Slik administrerer du brukere og grupper i Windows 10

Windows 8 var den første Windows-versjonen for å introdusere Microsoft-kontoer, slik at du kan synkronisere innstillingene og filene mellom forskjellige datamaskiner.

Windows 10 utvidet denne funksjonen ved å la deg tilpasse kontoene dine enda mer. I denne veiledningen forklarer vi deg hvordan du kan administrere brukere i Windows 10.

For å begynne å administrere brukere i Windows 10 må du åpne Innstillinger og gå til Kontoer først. Det første alternativet i konto-gruppen er kontoen din som lar deg administrere din Microsoft-konto, tilpasse profilbildet ditt, brukernavnet etc.

Vi må bare nevne at hvis du vil administrere din Microsoft-konto, må du gjøre det på nettet.

Fremgangsmåte for å administrere brukerkontoer i Windows 10

Bruk en lokal konto

Hvis du ikke vil bruke Microsofts konto og synkronisere innstillingene dine, kan du bare klikke på Logg på med lokal konto i stedet for å opprette en lokal konto.

Du trenger ikke å skrive inn e-postkonto eller telefonnummer, bare skriv inn brukernavn og passord, og du er god til å gå. I tillegg, hvis du har kameraet ditt vedlagt, kan du også opprette et nytt profilbilde.

I tillegg, hvis du vil legge til flere Microsoft-kontoer, for eksempel for arbeid eller skole, kan du opprette dem ved hjelp av linken nederst på siden Konto.

Rediger påloggingsalternativer

Neste på vår liste er påloggingsalternativer, og fra denne delen kan du angi om Windows 10 vil kreve et passord når datamaskinen våkner fra hvilemodus eller ikke.

I tillegg kan du også endre kontos passord her også. Fra denne delen kan du også legge til et PIN-passord som du kan bruke til å låse opp kontoen din.

Hvis du vil, kan du også legge til et bildepassord og bruke favorittbildet ditt sammen med en rekke swipes og andre bevegelser for å låse opp PCen. Siste alternativet er for fingeravtrykk eller kortleser, så hvis du vil ha maksimal sikkerhet, er dette trolig veien å gå.

Angi arbeidstilgang

Neste alternativ er Arbeidstilgang, og dette alternativet lar deg koble til en datamaskin på jobben og få tilgang til applikasjoner, nettverk og e-post.

Familie og andre brukere

Deretter har vi familie og andre brukere, og denne delen lar deg legge til nye brukere. Fra denne delen kan du opprette en brukerkonto for barnet ditt og overvåke det ved hjelp av Microsoft Family Safety.

På denne måten kan du forsikre deg om at barnet ditt bare besøker relevante nettsteder og respekterer tidsgrenser. I tillegg kan du også legge til andre brukere fra denne delen. Siste alternativet her er Tilordnet tilgang, og med dette alternativet kan du tillate at en bruker har tilgang til bare en Windows Store-app.

Synkroniser dine Microsoft-kontoinnstillinger

Siste del er Synkroniser innstillingene dine og det gjør det bare. Den synkroniserer innstillingene dine med Microsoft-kontoen din på alle Windows 10-enheter. Hvis du ikke vil ha det, kan du enkelt slå av synkronisering.

Microsoft-kontoalternativer i de nyeste versjonene av Windows 10 OS

De nyeste Windows 10-versjonene, inkludert Fall Creators Update, oppdateringen i april 2018 og oppdateringen av oktober 2018, oppgradert Microsoft-kontoseksjonen på Innstillinger-siden. Her er et skjermbilde av tilgjengelige alternativer:

Som du kan se, har brukergrensesnittet endret seg litt. For eksempel har Microsoft lagt til et nytt alternativ kalt " Email & App-kontoer ". Denne funksjonen lar deg tilpasse e-post, kalender og kontakter. Du kan legge til flere e-postkontoer for raskere tilgang og se hvilke apper som bruker kontoinformasjonen din.

Windows 10 bringer en rekke alternativer når det gjelder å administrere brukere. Vi håper at administrere brukere i Windows 10 er litt klarere for deg nå.

Hvis du har flere spørsmål, kan du ikke legge inn dem i kommentarseksjonen.

Relaterte poster å sjekke ut:

  • Løs: Din konto ble ikke endret til denne Microsoft-kontoen
  • Slik installerer du Windows 10 uten en Microsoft-konto
  • Full løsning: Kan ikke logge inn med min Microsoft-konto i Windows 10

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.