Fiks: SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION feil i Windows 10

SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION er en feil med Blue Screen of Death, og akkurat som en annen BSoD-feil, vil denne krasje Windows 10 og starte PCen på nytt. Denne feilen kan skyldes visse maskinvareproblemer eller inkompatibel programvare, og i dag skal vi vise deg hvordan du reparerer det.

Slik løser du SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION feil

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater Windows 10 og alle driverne dine
 2. Kjør maskinvare feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Rull tilbake grafikkortdriverne dine
 6. Avinstaller problematisk programvare
 7. Oppdater BIOS
 8. Fjern Bluetooth-adapteren
 9. Sjekk RAM og hovedkort

Fix - SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION

Løsning 1 - Oppdater Windows 10 og alle driverne

Som vi tidligere nevnte, kan denne feilen skyldes maskinvare eller programvare, og siden Windows 10 kan ha få problemer med bestemt maskinvare og programvare, kan du potensielt få denne feilen. Heldigvis jobber Microsoft hardt for å fikse eventuelle problemer med maskinvare eller programvare, og det løser ofte nye oppdateringer gjennom Windows Update. Windows-oppdateringer løser mange sikkerhetsproblemer og problemer relatert til maskinvare og programvare, så hvis du har BSoD-feil som SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION, anbefaler vi sterkt at du oppdaterer Windows 10.

I tillegg til å oppdatere Windows 10, er det også viktig å oppdatere driverne. Drivere har ansvaret for maskinvaren din, og hvis en bestemt driver ikke er kompatibel med Windows 10, kan det føre til systemstabilitet og BSoD-feil. Du kan enkelt oppdatere driverne, og alt du trenger å gjøre er å laste ned de nyeste driverne fra maskinvareprodusentens nettsted. Husk at du må oppdatere drivere for alle større maskinvarekomponenter for å fikse denne feilen.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør maskinvare feilsøking

Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy er et verktøy som kan løse alle slags problemer i Windows 10. Inkludert BSOD-problemer.

Slik kjører du feilsøkingsprogrammet til Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Hvis feilsøkingsprogrammet ikke klarte å løse problemet, skal vi kjøre SFC-skanningen. Dette er et kommandolinjeverktøy som skanner systemet ditt for potensielle problemer, og løser dem, hvis det er mulig. Så det kan også være nyttig med SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION feilen.

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Hvis tidligere feilsøkingsprogrammer ikke klarte å løse problemet, kan vi prøve DISM. Deployment Image Servicing and Management (DISM) gjenoppretter systembildet, noe som kan føre til å løse ulike problemer, inkludert vårt BSOD-problem.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Rul tilbake grafikkortdriverne

Få brukere rapporterte at SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION feilen var forårsaket av beta-versjonen av Nvidia drivere, og ifølge dem rullet tilbake til den forrige versjonen av driverne løst problemet. For å rulle tilbake en bestemt driver, gjør følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn skjermdriveren og dobbeltklikk på den.
 3. Gå til Driver- fanen og klikk på Roll Back Driver- knappen.

 4. Vent til Windows 10 installerer den forrige versjonen av driveren.

Alternativt kan du avinstallere skjermdriveren ved å følge de samme trinnene og installere den endelige versjonen i stedet for betaversjonen. Noen brukere foreslår også å bruke Display Driver Uninstaller for å fjerne alle gamle grafikkortdrivere, slik at du kanskje vil gjøre det også. Det er verdt å nevne at dette problemet påvirker Nvidia-brukere, men du kan prøve denne løsningen, selv om du bruker AMD-grafikkort.

Løsning 6 - Avinstaller problematisk programvare

Enkelte programmer kan også forårsake disse typer feil, spesielt hvis den ikke er kompatibel med Windows 10. Ifølge brukerne virker NetLimiter ikke bra med Windows 10, og kan føre til at SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION feil vises, så hvis du bruker denne programvaren, Vi anbefaler på det sterkeste at du avinstallerer det.

Vi må også nevne at antivirusprogrammer også kan forårsake slike feil, og for å fikse dem må du kanskje fjerne eventuelle tredjeparts antivirusprogrammer du har installert. Avinstallering av antivirusprogramvare er ikke alltid nok, og du må bruke dedikert fjerningsverktøy for å fullstendig fjerne visse antivirusprogrammer. Mange antivirusbedrifter har disse verktøyene tilgjengelige for deres programvare, så sørg for å laste dem ned.

Løsning 7 - Oppdater BIOS

Flere brukere rapporterte at SPESIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION BSoD-feilen ble løst etter å ha utført BIOS-oppdatering, så du vil kanskje prøve det. Oppdatering av BIOS låser opp nye funksjoner og lar hovedkortet ditt støtte nyere maskinvare. For å oppdatere BIOS må du bare besøke hovedkortprodusentens nettsted og laste ned den nyeste versjonen av BIOS for hovedkortet ditt. Vi må advare deg om at oppdatering av BIOS er en avansert prosedyre, og for å kunne oppdatere BIOS og forhindre permanent skade, anbefaler vi sterkt at du sjekker hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner.

Løsning 8 - Fjern Bluetooth-adapteren

Som vi tidligere nevnte, kan disse typer feil skyldes bestemt maskinvare, og få brukere rapporterte at Bluetooth-adapteren var årsaken til SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION feil. Ifølge brukerne klarte de å løse dette problemet ved å fjerne Bluetooth-adapteren, slik at du kanskje vil prøve det.

Løsning 9 - Kontroller RAM og hovedkort

Blue Screen of Death-feil skyldes ofte feil maskinvare, og en av de vanligste årsakene til disse typer feil er feil RAM. For å fikse dette problemet anbefaler vi at du tester RAM-modulene en etter en til du finner en feilaktig. Du kan også utføre en grundig skanning av RAM ved hjelp av MemTest86 +. Hvis RAM-en din fungerer som den skal, må du kontrollere andre store maskinvarekomponenter som hovedkort, grafikkort, harddisk, etc. Vi anbefaler også at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

SPESIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION feil kan forårsake store problemer med Windows 10, men denne feilen kan enkelt løses ved hjelp av en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.