4 av den beste filserverprogramvaren for Windows PC

Filservere blir stadig mer normen da det gir plassering for delt disktilgang, hvorved forskjellige filer som mediefiler, databaser, mapper og filer. Du trenger en filserver for å lagre filene dine.

Noen ganger hjelper filservere til å redusere stresset ved å kopiere mapper eller dokument fra en datamaskin til en annen, ettersom et nettverk av datamaskiner kan få tilgang til delt informasjon på filserveren samtidig.

Filserveren kan kjøres gjennom flere programmer, men i dette innlegget har Windows Report-team samlet denne listen.

Beste filserverprogramvare for å installere i 2018

  1. Amahi

Denne serveren har det beste brukergrensesnittet som er ideelt for små bedrifter, det kommer også med en appbutikk som har en rekke utvidelser som brukere kan få tilgang til med ett klikk.

Amahi-serveren gir også brukere mulighet til å streame og dele mediefiler alle enheter som er koblet til serveren. Det gir også brukerne muligheten til å opprette server fra forenklet kontekstmal. Brukere kan også få forskjellige plugins fra appbutikken som SickBeard, SabNZBD eller Plex Media Server

Amahi-serveren muliggjør også skyssynkronisering, VPN og den kommer også med en appbutikk mens basesystemet og noen plugins er gratis, må brukerne betale ekstra for premium plugins.

  1. Gratis NAS-server

Gratis NAS er en av de beste serverprogramvarene som er tilgjengelige, og leveres med et bredt spekter av funksjoner som datakryptering, dataarksbilder, fildelingskopiering og beskyttelse.

Denne ideelle filserverprogramvaren har et flott og enkelt webgrensesnitt som forenkler komplekse oppgaver for raskere og enklere håndtering av brukere. Denne programvaren kommer også med tilpassbare funksjoner med muligheten til å legge til forskjellige plugins som CouchPotato, bit torrent, Maraschino, HTPC Manager og Plex server

I tillegg kommer Free NAS også med avanserte sikkerhetsfunksjoner som for eksempel snapshot og filreplikasjon. Programvaren tillater også deling av støtte som SMB / CIFS (for Windows), NFS, AFP, FTP, iSCS. Imidlertid kommer Free NAS med en av de største appbutikkene.

  1. Ubuntu server

Ubuntu server er en av de eldste og mest populære filservere som brukes i verden med bruk av automatisert installasjon som gjør det enkelt for nybegynnere å bruke. Du kan integrere andre fillagringssystemer med Ubuntu Server. I tillegg kan du nyte sin vennlige støtte med Ubuntu kundeservice.

Ubuntu gir også regelmessige oppdateringer til sine servere og støtter ulike dataspråk som python, PHP 5, Perl og andre. Den støtter også database som MySQL, DB2 (støttet av IBM) og Oracle Database Express.

  1. ClearOS hjemme server programvare

ClearOS er en åpen kildekode-plattform for å gi et fint grensesnitt som brukere finner enkelt å bruke. Brukerne av open source-teknologier for å få tilgang til ClearOS-hjemmeserveropplevelsen, kan også velge å betale for produkter og tjenester de trenger.

Du kan utvide denne filserverprogramvaren med plugins. I tillegg har den et brukervennlig, intuitivt, nettbasert grafisk brukergrensesnitt.

Videre har ClearOS også en fin appbutikk med over 200 apps og plugins. ClearOS er også tilgjengelig på over 80 språk

Som konklusjon er programvaren vi nevnte ovenfor, ideelle for filserverprogrammer i nettverksinnstillingene. Ubuntu er min toppvalg, selv om andre som gratis NAS og Amahi kommer nær.

Men Windows Home server er bra, men den er utdatert; Derfor avhenger ditt valg av funksjonalitet og funksjoner som ønskes.