FIX: Kan ikke ta bilder med kameraapp i Windows 10, 8.1, 8

Windows 10 kamera app ikke tar bilder

 1. Oppdater driverne
 2. Oppdater datamaskinen
 3. Slett Picture-mappen fra biblioteker
 4. Skann systemet for skadelig programvare
 5. Kjør den innebygde feilsøkingsprogrammet
 6. Endre kameraets personverninnstillinger

Et par av våre lesere har sendt mange e-postmeldinger som klager over at deres innebygde kameraapp ikke tillater dem å ta bilder på Windows 10, Windows 8 og Windows 8.1.

Et godt antall Windows 8 og Windows 8.1, samt Windows RT-brukere, synes å være påvirket av at deres innebygde kameraapp ikke fungerer . Problemene som rapporteres av berørte brukere spenner fra krasjer og henger rapporter til den enkle forekomsten at appen bare ikke åpner, eller de kan ikke ta bilder, noe som er det mest irriterende aspektet. Nedenfor vil vi inkludere hva noen har sagt om dette problemet og noen mulige løsninger for å løse dette problemet.

 • LES OGSÅ: FIX: Kamera brukes av en annen app i Windows 10, 8.1, 7

Slik viser en av de nyeste klagerne med hensyn til funksjonen Kamera-app i Windows 8:

Kameraappen på Windows 8 tillater ikke meg å ta bilder. Det vil la meg komme inn på appen og prøve å ta et bilde, men når jeg har klikket på skjermen min for å la meg ta bildet står det "Noe gikk galt mens du tok dette bildet." Dette har pågått i ca 2 måneder eller så. Hvis noen kunne hjelpe meg med kameraproblemer som ville være gode!

Hva å gjøre hvis Windows 10-kameraapp ikke tar bilder

1. Oppdater driverne

Så, hvis du har fått " Noe gikk galt mens du tok dette bildet " problemet, betyr dette at det også kan være et problem med webkameraet ditt. Sørg derfor for at du har installert de nyeste driverne, og at alt går greit.

Gå videre og åpne "Enhetsbehandling" og, om nødvendig, avinstaller og last ned nye drivere fra merkevaren din. Utdaterte drivere er vanligvis merket med et gult utropstegn. Her følger du trinnene for å avinstallere Windows 10 Camera-appdrivere:

 1. Gå til Start> skriv inn enhetsbehandling> dobbeltklikk på det første resultatet for å starte Enhetsbehandling
 2. Gå til Imaging-enheter og utvide listen
 3. Høyreklikk på kameraets drivere som vises, og velg Avinstaller enhet.

 4. Gå nå til fanen Handling og velg alternativet 'Sjekk etter maskinvareendringer' for å installere de nyeste driverne.

Hvis problemet fortsetter, kan du også gå videre og prøve følgende rettelser.

2. Oppdater datamaskinen

Sørg også for at du kjører de nyeste oppdateringene, for å få tilgang til alternativet "Windows Update". Klikk på knappen 'Søk etter oppdateringer' og installer de tilgjengelige oppdateringene.

3. Slett Bildemappen fra Biblioteker

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve følgende:

1. Gå til Biblioteker i Windows Utforsker. Hvis det ikke vises, finner du det i Favoritter> Skrivebord> Biblioteker .

2. Åpne bibliotekets plassering og høyreklikk på Picture-mappen. Slett deretter mappen.

3. Gå tilbake og nå høyreklikk på mappen "Biblioteker". Derfra velger du " Gjenopprett standardbiblioteker " -kommandoen.

4. Skann systemet for skadelig programvare

Hvis du fortsatt ikke kan bruke kameraet ditt, kan du kjøre en grundig antivirusskanning. Hvis et virus eller et stykke skadelig programvare har kontroll over kameraet ditt, kan dette forklare hvorfor du ikke kan ta bilder. Bruk en pålitelig antivirusløsning for å skanne systemet. Last ned og installer også et dedikert anti-malware-program for å sikre at ingenting kan unnslippe skanningen.

Når du har skannet systemet, kan du også slå av antivirusprogrammet ditt. Noen ganger kan sikkerhetsprogramvaren din blokkere kameraet ditt.

5. Kjør den innebygde feilsøkingsprogrammet

Det finnes en innebygd feilsøking som kan hjelpe deg med å løse dette problemet: feilsøkingsprogrammet for Windows Store Apps. For å starte den, gå til Innstillinger> Oppdater og Sikkerhet> Feilsøk> velg og kjør feilsøkingsprogrammet som vist på skjermbildet nedenfor.

6. Endre kameraets personverninnstillinger

Windows lar deg kontrollere hvilke apper og programmer som kan få tilgang til kameraet ditt. Hvis du ikke kan bruke Windows 10-kameraappen din mens du bruker andre programmer og programmer, må du kontrollere at de respektive appene har tilgang til kameraet ditt.

 1. Gå til Innstillinger> Personvern
 2. Gå til Kamera> aktiver La apper bruke kameraet mitt og velg hvilke apper som kan få tilgang til det.

Hvis du er kjent med andre feilrettinger som du kan tenke, er nyttige for å løse dette problemet, så gi oss en kommentar, og informer hele fellesskapet.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.