5 online personvern myter som gjør din Windows 10 PC til et enkelt mål

Helt siden den eksplosive Facebook- og Cambridge Analytica-skandalen spilte ut før verden, fortsetter bekymringen over hvordan sikre private data fra millioner av internettbrukere, fortsatt å stille flere spørsmål enn svar.

Wi-Fi, i dag, er nesten som et grunnleggende behov i seg selv, ettersom etterspørselen etter internettforbindelse og bekvemmelighet i kommunikasjon fortsetter å øke. Offentlige områder som kaffebarer, kjøpesentre, hoteller, skoler, høgskoler, universiteter og til og med transportkjøretøy har Wi-Fi-tilkoblinger, som de fleste, spesielt årtusener, ikke kan klare seg uten.

Bruk av offentlig WiFi fra andre gjør det imidlertid ikke nødvendigvis sikkert, så du må sørge for at du og enhetene dine er beskyttet når du surfer på offentlige steder.

Tilsvarende er det mange myter som vi har holdt som sannheter når det gjelder de rette forholdsregler for å holde seg trygge på nettet, noe som faktisk setter oss i fare enn vi kan oppfatte eller forestille oss.

Her er noen av de fem beste mytene om personvern som vi alle tror, ​​den virkelige sannheten om dem, og tips for å håndtere hver for å beskytte vårt privatliv og surfe trygt på nettet.

Ikke fall for disse online personvern mytene

1. Offentlig Wi-Fi er trygt fordi alle bruker det

De fleste hopper på tanken om å være på et offentlig sted som har gratis Wi-Fi-tilkobling, som for dem er en gratis måte å laste ned ting eller streaming av favorittmediene, eller bare det enkle å gjøre ting på farten. For leverandøren, for eksempel et hotell, en skole eller en kaffebar, er dette en enklere måte å få informasjonen din til markedsføringsformål, for eksempel å fremme sine merker og lojalitetsprogrammer. Slike opplysninger vil også være svært nyttige hvis den lander i hendene på tredjeparter, ettersom de tjener til å selge forbrukerinformasjon til bedrifter og andre kunder.

Dette er grunnen til at offentlig Wi-Fi ikke bare er populær, men det er også veldig risikabelt å bruke. De fleste har blitt byttet til å bruke skurk offentlig Wi-Fi som de tror er for bygningen de er i, men i virkeligheten har en hacker satt opp et uhyrlig nettverk i nærheten, og bruker middelmannens tilnærming for å få tilgang til din informasjon.

Om nettverket krever et passord eller ikke, og vanligvis vil etableringen gi deg en når du trenger å bruke den, gjør det ikke noe sikrere hvis det også deles med andre i samme bygning.

Løsning: Unngå å bruke offentlig Wi-Fi hvis det er mulig. Du har det bedre å bruke telefonens mobildataforbindelse via hotspotting enn å bruke offentlig Wi-Fi. Alternativt, få en VPN, slik at du kan bla anonymt i offentlige steder. Ikke skriv inn personlig informasjon som passord og brukernavn, noe som ideelt sett betyr at du bør avstå fra å sjekke e-post eller dine sosiale medier, samt gjennomføre finansielle transaksjoner på nettet.

Alltid si 'Nei' hvis du får melding om at en enhet skal være synlig på nettverket for delingsformål .

Hvis du vil være sikker mens du surfer på internett, må du få et fullt dedikert verktøy for å sikre nettverket ditt. Installer nå Cyberghost VPN og sikre deg selv. Det beskytter PCen mot angrep mens du surfer, maskerer din IP-adresse og blokkerer all uønsket tilgang.

2. Private nettlesere holder informasjonen hemmelig

Incognito-vinduet bekreftet

Dette er en av de største og langvarige misforståelsene om personvern på nettet. Enten du bruker et inkognitovindu, eller du er i privat modus eller privat surfing, er denne funksjonen faktisk ment å holde onlineaktiviteten skjult uten å etterlate en spor av sensitiv informasjon som passord eller nettleserloggen. Ifølge Paige Hanson, Nortons sjef for identitetsutdanning, er aktiviteten din fortsatt tilgjengelig og synlig for Internett-leverandøren din og leverandøren av Wi-Fi-en du er koblet til (hvis den er offentlig), som den er lagret og enkelt deles eller selges til tredjepart.

Løsning: I stedet for å bruke privat surfing eller Incognito-vindu installerer du et solid VPN (virtuelt privat nettverk) for anonym surfing, i tillegg til en sterk sikkerhetspakke for å holde deg borte fra online snoops (inkludert markedsførere og annonsører) og hackere.

3. Bruk samme passord for alt

Mens du bruker ett passord, er det enkelt for deg å huske, slik at du ikke lett blir stengt ut av dine vanlige kontoer som e-post og sosiale medier, det faktum at det ikke er lett å gjette, så du kan kopiere det på alle kontoene dine er en stor myte - det virker ikke!

Faktisk, ved å bruke ett passord for all din aktivitet på nettet, blir du utsatt for en høyere risiko for å bli hacket hvis bare en av tjenestene er kompromittert og lekker passordet ditt. Når dette skjer, vil hackere eller cyberkriminelle prøve det på alle dine andre kontoer, og det er begynnelsen på katastrofen for deg - dette gjelder for alle - enten du er kjent eller ikke.

Løsning: Bruk forskjellige og sterke passord for alle kontoene dine. Du kan bruke en ekte og klarert passordadministratorapp for å huske hver, eller bruk en passordfrase med forskjellige tegn, symboler, tall og bokstaver. Dette gjør det vanskeligere for folk å få tilgang til dataene dine.

Å legge til tofaktorautentisering hjelper også fordi bare du vil motta en engangskode på din foretrukne plattform, enten e-post eller mobiltelefon, og når du har tastet inn det, kan du få tilgang til kontoen din. Denne metoden innebærer å ha både et passord og et passord, eller biometri logger på.

4. Når de er slettet, er mine personlige data borte for godt

Bare å slette filer eller tømme papirkurven på datamaskinen betyr ikke at filene er borte for alltid fra systemet. På samme måte lar du formatere harddisken eller andre lagringsenheter igjen spor av filene dine i dem, og disse kan hentes ved hjelp av elektroniske gjenopprettingsverktøy, hvilke cyberkriminelle er kjent med.

Løsning : Få programvare som kan slette harddisken og tørke den ren, riktig. Ikke selg stasjonene dine eller datamaskinen, med mindre du er sikker på at det er knirkende rent.

5. Min Facebook er satt til Privat så ingen, men mine venner kan se meg

Dette kan være sant, men ikke helt, for så mye som du kan dele informasjon for å bare velge venner, viser din private profil fortsatt ditt navn, bilde og mer til andre mennesker på Facebook. I tillegg kan apper du laster ned få tilgang til vennelisten din.

Løsning: Sjekk appene og / eller nettstedene og til og med spillene du gir tilgang til profilen din. Les omhyggelig personvern- og sikkerhetsinnstillingene på Facebook, og gjør noen undersøkelser av hva de egentlig mener, slik at du forstår hva dine valg betyr. Se bort fra eventuelle tredjepartsprogrammer, da disse er sultne for å mate på dataene dine, så hvis du har noen nå, avinstallerer du dem.

Hvilke andre myter har du trodd på personvern og hvordan har du håndtert dem? Del med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.