Programmer som ikke svarer i Windows [Fix]

Har du programmer som ikke svarer på din PC? Dette kan være ganske irriterende, spesielt hvis du jobber med et viktig prosjekt. Det er imidlertid en måte å løse problemet på, og i dag viser vi deg hvordan du gjør det på Windows 10.

Hva gjør du hvis programmene dine i Windows ikke svarer? Vel, det er ikke et enkelt spørsmål å svare fordi det kan være mange faktorer som forårsaker problemet, alt fra et feil system, dårlige drivere, ondsinnet programvare og mer. Siden det ikke er universell årsak til dette problemet, avhenger det hele.

Siden det sannsynligvis er en av de eldste registrerte problemene i Windows-operativsystemer som fremdeles oppstår i dag, har nesten alle Windows-brukere behandlet det på et tidspunkt. På grunn av det vil vi prøve å liste så mange løsninger som mulig for å dekke så mange scenarier som mulig. Så, hvis du ikke er sikker på hva som faktisk forårsaket at programmene dine ikke reagerer, må du gjennomgå hver av de presentert løsningene og se hva som fungerer for deg!

Windows-programmer svarer ikke Prøv disse løsningene

 1. Start datamaskinen på nytt
 2. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 3. Sjekk etter virus
 4. Sjekk drivere
 5. Installer programmet på nytt
 6. Kontroller for hukommelse lekkasjer
 7. Skann og reparer registret
 8. Sjekk etter manglende DLL-filer
 9. Kjør systemfilkontrollen
 10. Installer systemet på nytt

Løsning 1 - Start datamaskinen på nytt

Åpenbart, den første og enkleste tingen du bør gjøre er å starte datamaskinen på nytt, spesielt hvis problemet oppstod nylig. Før du går videre til mer avanserte løsninger, slår du på denne omstartknappen og ser om programmet (e) fortsatt ikke reagerer etter omstart.

Hvis problemet fortsatt oppstår, fortsett å lese denne artikkelen.

Løsning 2 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Windows 10 er beryktet for å forstyrre ulike antivirusprogrammer. Det vi vil gjøre, er å kontrollere om din nåværende antivirusløsning er i konflikt med noen av programmene dine. Den enkleste måten å sjekke dette på er å slå av antivirusprogrammet ditt i noen minutter og kjøre programmet på nytt.

Hvis programmet starter uten problemer, er det definitivt å forstyrre antivirusprogrammet ditt. I så fall vil du vil at dette programmet skal utelukkes og utelukkes fra flere skanninger. Men vær forsiktig, og sørg for at programmet er helt trygt å bruke og virusfritt før du utelukker det.

En annen løsning er å endre antivirusprogrammet eller til og med helt bytte til Microsofts kjære Windows Defender.

Hvis du vil sikre at datamaskinen er skadelig for malware, foreslår vi at du prøver Bitdefender. Dette er et raskt og pålitelig antivirusprogram, og hvis du vil forsikre deg om at systemet er fri for skadelig programvare, foreslår vi at du prøver Bitdefender.

 • Få nå Bitdefender (eksklusiv rabattpris)

Løsning 3 - Sjekk etter virus

Siden vi snakker om antivirus, kan du også sjekke om systemet er infisert med skadelig programvare.

Åpne antivirusprogrammet eller Windows Defender og utfør en dyp skanning. Hvis det er skadelig programvare på datamaskinen din, vil antivirusløsningen fjerne dem. Deretter starter du datamaskinen på nytt og kjører programmet igjen. Hvis problemet fortsatt vedvarer, gå videre til en annen løsning.

Løsning 4 - Kontroller drivere

Måten programmer og drivere fungerer, er ganske like. Begge typer programvare mottar hyppige oppdateringer og nye versjoner. Så hvis du ikke har oppdatert programmet på en stund, men har lastet ned den nyeste driveren, kan de to ikke fungere så godt med hverandre.

Dette skjer spesielt i Windows 10, fordi det er svært avhengig av Windows Update. Så sørg for at du bruker den nyeste versjonen av programmet du vil kjøre. Hvis du ikke kjører den nyeste versjonen, vil du sikkert oppdatere den. Som bringer oss til vår neste løsning.

Løsning 5 - Installer programmet på nytt

Oppdatering av et utdatert program i Windows er ikke alltid et stykke kake. Så, noen ganger er det beste alternativet å avinstallere det og installere den nyeste versjonen. Reinstallasjon er også nyttig hvis programmet blir skadet da det sletter alle skadede filer og erstatter dem med friske.

Hvis ingen av løsningene ovenfor har klart å løse problemet, avinstallerer programmet og installerer den nyeste versjonen av det.

Hvis du vil fjerne en applikasjon helt, inkludert alle resterende filer som kan forårsake problemer i fremtiden, anbefaler vi deg å bruke avinstallasjonsprogramvare som Revo Uninstaller . Ved å bruke et dedikert avinstalleringsprogram, fjerner du helt alle filer relatert til problematisk programvare.

 • Få Revo Uninstaller Pro-versjonen

Når programvaren er fullstendig fjernet, installer den igjen og problemet skal løses.

Løsning 6 - Kontroller at det er hukommelseskort

La oss nå flytte til et problem som kanskje ikke er direkte knyttet til dine ikke-responsive programmer, men kan generere problemet: minnelekkasjer. Hvis systemet ditt blir tregt og programmene dine ikke reagerer, er minnelekkasje vanligvis en av hovedmistenktene.

Løsning 7 - Skann og reparer registret

Visse registerfeil kan også forårsake uresponsivitet fordi alt programmet gjør går inn i registeret. Så, i tilfelle eventuelle forstyrrelser, kan du ende opp med et ikke-responsivt program.

Siden det er en ganske komplisert oppgave å sjekke slike problemer manuelt, anbefaler vi deg å bruke en registerrenser. Installer en god, søk etter potensielle feil, og verktøyet vil løse dem for deg. Det er mange flotte registerrengjører på markedet, men hvis du leter etter en rask og pålitelig registret renere, vil du kanskje prøve Advanced SystemCare .

Best valg Avansert System Care Pro
 • Rengjør og optimaliserer registeret
 • Fremskynde PCen
 • Fest sikkerhetshullene
Last ned nå Advanced SystemCare 12

Løsning 8 - Sjekk etter manglende DLL-filer

DLL-filer er filer nært knyttet til programmer du bruker på datamaskinen din. Disse filene hjelper dem å fungere ordentlig og påvirker deres oppførsel i Windows-systemet. Så, hvis en viktig DLL-fil mangler fra datamaskinen din, vil du sannsynligvis ikke engang kunne starte programmet.

Siden reacquiring DLL-filer ikke alltid er enkle, anbefaler vi deg å sjekke ut denne artikkelen for mer detaljerte løsninger.

Løsning 9 - Kjør systemfilkontrollen

Systemfilkontrolleren, eller SFC, er Windows 'innebygde verktøy for å håndtere ulike systemfeil. Det kan også være nyttig med uresponsivitet. Hvis du ikke er sikker på hvordan du kjører denne kommandoen, følg instruksjonene:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne Kommandoprompt (Admin) .
 2. Under kommandolinjen skriver du følgende kommando og trykker på Enter :
  • sfc / scannow

 3. Skanneprosessen kan være lang.

Løsning 10 - Installer systemet på nytt

Og til slutt, din siste utvei og den mest tidkrevende løsningen er å fullstendig installere systemet på nytt. Du bør bare gjøre dette hvis du ikke finner noen annen løsning. Husk at når du gjør det, må du installere alle dine programmer og programmer igjen, noe som kan være smertefullt. Ikke glem å lage en sikkerhetskopi av data og filer for å holde dem trygge fra sletting.

Følg disse instruksjonene for å installere systemet på nytt:

 1. Klikk på Start .
 2. Åpne innstillinger .
 3. Åpne delen Oppdater og sikkerhet .
 4. Velg Recovery fra venstre rute.

 5. Klikk på Komme i gang under Tilbakestill denne PCen .
 6. Velg Behold mine filer .
 7. Etter at prosedyren er ferdig, installer du programmene igjen, og de skal fungere uten problemer.

Vi håper at minst en av disse løsningene hjelper deg med å løse problemet med ikke-responsive programmer i Windows. Igjen, siden dette er et utbredt problem, kan vi ikke vite sikkert hva som forårsaket det for deg. Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, legg dem inn i kommentarene nedenfor.