Den beste 5 gratis PC optimaliseringsprogramvaren for å overbelaste datamaskinen din

Gjennom årene kan en PC bli tregere og mindre pålitelig enn den en gang var. Dette kan skyldes ugyldige registeroppføringer, mange bakgrunnsprogrammer, skadelig programvare, en fragmentert og full harddisk og mer dessuten. Selv om Windows allerede inneholder mange systemvedlikeholdsverktøy for å holde tingene tydelig, er det mange PC-optimaliseringsprogrammer som kan øke systemytelsen minst en gang med harddisken og registret rengjøringsmidler, diskdefragmenter, RAM-optimaliserere og oppstartverktøy.

Den beste PC-optimaliseringsprogramvaren inneholder et bredt utvalg av systemvedlikeholdsverktøy og -alternativer, og dette er noen freeware programmer du kan overbelaste Windows med.

Beste PC optimaliseringsprogramvare for datamaskinen din

Hvordan velge en god PC optimizer? Først og fremst må du spørre deg selv hva trenger du det til. Nedenfor vil vi svare på en rekke spørsmål som:

  • Hvilken optimaliseringsprogramvare er brukervennlig?
  • Kan det optimalisere Internett-tilkoblingshastigheten din?
  • Gjør det sikkerhetskopier?
  • Kan du defragmentere stasjonene dine med den?
  • Kan den analysere maskinvaren din?
  • Kan en optimaliseringsprogramvare fjerne bloatware?

La oss finne det ut!

Vurdering (1 til 5) Øk PC-hastighetenFjern Bloatware Øk internetthastighetenMaskinvareanalyse Defragmentering
IOLO SystemMechanicJaJaJaJaNei
cCleanerJaJaNeiJaJa
Ashampoo WinOptimizerJaJaJaJaJa
Glary Utilities 5JaJaJaJaJa
Win Utilities FreeJaJaNeiJaJa

Iolo System Mechanic Professional (anbefalt)

System Mechanic er et av de mest populære PC-optimaliseringsprogrammene for Windows. Dette har en freeware og Pro-versjon som inneholder noen mer avanserte moduler med anti-virus, nettverkskobling, Windows-tilpasning og søke- og gjenopprettingsverktøy.

Ikke desto mindre har freeware-versjonen fortsatt de nødvendige vedlikeholdsverktøyene for å gi Windows en ekte boost. Trykk på Start Download- knappen på denne nettsiden for å lagre systemmekanikkens installasjonsprogramvare på harddisken din.

System Mechanic har et intuitivt og tiltalende brukergrensesnitt som inneholder de fleste programvarens verktøy og alternativer i et venstre sidebjelke. Det gir deg en oversikt over systemstatus (vist på øyeblikksbilde over) som fremhever ting som trenger fikseringer, for eksempel registerproblemer, søppelfiler eller fragmentert harddisk. System Mechanic Free beholder flere av de viktigste verktøyene fra hele pakken. Den har et rydningsverktøy for søppelfil som gjør en systemavhengig skanning for å slette utdaterte filer.

Den inneholder en registertuner som du kan fikse ugyldige registeroppføringer til, og det kommer også med backup og gjenopprettingsalternativer. Med programvarens oppstartshåndtering kan brukere fjerne oppstart flaskehalser for å øke oppstartstiden. I tillegg kan du også øke hastigheten på Windows med systemmekanikens RAM-optimaliserer som defragmer RAM.

Dessuten har dette verktøyet verktøy for å fikse ugyldige snarveier, reparere internettforbindelser og defragmentere harddisker; og brukere kan kjøre flere verktøy samtidig med veivisere.

Iolo System Mechanic er en av de 7 programvareproduktene som inngår i den omfattende sikkerhets-, personvern- og optimaliseringspakken Phoenix 360. Hvis du er interessert, bør du definitivt dra nytte av den nåværende rabatten fra $ 79, 95 til $ 39, 95 .

  • Få Phoenix 360-pakken: System Mechanic + Privacy Guard + Malware Killer på 50% avslag
  • Last ned Iolo System Mechanic Pro ( Bruk 60% rabattkode: backtoschool)

CCleaner (anbefalt)

CCleaner er prisvinnende PC-optimaliseringsprogramvare med en omfattende brukerbase som forkorter to milliard nedlastinger. Den har ganske grundige opprydningsverktøy som ikke sletter noen viktige systemfiler, og du kan bruke denne programvaren til å frigjøre hundrevis av megabyte diskplass, fjerne programvare, administrere oppstartsposter og reparere mulige feil.

Freeware-versjonen av CCleaner kan mangle noen av planlegging, filgjenoppretting og diskdefragmenteringsverktøy inkludert Professional Plus-pakken; men det har fortsatt noen få nyttige alternativer for systemoptimalisering.

Du kan legge til freeware CCleaner til Windows, som er ganske begrenset i handlinger og i å tilpasse CCleaner arbeid. Men hvis du er interessert i CCleaner s fullversjon - kan du kjøpe den her .

CCleaner primære verktøy er harddisken og registret rengjøringsmidler. Den har fleksible harddisker og registerrensere som du kan konfigurere for å slette en rekke mer spesifikke fil- og registerelementer.

Programvaren har også ekstra innstillinger som gjør at brukere kan velge bestemte mapper eller filer for å slette eller ekskludere fra systemskanninger. En annen fordel ved CCleaner's harddiskrenser er at den også gjør det mulig å rydde opp programvarefiler fra tredjepart.

Utover harddisken og registret rengjøringsmidler, kan CCleaners verktøy virke litt begrenset i forhold til noen alternativ optimaliseringsprogramvare. Freeware-versjonen inneholder ikke noe diskdefragment, RAM-optimaliserer, snarveiskjøler, et-klikk-vedlikeholdsalternativ eller mye i veien for filhåndteringsverktøy. Det har imidlertid fortsatt en god oppstartshåndtering, som du ikke bare kan fjerne oppstartsposter, men også slette planlagte oppgaver og innspillingsoppføringer fra tredjeparts programvare.

CCleaner er nyttig verktøy for nettleserplugger, slik at brukerne raskt kan aktivere eller deaktivere nettleserutvidelser, apper og plugin-moduler. Du kan også søke etter og slette dupliserte filer med Dupliser Finder- verktøyet. Så selv om CCleaner ikke har det mest omfattende verktøyet, er det fortsatt et praktisk Windows-optimaliseringsprogram. Sjekk ut denne Windows-rapportartikkelen for full nedleggelse på CCleaner.

Ashampoo WinOptimizer

Ashampoo WinOptimizer er en fjernet versjon av WinOptimizer 14, som er detaljhandel på $ 49, 99. WinOptimizer 14 kan ha mer omfattende filbehandling og systemvedlikeholdsverktøy, men det er fortsatt mange alternativer og innstillinger å utforske i freeware-versjonen. Du kan legge til WinOptimizer prøveversjon for Windows-plattformer fra XP opp ved å klikke her .

WinOptimizer Free har Drive Cleaner, Register Optimizer og Internet Cleaner verktøy for system vedlikehold. One-Click-Optimizer gir en praktisk snarvei for å kjøre disse verktøyene samtidig. Diskrenseren er fleksibel fordi brukere kan opprette ekskluderingslister, legge til filtre og konfigurere den for å slette elementer i papirkurven.

WinOptimizer's Startup-Tuner er et annet viktigere systemvedlikeholdsverktøy som du kan deaktivere Windows-tjenester og redigere oppstartsposter. Programmet leveres med en oppgaveplanlegger for å planlegge optimaliseringsløp, og det sparer også de mest brukte modulene i Favoritter for raskere tilgang.

WinOptimizer er imidlertid ikke bare systemvedlikeholdsprogramvare. Det inkluderer også praktiske Windows-tilpasning og filhåndteringsverktøy. For eksempel har programvaren en kontekstbehandling du kan tilpasse Windows-kontekstmenyer med. Ikon Saver gjør det mulig for brukere å lagre Windows-ikonordninger. I tillegg kan du dele opp, kryptere og gjenopprette filer med WinOptimizer's File Splitter, File Encrypter og Undeleter verktøy. Så WinOptimizer tilbyr flere verktøy enn de fleste optimaliseringspakker.

Glary Utilities 5

Glary Utilities 5 er en nedlastet versjon av Pro-pakken. Det er imidlertid ikke så mye forskjell mellom freeware- og Pro-versjonen bortsett fra Glary Utilities 5 Pros automatiske oppdateringer, gratis teknisk support og ekstra planlegging. Det er også en gratis bærbar versjon av programvaren du kan kjøre fra eksterne stasjoner. Klikk på Last ned nå- knappen på denne nettsiden for å legge til freeware-versjonen til Windows.

Glary Utilities 5 er pakket med mer enn 20 systemverktøy for å optimalisere Windows med. Den inneholder alle de mer vanlige verktøyene, for eksempel diskrenser, registerrenser, oppstartshåndtering, avinstalleringsbehandling og diskdefragment. Dessuten har dette programmet også mindre standardverktøy for fjerning av skadelig programvare, fastsetting av ugyldige snarveier, sletting av tomme mapper, sletting av dupliserte filer, splitting og tilkobling av filer og jevn filgjenoppretting.

Glary Utilities 5 lar brukerne kjøre en tilpasset 1-klikk vedlikeholdssøk som inneholder en rekke verktøy, noe som kan komme til nytte.

Programmets RAM-optimaliserer gjør at du kan velge en mer spesifikk mengde RAM for å frigjøre med en glidebryter. Glary Utilities 5 integrerer også med File Explorer, slik at du kan velge noen av Glarys filhåndteringsalternativer direkte fra kontekstmenyer. Samlet sett har Glary Utilities 5 nesten alle verktøyene du trenger for PC-optimalisering.

WinUtilities Free

WinUtilities Free er en annen alt-i-ett PC-optimaliserer med en freeware og Pro-utgave, som har et 29-årig abonnement på ett år. Utgiveren avslører relativt lite om forskjellene mellom freeware og Pro-utgaver av WinUtilities. UI-designen for begge utgavene er nesten identisk, men Fil Undelete, Task Scheduler og Duplicate Files Finder fungerer bare i Pro-versjonen, som også har gratis teknisk støtte.

WinUtilities Pro har også en mer effektiv register skannemotor og diskrenser. Åpne denne siden og trykk på Last ned nå- knappen der for å lagre WinUtilities Free installer til Windows.

WinUtilities Free har en imponerende 25 moduler som består av PC-optimalisering, opprydding og reparasjon, filer og mapper, register og andre systemverktøy. I optimaliseringskategorien kan brukerne velge Registry Defrag, Disk Defrag, Startup Cleaner, RAM Optimizer og BHO (Browser Helper Objects) Remover- verktøy. Programvaren inneholder en Disk Cleaner for å fjerne søppelpost, Registergjenoppretting for å fikse ugyldige registeroppføringer, snarvei- fikser og Avinstalleringsbehandling .

Programvarens 1-Click Maintenance- alternativ inneholder de fleste verktøyene for opprydding og defragmentering. WinUtilities Free har noen nyttige filer og mapper og registret verktøy for å dele og fusjonere filer, analysere diskplass, sikkerhetskopiere registret og fjerne og gjenopprette kontekstmenyalternativer og innstillinger med. Utgiveren har også pakket alle disse verktøyene i et rent og intuitivt brukergrensesnitt.

Så det er fem gode verktøy programvare du kan optimalisere Windows med. De gir RAM-optimalisatorer, disk- og registerrensere, oppstartsledere, snarveiskjøpere, avinstallere ledere, duplikatfiler og diskdefragmentverktøy. og noen av dem inkluderer også ekstra Windows-tilpasning og filalternativer. Det beste er at de er alle freeware programvare!