Full Fix: Tilgang nektet feil på Windows 10 administrator konto

Tilgang nektet melding kan forhindre deg i å fjerne eller få tilgang til bestemte kataloger på PCen. I de fleste tilfeller kan du unngå denne meldingen ved å bytte til administratorkontoen.

Flere brukere har imidlertid rapportert at tilgangsbekreftet melding vises selv når du bruker en administratorkonto, og i denne artikkelen vil vi utforske flere måter å fikse dette problemet på.

Tilgang nektet melding kan noen ganger vises selv når du bruker en administratorkonto. Når vi snakker om dette problemet, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Windows-mappe Tilgang nektet administrator - Noen ganger kan du få denne meldingen mens du prøver å få tilgang til Windows-mappen. Dette oppstår vanligvis på grunn av antivirusprogrammet ditt, så du må kanskje deaktivere den.
 • Tilgang nektet Windows 10 kommandoprompt - Hvis denne feilen vises i Kommandoprompt, må du starte den som administrator og kontrollere om det løser problemet.
 • Kan ikke angi ny eier tilgang nektes - Noen ganger kan det hende du ikke kan endre eieren av en bestemt katalog. Dette kan oppstå på grunn av User Account Control-funksjonen, slik at du kanskje vil deaktivere den.
 • Administrator Access Avvist ta eierskap, slett mappe, fil - Dette er noen lignende feil som brukere rapporterte, men du bør kunne fikse dem ved hjelp av en av våre løsninger.

Få tilgang til nektet melding mens du bruker administratorkonto på Windows 10

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Deaktiver brukerkontokontroll
 3. Prøv å kjøre programmet som administrator
 4. Kjør Windows Utforsker som administrator
 5. Endre eierskapet til katalogen
 6. Kontroller at kontoen din er lagt til i gruppen Administratorer
 7. Utfør en oppgradering på stedet

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Det er viktig å holde filene dine trygge mot online trusler, men noen ganger kan antivirusprogrammet forstyrre systemet ditt og forhindre at du får tilgang til bestemte filer eller kataloger. Mange antivirusverktøy vil låse systemfiler for å forhindre at skadelig programvare kommer fra og modifiserer dem.

Men noen ganger kan antivirusprogrammet blokkere alle brukere, selv administratorer, fra å få tilgang til disse mappene. Dette kan være et stort problem, og for å fikse det, må du deaktivere mappebeskyttelsesfunksjoner i antivirusprogrammet. I tillegg til å deaktivere denne funksjonen, kan du også prøve å deaktivere antivirusprogrammet ditt helt.

I verste fall kan det hende du må fjerne antivirusprogrammet ditt. Vi må nevne at PCen din fortsatt vil være beskyttet av Windows Defender, så det er ikke nødvendig å bekymre deg for din nettbaserte sikkerhet, selv om du avinstallerer antivirusprogrammet ditt.

Når du har fjernet antivirusprogrammet, må du kontrollere om problemet fortsatt er der. Hvis ikke, bør du vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du vil ha maksimal beskyttelse som ikke vil forstyrre systemet, bør du definitivt prøve Bitdefender .

Løsning 2 - Deaktiver brukerkontokontroll

Windows 10 leveres med en nyttig sikkerhetsfunksjon som kalles brukerkontokontroll, og denne funksjonen er utformet for å varsle deg når du eller et program forsøker å utføre en aktivitet som krever administrative rettigheter.

Dette er en flott funksjon i teorien, men i praksis kan det føre til tilgang nektet melding, selv om du bruker en administrativ konto. Du kan imidlertid fikse det ved å deaktivere brukerkontokontrollfunksjonen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn brukerkontokontroll . Velg nå Endre brukerkontokontrollinnstillinger fra listen over resultater.

 2. Flytt glidebryteren helt ned og klikk på OK- knappen.

Når du deaktiverer brukerkontokontroll, bør problemet løses, og alt skal begynne å fungere igjen.

Løsning 3 - Prøv å kjøre programmet som administrator

Hvis meldingen Access Denied vises når du prøver å kjøre et bestemt program, kan du muligens løse problemet ved å prøve å kjøre det problematiske programmet som administrator. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Finn søknaden som gir deg tilgang til avslått melding.
 2. Høyreklikk programmet og velg Kjør som administrator .

Etter dette skal søknaden starte. Hvis denne metoden fungerer, vil du kanskje endre programinnstillingene for alltid å kjøre den med administrative rettigheter. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn det problematiske programmet, høyreklikk det og velg Egenskaper .

 2. Gå til kategorien Kompatibilitet og sjekk Kjør dette programmet som administrator . Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter dette vil programmet alltid starte med administrative rettigheter. Husk at dette ikke er den mest pålitelige løsningen, men det kan fungere for noen brukere.

Løsning 4 - Kjør Windows Utforsker som administrator

Ifølge brukerne, kan du noen ganger rette opp tilgangsbestemt melding ved å starte Windows Utforsker som administrator. Enkelte mapper på PCen er kanskje ikke tilgjengelige uten administrative rettigheter, og for å fikse det må du starte Windows Utforsker som administrator. For å gjøre det, må du følge disse trinnene:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Finn nå Windows Explorer- prosessen, høyreklikk den og velg Avslutt oppgave fra menyen.

 3. Gå nå til Arkiv> Kjør ny oppgave .

 4. Skriv inn explorer og sjekk Opprett denne oppgaven med administrative privilegier . Klikk nå OK .

Windows Utforsker starter nå med administrative rettigheter, og du bør kunne få tilgang til ønsket plassering på PCen.

Løsning 5 - Endre eierskapet til katalogen

Hvis du fortsatt får tilgang Avvist melding, selv om du bruker en administratorkonto, kan problemet skyldes mangel på visse privilegier. En administrator kan ikke ha full tilgang til alle kataloger på PCen, og det kan føre til at denne meldingen vises.

For å fikse problemet, må du endre eierskap over katalogen som gir deg dette problemet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn katalogen som du ikke kan få tilgang til, høyreklikk den og velg Egenskaper fra menyen.
 2. Når Egenskaper- vinduet åpnes, navigerer du til kategorien Sikkerhet og klikker Avansert .

 3. Klikk nå på alternativet Endre ved siden av eierens navn.

 4. Skriv inn brukernavnet ditt, og klikk på Kontroller navn- knappen. Hvis alt er i orden, klikker du OK .

 5. Kontroller Erstatt eier på underkilder og objekter, og Repalce alle opphavsrettigheter for barn . Klikk på Bruk og OK .

 6. I Egenskaper- vinduet må du kontrollere at Alle grupper er tilgjengelige i gruppen eller brukernavn- listen. Hvis ikke, klikk på Rediger- knappen.

 7. Klikk på Legg til- knappen.
 8. Skriv inn alle og klikk på Sjekk navnene . Klikk nå OK .

Etter å ha gjort disse endringene, bør du kunne få tilgang til problematiske mappen uten store problemer.

Løsning 6 - Kontroller at kontoen din er lagt til administratorgruppen

Hvis du har problemer med tilgang nektet melding, selv om du bruker en administratorkonto, kan problemet skyldes at kontoen din ikke er lagt til administratorgruppen på Windows. Du kan imidlertid legge til kontoen din manuelt til administratorgruppen ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn lusrmgr.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Gå til Grupper i venstre rute. Dobbeltklikk Administratorer i den høyre ruten.

 3. Når Egenskaper- vinduet åpnes, klikker du på Legg til- knappen.
 4. Skriv inn navnet på brukerkontoen din, klikk på Kontroller navn og deretter OK .
 5. Etter å ha gjort det, klikker du Bruk og OK for å lagre endringer.

Når du har lagret endringer, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet fortsatt er der.

Hvis denne metoden virker litt lang, kan du alltid legge til en bruker i gruppen Administratorer ved å bruke Kommandoprompt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra listen. Hvis Kommandoprompt ikke er tilgjengelig, kan du også bruke PowerShell (Admin) .

 2. Når du har åpnet kommandolinjen, skriver du inn net localgroup administrators WindowsReport / add command og trykker Enter . Selvfølgelig må du bruke det faktiske brukernavnet til kontoen som er på din PC.

Etter at du har kjørt denne kommandoen, legger du til kontoen din i gruppen Administratorer, og problemet bør løses helt.

Løsning 7 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis du har problemer med tilgang nektet melding på en administratorkonto, kan du kanskje løse problemet ved å utføre en oppgradering på stedet. Hvis du ikke vet, installerer en oppgradering på nytt Windows 10, men det vil beholde alle dine personlige filer og programmer. For å utføre en oppgradering på stedet, må du følge disse trinnene:

 1. Last ned og kjør Media Creation Tool .
 2. Velg Oppgrader denne PC nå- alternativet.
 3. Pass på å velge Last ned og installer oppdateringer (anbefalt) og klikk på Neste .
 4. De nødvendige oppdateringene vil nå lastes ned. Denne prosessen kan ta litt tid, så vær tålmodig.
 5. Følg instruksjonene til du kommer til Klar for å installere skjermen. Velg Endre hva du skal beholde .
 6. Velg Behold personlige filer og apper, og klikk deretter Neste .
 7. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Når oppgraderingsprosessen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet vedvarer, selv etter oppgraderingen, må du kanskje nullstille Windows 10 til standard og kontrollere om det løser problemet.

Tilgang nektet melding kan forårsake mange problemer, men vi håper at du klarte å løse dette problemet på administratorkontoen ved å bruke en av våre løsninger.