FIX: Grammatisk fungerer ikke på Windows 10-nettlesere

Slik løser du grammatiske feil på Windows 10

 1. Sjekk nettleserens kompatibilitet
 2. Oppdater nettleseren din
 3. Reduser dokumentlengde
 4. Slå av tredjeparts antivirusprogramvare
 5. Slå av Windows Defender-brannmuren
 6. Slett nettleserens cookies
 7. Tilbakestill nettleseren din

Grammatisk er en SPAG-kontroller for dokumenter du kan bruke i en nettleser. Den sjekker dokumentene mer omfattende enn din gjennomsnittlige tekstbehandler, som kanskje bare er begrenset til en stavekontroller. Grammarly-editoren fungerer imidlertid ikke alltid i noen Windows 10-nettlesere. På denne måten kan du fikse Grammarly-webapplikasjonen hvis den ikke fungerer for deg.

Slik løser du ofte grammatiske problemer på Windows 10

Du kan bruke denne feilsøkingsveiledningen for å fikse følgende grammatiske problemer:

 • Grammatisk vil ikke installere / åpne
 • Grammatisk vil ikke la meg logge inn
 • Grammatisk vil ikke koble til serveren
 • Grammatisk virker ikke i Outlook, Google Dokumenter, Google Chrome, Firefox
 • Grammatisk viser ikke forslag
 • Grammatisk krasjer når du sjekker dokumenter
 • Grammatisk uventet feil 400/403/407/429

Selvfølgelig er denne listen over grammatiske feil og problemer ikke en uttømmende. Du kan bruke denne feilsøkingsveiledningen for å fikse andre grammatiske problemer også.

1. Kontroller nettleserens kompatibilitet

Grammatisk virker ikke i hver nettleser. Faktisk er det bare kompatibelt med fem nettlesere. Google Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer og Edge er de fem nettleserne som støtter grammatisk. Dermed er redaktøren ikke så god for Opera, Maxthon eller Vivaldi-brukere. Så bytt til en av de kompatible nettleserne om nødvendig.

2. Oppdater nettleseren din

Grammatisk er ikke kompatibel med alle Chrome, Explorer, Edge, Safari og Firefox-versjonen. Så utdaterte versjoner av disse nettleserne er heller ikke kompatible med redaktøren. Sørg derfor for at du bruker de nyeste nettleserversjonene for å sikre kompatibilitet. Slik oppdaterer du Google Chrome.

 • Klikk på Tilpass Google Chrome- knappen øverst til høyre i nettleserens vindu.
 • Velg Hjelp for å utvide undermenyen.
 • Klikk deretter på Om Google Chrome for å åpne kategorien som vises direkte under.

 • Google Chrome vil da sjekke om oppdateringer og oppdater automatisk. For å fullføre oppdateringen av nettleseren, trykk på Relaunch- knappen.

3. Reduser dokumentlengde

Hvis du ikke kan laste opp et dokument til grammatisk, kan det være tilfelle at filen overskrider fire MB. Fire MB er den maksimale filstørrelsen for dokumenter du kan laste opp til grammatisk. Vær også oppmerksom på at du ikke kan laste opp dokumenter med mer enn 60 sider.

Hvis du reduserer dokumentets lengde, fjerner du sider fra den og klipper filstørrelsen. Vurder å lagre halvparten av det opprinnelige dokumentet i en egen fil hvis den for øyeblikket formørker maksimalt sidetal for grammatisk. Deretter kan du sannsynligvis laste opp begge halvdelene av dokumentet til Grammatisk separat, og slå dem sammen igjen etter redigering av dem.

4. Slå av tredjeparts antivirusprogramvare

Den grammatiske serveren er avhengig av WebSocket-tilkoblinger. Ditt tredjeparts antivirusverktøy kan blokkere WebSockets hvis du ser en grammatisk feilmelding som sier " Feilkontroll er midlertidig utilgjengelig. "AVG, Avast, Browser Guard, Bitdefender, Pokki, ZoneAlarm Firewall og Internet Download Manager er noen av antiviruspakker som blokkerer WebSockets.

Som sådan kan du midlertidig slå av antivirusprogrammet av feilen. Feilbekreftelsen er midlertidig utilgjengelig . Hvis du vil deaktivere et antivirusverktøy, kan du vanligvis høyreklikke på systemstatusikonet og velge et deaktiver eller slår av alternativ. Du kan også se gjennom antivirusprogrammets innstillingsfane i hovedvinduet for å velge en deaktiveringsinnstilling derfra.

5. Slå av Windows Defender-brannmuren

Noen brannmurer kan også blokkere WebSockets og grammatiske internettadresser. Dermed kan du midlertidig slå Windows Defender-brannmuren av før du åpner grammatisk i nettleseren, og kan også fikse " Ikke tilkoblede " anmeldere som dukker opp i redigeringsprogrammet. Det vil sikre at WDF ikke blokkerer redaktøren på noen måte. Slik kan du slå av Windows Defender-brannmuren i Win 10.

 • Trykk på Type her for å søke på oppgavelinjen for å åpne Cortana.
 • Skriv inn søkeordet "Windows-brannmur" i Cortana-søkefeltet, og velg Windows Defender-brannmur for å åpne kontrollpanel-appleten.

 • Klikk Slå på Windows Defender-brannmur for å åpne innstillingene som vises nedenfor.

 • Velg begge Slå av Windows Defender Firewall-nettverksinnstillingene der, og klikk OK- knappen.

6. Fjern webleserens cookies

" Vår grammatikkrobot lader opp " er en annen grammatisk feilmelding som du kanskje ser når du åpner editoren. Denne feilmeldingen kan skyldes skadede informasjonskapsler. Således kan rydding av informasjonskapsler reparere grammatisk. På denne måten kan du slette alle informasjonskapsler i Chrome.

 • Først klikker du på Tilpass Google Chrome- knappen for å åpne nettleserens meny.
 • Velg Innstillinger for å åpne kategorien som vises direkte under.

 • Bla ned til bunnen av sidefanen og klikk på Avansert .
 • Velg Slett nettleserdata for å åpne alternativene som vises direkte nedenfor.

 • Velg informasjon om informasjonskapsler og annet nettsted .
 • I tillegg velger du Cached-bilder og filer for å slette hurtigbufferen.
 • Trykk på Clear data- knappen.

7. Tilbakestill nettleseren din

Grammatiske kompatibilitetsproblemer kan også oppstå fra nettleserutvidelser og plugin-moduler. Så fjerner nettleser tillegg er en annen potensiell løsning for grammatisk ikke fungerer. Den raskeste måten å gjøre det på er å tilbakestille nettleseren din, som fjerner (eller i alle fall deaktiverer) alle utvidelsene. Videre vil det slette nettleserdata, som også kan fikse Grammatisk feilmeldinger. Følg retningslinjene nedenfor for å tilbakestille Google Chrome.

 • Skriv inn 'chrome: // settings /' i Chrome-nettadresselinjen, og trykk på Retur-tasten.
 • Klikk på Avansert for å utvide fanen Innstillinger.
 • Bla til Tilbakestill og rydde opp på bunnen av Innstillinger-fanen.

 • Klikk på Gjenopprett innstillinger til de opprinnelige standardene for å åpne en Tilbakestill innstillinger-boks.

 • Trykk på Tilbakestill innstillinger- knappen for å gjenopprette Chrome til den opprinnelige konfigurasjonen.

Så oppdaterer du nettleseren din, slår antivirusprogramvare og Defender-brannmuren av, reduserer dokumentlengder og sletter nettleserkakene, sannsynligvis løser de fleste grammatiske webappfeil. Husk at det også finnes et alternativ grammatisk skrivebordsprogram for Windows 10 du kan laste ned fra denne siden. Hvis Grammatikk-nettapplikasjonen fortsatt ikke fungerer, kan du alltid bruke alternativet for desktopprogramvare i stedet.