Fiks: "tok for lang tid å starte" Xbox One-feilen

Du kan installere alle slags spill og programmer på Xbox One, men dessverre kan det oppstå visse feil når du starter disse appene og spillene. Brukere rapporterte Tok for lang tid til å starte feil på Xbox One-konsollen, og siden denne feilen kan hindre deg i å starte spill og programmer, skal vi i dag vise deg hvordan du kan fikse det.

Hvordan fikse "tok for lang tid å starte" Xbox One-feilen?

Fix - Xbox One-feilen "tok for lang tid å starte"

Løsning 1 - Kontroller statusen for Xbox Live-tjenester

Hvis du får alt for lang tid til å starte feilmeldingen mens du prøver å starte bestemte programmer på Xbox One, anbefaler vi deg å sjekke statusen for Xbox Live-tjenester. Noen apper og spill er avhengige av Xbox Live for å fungere skikkelig, og hvis det er noe problem med Xbox Live-tjenester, kan det hende du støter på dette problemet. For å sjekke statusen for Xbox Live-tjenester, kan du bare gå til Xbox-nettsiden og sjekke om Xbox Live Core Services kjører. Hvis disse tjenestene ikke kjører, møter du dette og mange andre Xbox-feil. Dessverre er det ikke mye du kan gjøre i denne situasjonen, og du kan bare vente til Microsoft løser problemet.

Løsning 2 - Start appen på nytt

Ifølge brukerne kan du noen ganger kanskje løse dette problemet ved å prøve å starte appen på nytt. Før du prøver dette, må du stoppe appen først. For å stoppe en app gjør du følgende:

 1. Gå til startskjermbildet ved å trykke på Xbox- knappen.
 2. Fremhev den problematiske appen og trykk på menyknappen .
 3. Velg Avslutt .

Vent i 10 sekunder eller mer, og prøv å starte den samme appen igjen.

Løsning 3 - Start konsollen på nytt

Ifølge brukerne tok det for lang tid å starte feil kan oppstå på grunn av problemer med cachen din. Xbox One lagrer alle typer midlertidige filer i hurtigbufferen din, og disse filene skal hjelpe deg med å starte appene dine raskere, men noen ganger kan visse filer i hurtigbufferen bli ødelagt, og dette og mange andre feil oppstår. Heldigvis kan du enkelt fikse disse typer feil bare ved å starte konsollen på nytt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Bla til venstre på startskjermen for å åpne guiden.
 2. Velg Innstillinger .
 3. Velg Start konsollalternativet .
 4. Velg Ja for å bekrefte.

Alternativt kan du starte konsollen på nytt ved å holde strømknappen i 10 sekunder til konsollen slås av. Når konsollen er slått av, trykker du på strømknappen for å slå den på igjen. Når du har startet konsollen og fjerner hurtigbufferen, må du kontrollere om problemet er løst. Noen brukere rapporterte at du må starte konsollen noen ganger før denne feilen er løst, så sørg for å prøve det.

Få brukere anbefaler at du trekker ut strømkabelen fra konsollen din når du slår den av og holder den koblet fra i et minutt eller to. Deretter kobler du til strømkabelen igjen og venter til lampen på strømkilden går fra hvit til oransje. Trykk nå på strømknappen på konsollen din, og hurtigbufferen din blir slettet, og dette problemet skal løses.

Løsning 4 - Endre regioninnstillingene

Få brukere rapporterte at du kan fikse tok for lang tid å starte feil på Xbox One ved å endre regionen på konsollen. Tilsynelatende bør du være i stand til å fikse dette problemet ved å sette inn din region til USA på konsollen. For å gjøre det på Xbox One må du følge disse trinnene:

 1. Pass på at du er logget på Xbox One.
 2. Bla til venstre på startskjermen for å åpne guiden.
 3. Velg Innstillinger> Alle innstillinger .
 4. Velg System> Språk og plassering .
 5. Velg nå en ny plassering fra listen og velg Restart nå alternativet.

Når konsollen har startet på nytt, kontroller om problemet er løst. I tillegg anbefaler noen brukere at du endrer regionen din igjen etter at konsollen startes på nytt.

Selv om du endrer din region er enkel, er det få begrensninger du bør vite om. Du kan endre regionen din hver tredje måned, så hold det i bakhodet. Du kan heller ikke endre regionen din hvis kontoen din er suspendert av en eller annen grunn. Til slutt kan du ikke endre regionen din hvis du har en balanse på grunn av ditt Xbox Live-abonnement. Husk at noen tjenester kanskje ikke er tilgjengelige i bestemte regioner, derfor vær sikker på å velge regionen nøye. Du bør også vite at penger på din Microsoft-konto ikke blir flyttet når du endrer regionen din, derfor anbefaler vi at du bruker det før du endrer regionen. Husk at dette ikke er en universell løsning, siden den bare fungerer for noen regioner.

Løsning 5 - Prøv å installere apper og spill på din interne harddisk

Få brukere rapporterte at dette problemet bare oppstår hvis de prøver å kjøre spill og apper fra en ekstern harddisk. Bruk av ekstern harddisk med Xbox One er en fin måte å bevare plass på, men dessverre kan den eksterne harddisken din være hovedårsaken til denne feilen. For å fikse dette problemet kan du prøve å installere programmene og spillene til den interne harddisken og kontrollere om det løser problemet.

Løsning 6 - Fjern problematisk spill og Xbox-kontoen din

Ifølge brukerne kan det hende at installasjonen din er ødelagt, og det kan forhindre at programmene lastes riktig. Å fikse Tar for lang tid til å starte feil, og du må fjerne det problematiske spillet fra systemet. Husk at selv om du fjerner spillet fra systemet ditt sammen med filene, bør du kunne laste dem ned igjen, og alle filene dine, inkludert lagrede spill, lastes ned igjen, slik at du ikke mister noen fremgang. For å avinstallere et spill, følg disse trinnene:

 1. Pass på at det ikke er noen disk i diskskuffen.
 2. Gå til Mine spill og apper på hovedskjermbildet.
 3. Velg problematisk spill, og trykk på menyknappen . Velg Behandle spill fra menyen.
 4. Velg spillet igjen, trykk på menyknappen og velg Avinstaller .
 5. Hvis du har Lagrede data eller Reservert data for dette spillet, må du også fjerne det.

Etter at du har avinstallert spillet og alle dataene, må du fjerne Xbox-profilen din. Noen ganger kan Xbox-profilen din bli ødelagt, og det kan føre til at det tok for lang tid å starte feilmeldingen som skal vises. For å fjerne Xbox-profilen din, gjør du følgende:

 1. Bla til venstre på startskjermen, og velg Innstillinger> Alle innstillinger .
 2. Velg Fjern kontoer .
 3. Velg den problematiske kontoen, og velg Fjern . Noen ganger må du fjerne den problematiske kontoen noen ganger før den er helt fjernet fra systemet ditt, så sørg for å gjøre det.
 4. Fortsett å gjenta det forrige trinnet til den problematiske kontoen er fjernet fra konsollen.

Deretter starter du konsollen ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger- menyen og velg Strøm og oppstart .
 2. Velg Slå av eller start på nytt .
 3. Velg nå Start om nå og velg Ja .

Nå må du laste ned Xbox-profilen din. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. På startskjermen blar du til venstre.
 2. På fanen Logg inn bør du se listen over alle tilgjengelige brukere. Bla helt ned og velg Legg til og administrer .
 3. Velg nå Legg til nytt alternativ.
 4. Nå må du skrive inn innloggingsinformasjonen til din Microsoft-konto.
 5. Når du har lastet ned profilen din, må du logge på den.

Til slutt må du installere det problematiske spillet eller programmet på nytt. For å gjøre det, gjør følgende:

 1. Gå til Mine spill og apper .
 2. Bla helt til høyre, og du vil se Klar til installasjon .
 3. Du bør se spillet du fjernet i begynnelsen av denne løsningen i Klar til installasjon . Bare velg spillet og vent til det lastes ned igjen.
 4. Etter at spillet er lastet ned, prøv å starte det på nytt.

Noen brukere rapporterte at de kunne løse dette problemet ved å avinstallere og installere det problematiske spillet, slik at du kanskje ikke må fjerne profilen din. Andre brukere rapporterte at rydding av det reserverte rommet løst problemet for dem, så du vil kanskje prøve det før du avinstallerer spillet.

Løsning 7 - Gjenopprett fabrikkinnstillinger

Noen ganger kan en dårlig oppdatering eller ødelagte filer føre til at det tok for lang tid å starte feilmeldingen som vises på Xbox One. Ifølge brukerne kan du løse dette problemet ved å tilbakestille konsollen til fabrikkinnstillinger. Husk at tilbakestilling av konsollen din kan slette alle filene og spillene dine, slik at du kanskje vil sikkerhetskopiere dem. For å tilbakestille konsollen til fabrikkinnstillinger, gjør du følgende:

 1. Bla til venstre på startskjermen for å åpne guiden.
 2. Velg Innstillinger> Alle innstillinger .
 3. Velg nå System .
 4. Gå til Console info og oppdateringer .
 5. Velg Tilbakestill konsoll .
 6. Du bør se to alternativer som er tilgjengelige: Tilbakestill og fjern alt og Tilbakestill og hold spill og programmer . Vi foreslår at du bruker sistnevnte for å tilbakestille konsollen og slette de skadede filene uten å påvirke spillene og appene dine. Ved å bruke dette alternativet trenger du ikke å laste ned alle spillene dine, og du kan fortsette hvor du sluttet. Dessverre, noen ganger løser dette alternativet ikke problemet, og hvis det er tilfelle, må du bruke Tilbakestill og fjerne alt alternativ.

Du kan også gjenopprette fabrikkinnstillinger ved hjelp av en USB-flash-stasjon. Hvis Xbox One ikke svarer, eller hvis du ikke får tilgang til Innstillinger, kan du utføre fabrikkoppsett ved å følge disse trinnene:

 1. Last ned Gjenopprett fabrikkinnstillingene.
 2. Koble en tom USB-minnepinne til datamaskinen.
 3. Fabrikkinnstillingsfiler lagres i et zip-arkiv. Trekk dem ut.
 4. Flytt filen $ SystemUpdate til rotkatalogen på USB-flash-stasjonen.
 5. Koble USB-minnepinnen fra konsollen.

Nå må du utføre tilbakestilling på Xbox One ved å følge disse trinnene:

 1. Trekk ut nettverkskabelen fra konsollen din hvis du bruker en kablet nettverksforbindelse.
 2. Slå av konsollen og trekk ut strømledningen.
 3. Vent i 30 sekunder eller mer og sett inn strømledningen igjen.
 4. Koble USB-flash-stasjonen med konsollen.
 5. Trykk og hold BIND- knappen på venstre side av konsollen og EJECT- knappen på forsiden av konsollen. Trykk nå på Xbox-knappen på konsollen.
 6. Hold inne BIND og EJECT- knappene for 15 seksjoner.
 7. Hvis du var vellykket, bør du høre to oppstart lyder.
 8. Etter at du har hørt to oppstartslyder, kan du slippe BIND og EJECT- knappene.
 9. Du bør nå se instruksjoner på skjermen som vil lede deg gjennom tilbakestillingsprosessen.

Husk at det kan ta flere minutter før konsollen starter på nytt. Under omstartsprosessen kan du koble Ethernet-kabelen til konsollen. Det er avgjørende at du hører to oppstartlyder i trinn 7 som indikerer at USB-flash-stasjonen er oppdaget, og at filen kopieres til konsollen. Hvis du ikke hører to oppstartslyder, vil du kanskje gjenta prosessen på nytt.

Nok en gang vil tilbakestilling av konsollen til fabrikkinnstillinger fjerne filene dine, installerte applikasjoner og spill, derfor er det avgjørende at du sikkerhetskopierer alle viktige filer som ikke er synkronisert med din Microsoft-konto.

Løsning 8 - Fjern permanent vedvarende lagring

Ifølge noen brukere kan du kanskje løse dette problemet ved å slette permanent vedvarende lagring. Noen ganger kan filer i denne delen bli skadet, og det kan føre til at det tok for lang tid å starte feilen som skal vises. For å fikse dette problemet anbefales det at du sletter vedvarende lagring ved å følge disse trinnene:

 1. Gå til Innstillinger> Disk og Blu-ray .
 2. Naviger til Vedvarende lagring og velg alternativet Slett vedvarende lagring .

Når du har fjernet kontrollen for vedvarende lagring hvis problemet er løst.

Løsning 9 - Fjern alternativ MAC-adresse

Nettverkskonfigurasjonen kan forstyrre appene og spillene dine, og for å fikse noen problemer, må du kanskje fjerne din alternative MAC-adresse. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Gå til Innstillinger .
 2. Velg Nettverk> Avanserte innstillinger .
 3. Velg Alternativ MAC-adresse, og velg deretter Slett .
 4. Når du har fjernet den alternative MAC-adressen, starter konsollen på nytt.
 5. Når konsollen har startet på nytt, kontroller om problemet er løst.

Løsning 10 - Gå offline og prøv å starte spillet igjen

Tilsynelatende kan dette problemet noen ganger vises hvis du er koblet til Internett på Xbox One. En foreslått løsning er å gå offline på Xbox One og prøve å starte spillet igjen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på guideknappen på kontrolleren din.
 2. Gå til Innstillinger> Alle innstillinger .
 3. Velg Nettverk> Nettverksinnstillinger .
 4. Velg nå Gå frakoblet alternativ.

Når du har gått frakoblet, bør du kunne starte spillet uten problemer. Husk at mens du er frakoblet, kan du ikke spille multiplayer-spill eller andre spill som krever konstant Internett-tilkobling, men du bør kunne spille singleplayer spill uten problemer. Dette er kanskje ikke en permanent løsning, men det er en anstendig løsning, så vær sikker på å prøve den.

Løsning 11 - Deaktiver Instant-On-funksjonen

Instant On-funksjonen er designet for å fungere som hvilemodus for Xbox One, slik at du raskt kan starte Xbox One og fortsette å spille. Det er en flott funksjon, men noen problemer med det kan forekomme. Først av alt slår denne funksjonen ikke helt av Xbox, noe som betyr at Xboxen din fortsatt jobber og bruker litt strøm. I tillegg rapporterte brukerne et problem med TV-appen, og i henhold til dem får de for lang tid til å starte feilmeldingen når de prøver å starte TV-appen. Den enkleste måten å løse dette problemet på er å deaktivere øyeblikkelig modus ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på menyknappen og gå til Innstillinger .
 2. Velg Strøm og oppstart .
 3. Velg nå Strømalternativer og bytt fra Instant-On- modus til Energisparemodus .

Ved å slå denne modusen på, bør du kunne fikse Det tok for lang tid å starte feilmeldingen. Husk at energisparemodus helt slår av Xbox One for å bevare strøm. Dette vil føre til at Xbox One begynner litt tregere, men problemet må løses. Hvis denne løsningen løser problemet, kan du slå på øyeblikkelig modus igjen.

Løsning 12 - Stopp Xbox fra å slå av kabelen eller satellitt-boksen

Xbox One fungerer som et multimediasenter og lar deg se live-tv. Imidlertid kan det oppstå problemer med TV-program, og for å fikse dem må du forhindre at Xboxen slår av eller på kabelboksen. Til det, følg disse trinnene:

 1. Gå til Innstillinger og velg TV & OneGuide .
 2. Under Strøminnstillinger bør du kunne velge hvilke enheter som vil bli påvirket av Xbox på og Xbox Slå av kommandoer.

Når du har deaktivert Xbox-en din fra å slå på og av kabelboksen din, tok problemet med altfor lang tid til å starte feilen og TV-appen helt opp. Husk at etter å ha gjort disse endringene må du bruke fjernkontrollen til kabelboks.

Løsning 13 - Logg deg ut av Xbox One-profilen din og start TV-appen på nytt

Hvis du har tatt for lang tid til å starte feil mens du starter TV-appen, kan du prøve å logge deg ut av Xbox One-profilen din og starte TV-appen på nytt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Gå til startskjermbildet.
 2. Velg spillprofilen din i kontolisten i øverste venstre hjørne.
 3. Velg kontoen din og trykk på A- knappen på kontrolleren.
 4. Velg Utloggingsalternativ .

Når du har logget deg ut av profilen din, kan du prøve å starte TV-appen på nytt. Du blir bedt om å logge på igjen, så vær sikker på at du gjør det. Etter å ha gjort det, bør søknaden starte uten problemer. Husk at dette bare er en løsning, så du må kanskje gjenta det hver gang du vil kjøre TV-app på Xbox One. Selvfølgelig kan du prøve denne løsningen med andre programmer og spill som har dette problemet.

Tok for lang tid å starte Xbox One-feilen, vil forhindre deg i å spille spillene dine, og det kan til og med forhindre deg i å kjøre bestemte applikasjoner. Denne feilmeldingen kan være problematisk, men du bør kunne fikse det ved å starte konsollen på nytt og rydde hurtigbufferen. Hvis det ikke virker, kan du prøve en annen løsning fra denne artikkelen.