FIX: Skype vil ikke lukkes i Windows 10

Hvordan tvinger jeg meg til å avslutte Skype?

  1. Lukk Skype fra systemstatusfeltet
  2. Avinstaller Skype og erstatt den med den nyeste versjonen
  3. Lukk Skype ved hjelp av Oppgavebehandling
  4. Lag en .bat-fil

Windows 10 er endelig her, og vi elsker det så langt. Men noen brukere har rapportert noen få feil som påvirker Skype. Nemlig kan de ikke lukke programmet. Så i denne artikkelen skal vi vise deg et par løsninger på dette problemet

Tusenvis av brukere av Windows 10 har rapportert en merkelig feil med Skype på sine datamaskiner som forhindrer dem i å stenge programmet. Hvis du vil avslutte Skype, vil du vanligvis høyreklikke på ikonet i oppgavelinjen og velge "Avslutt Skype" fra kontekstmenyen. Mange brukere har imidlertid rapportert at de ikke kan avslutte Skype på denne måten, derfor gir vi deg noen få løsninger.

Hva skal jeg gjøre hvis Skype ikke lukkes på datamaskinen min?

Løsning 1 - Lukk Skype fra systemstatusfeltet

Hvis du er en av de brukerne som ikke kan lukke Skype via oppgavelinjen, kan du prøve å lukke den via systemstatusfeltet. Først gå til nederste høyre kant av skjermen, og det skal være et Skype-ikon ved siden av klokken din.

Hvis det ikke finnes et Skype-ikon, kan det være skjult, så du må trykke på en pilknapp for å avsløre det. Etter å ha funnet Skype-ikonet i systemstatusfeltet, høyreklikk på det og trykk deretter på " Avslutt Skype ".

Løsning 2 - Avinstaller Skype og erstatt den med den nyeste versjonen

Det er en ekstra løsning tilgjengelig, og det krever at du avinstallerer den gjeldende versjonen av Skype. Etter at du har avinstallert Skype fra datamaskinen, må du gå over til Skypes nettside, laste ned den nyeste versjonen av Skype og installere den på nytt.

Etter at du har installert Skype på nytt, bør du kunne lukke det via oppgavelinjen, uten å gå til systemstatusfeltet. Vi må påpeke at denne løsningen ikke løste problemet på alle Windows 10-datamaskiner, men det har hjulpet antall brukere, så det er verdt å sjekke ut.

Løsning 3 - Lukk Skype ved hjelp av oppgavebehandling

Hvis dette ikke hjelper, og du fortsatt ikke kan slutte Skype, kan du alltid slå den av ved hjelp av Oppgavebehandling. Gå over til oppgavelinjen, høyreklikk på den og velg deretter Oppgavebehandling fra hurtigmenyen.

Når Oppgavebehandling åpnes, bla nedover listen til du finner Skype-prosessen, velg den og trykk på "Avslutt oppgave" -knappen. Dette vil tvinge og lukke Skype.

Løsning 4 - Lag en .bat-fil

En annen metode for å tvinge slutte Skype er å lage en batchfil og legge til følgende linjer i den:

  • taskkill / f / im skypeapp.exe
  • taskkill / f / im skypehost.exe

Lagre filen på skrivebordet ditt og bare åpne den for å slå av Skype.

På denne tiden vet vi ikke hva som forårsaker dette problemet, og Microsoft jobber veldig hardt for å lappe Skype og løse dette mindre problemet, og vi håper at den offisielle løsningen snart vil være tilgjengelig for alle Windows 10-brukere.

Hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer, kan du sjekke om løsningen i Windows 10 Fix-delen.

Relaterte poster å sjekke ut:

  • 10 beste Skype-opptaksprogrammer og programvare som skal brukes
  • 4 beste VPN-programvare for Skype å laste ned gratis i 2018
  • FIX: Ups, vi har oppdaget et problem på Skype

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.