Fiks: Ikke nok Systemrestert partisjoner for Fall Creators Update

Windows 10 Fall Creators Update er endelig live. Og mens millioner av mennesker over hele verden laster ned den nyeste Windows 10-versjonen, er det noen brukere som har problemer med det. Et av problemene som nylig oppstod, er problemet med System Reserved Partition. En bruker sa nemlig at han ikke kunne laste ned FCU, fordi han ikke har nok plass på Systemreserve.

Så, hvis du har møtt dette problemet, har vi også utarbeidet en løsning på problemet. Selv om du ikke har møtt dette problemet, og bare snublet over denne artikkelen, anbefaler jeg at du leser det, fordi du lærer noe om hvordan systemet ditt virker som du kanskje ikke vet før.

Jeg har ikke nok plass til systemreseptert partisjon for Fall Creators Update

Tydeligvis oppstår dette problemet fordi Systemreserveert partisjon er for liten for alle filene som Fall Creators Update prøver å sette på. Og du vet nok ikke engang det. Det anbefales å ha minst 450 MB ledig plass for å installere Fall Creators Update.

Så, hvis du allerede vet hva Systemreserveert Partisjon er, og hva det brukes til, kan du gå videre til løsningen umiddelbart. Men hvis du er forvirret, og lurer på hva i helvete er Systemreserveert partisjon nå, ikke bekymre deg, vi kommer til det om et sekund.

Hva er Systemreserveert Partisjon

Så, la oss begynne med å forklare hva systemreserveert partisjon er. Sjansen er, du har brukt datamaskinen, og Windows på den, i mange år, uten å ha en anelse, er det slik som Systemreserveert partisjon på harddisken din.

Når du installerer en ny kopi av Windows på datamaskinen, oppretter den automatisk Systemreserveert partisjon. Denne partisjonen lagrer vanligvis Boot Manager og Boot Configuration Data . Som du sannsynligvis kan fortelle deg, blir disse verktøyene brukt av datamaskinen når du starter oppstart. Datamaskinen starter bootloaderen, som støtter systemet fra din primære oppstartsenhet (vanligvis harddisken).

Siden denne partisjonen lagrer sensitive data, tilordner Windows ikke et brev til det for å hindre skadelige handlinger fra brukere. Så, du kan ikke se det som andre partisjoner. Den eneste måten å få tilgang til den systemreservede partisjonen, er gjennom Diskbehandling.

Endre størrelse på reservert partisjon

Standardstørrelsen på den systemreservede partisjonen er 450 MB. Det er bare nok for Windows 10 Fall Creators Update. Så har du sannsynligvis endret det på en eller annen måte. Eller noe program forstyrret det. Uansett, vi skal ikke undersøke årsaken her. La oss bare vise deg hvordan du løser problemet.

For å kunne installere Fall Creators Update, må du endre størrelsen på systemreservert partisjon tilbake til 450 MB. Og slik gjør du det:

  1. Opprett systemreparasjonsplate (sørg for at du oppretter en systemreparasjonsdisk før du går videre, bare for å være trygg).
  2. Last ned EaseUs partisjonssjef nå.
  3. Installer og start programmet, og velg partisjonen der Windows 10 er installert.
  4. Klikk på Endre størrelse / Flytt.
  5. Under Bestem størrelse og posisjon, bruk knappen og dra til venstre til du tildeler ønsket mengde diskplass. Som sagt, bør du sikte på 450 MB
  6. Se nå på feltet Unallocated Space Before: for å se hvor mye plass som ikke er allokert. Når det er nok, slipper du knappen.
  7. Du vil nå se en ufordelt mengde diskplass. Klikk OK og start datamaskinen på nytt.

Nå som du opprettet ønsket mengde ufordelt plass, må du allokere den til Systemreserve. Og slik gjør du det:

  1. Gå til Søk, skriv diskadministrasjon, og åpne Opprett og format harddiskpartisjoner
  2. Velg Systemreserved partisjonen, høyreklikk den og klikk på Utvid volum .
  3. Velg Ikke allokert plass, klikk Neste og deretter Fullfør.

Det handler om det, etter at du har gjort dette, bør du ha akkurat nok plass på systemreservert partisjon for å installere Fall Creators Update.

Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, bare gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.