Windows, og ved å bruke sikkermodusfunksjonen, starter systemet bare med programmene som er nødvendige for Windows 8 eller Windows 10 for å kjøre.

4. Ytterligere feilsøkingsløsninger

I problemet vedvarer, er det noen ekstra løsninger som kan hjelpe deg med å fikse det:

 • Sjekk antivirusprogrammet ditt : Noen ganger kan antivirusprogramvaren forhindre deg i å slette bestemte filer eller mapper. Du kan prøve å midlertidig deaktivere den, slette de respektive filene / mappene og deaktivere antivirusprogrammet på nytt.
 • Slett filen / mappen med kommandoprompt : Start kommandoprompt som administrator og skriv inn del ved siden av plasseringen av mappen / filen du vil slette, og trykk Enter. F.eks: del c: usersMarkDesktoptext.txt ).
 • Bruk Microsofts feilsøkingsverktøy

For en trinnvis veiledning, kan du sjekke ut dette innlegget.

Der har du det, du trenger ikke virkelig å være en datamaskinspesialist for å gjøre trinnene ovenfor, og du kan slette mappen din i Windows 8 eller Windows 10 på bare noen få sekunder hvis du tar hensyn til trinnene ovenfor. Vennligst skriv oss under for eventuelle spørsmål du måtte ha om dette problemet, og vi vil hjelpe deg ytterligere på kortest mulig tid.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i november 2014 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.