4 beste DLNA server programvare for å streame HQ media innhold

Livet i dag er medie-sentrisk og det er aldri et kjedelig øyeblikk. I det minste ikke med DLNA-standarden, slik at du kan streame ubegrenset video , musikk, lyd og bilder til underholdningsenhetene dine.

Du vil imidlertid trenge den beste DLNA-serveren for Windows 10 for å konvertere datamaskinen til en robust medieserver.

Selvfølgelig kan du også aktivere Windows 10s egen innfødte DLNA-server. Imidlertid finner de fleste brukere å bruke en DLNA-serverprogramvare enklere.

Hva er en DLNA-server?

En DLNA-server lagrer medieinnhold og bruker det trådløst over et nettverk. Generelt er serveren en DLNA-aktivert PC eller en NAS (nettverkstilkoblet lagring).

Når den er aktiv, kan serveren enkelt bla gjennom hele mediesamlingen fra flere enheter.

Hva er en DLNA server programvare?

En DLNA-serverprogramvare er et program som lar deg dele det voksende biblioteket med filmer, lyd og bilder i datamaskinen din til dine andre DLNA-kompatible enheter.

Disse inkluderer din Android-telefon, TV, spillkonsoller, mediespillere, iPhone og mer mens inter-device-tilkoblingen er etablert gjennom den praktiske DLNA-protokollen.

Hvorfor trenger du den beste DLNA Server-programvaren

Når installasjonen er installert, setter DLNA-serverprogrammet øyeblikkelig opp PCen som et media streaming-senter som åpner opp et hav av spennende og tilpassede underholdningsalternativer.

Som jeg hadde nevnt, gjør programvaren hele prosessen super enkel og direkte.

Bruk disse DLNA-serverne for Windows 10

1

PlayOn (Editor's Choice)

Du har flere valg så langt som DLNA-servere for Windows 10 er opptatt av. Her er vår første anbefaling.

PlayOn DLNA-serverprogramvare lar deg ta opp og streame MP4-filmer og favorittprogrammer fra Hulu, Netflix, HBO, Amazon, og utallige andre streaming-nettsteder og kanaler.

Server-appen vil også fungere med dusinvis av DLNA-aktiverte gadgets, slik at du får mer komfort.

Fortsett å gå, det er en av de enkleste å bruke, så det er en bris å fange og casting viser til hvilken som helst streaming-enhet fra skrivebordet, nettbrettet eller telefonen din.

Du kan angi PlayOn for å spille inn på odde timer når båndbredden er ledig i stedet for de travle arbeidstiden for å unngå nettverksdempinger.

I tillegg samler streaming video grensesnittet alle dine valgte streaming nettsteder på et sentralt sted for direkte tilgang.

Våre redaktører mener at det er en av de aller beste DLNA-serverprogramvarene for Windows 10, og det er lett å se hvorfor. Den er allsidig (fungerer online og offline), jevn, vennlig, og du kan til og med hoppe over annonser under avspilling.

Bunnlinjen

PlayOn har svært få likeverdige. Den gratis versjonen kommer med et betydelig antall funksjoner, men du kan oppgradere for å ta underholdningsopplevelsen til neste nivå.

  • Prøv nå PlayOn gratis
2

Universal Media Server

Universal Media er en annen populær UPnP media streaming tjeneste, hvis hovedkrav til berømmelse er dets unike evne til å kryptere et stort utvalg av medieformater.

Uansett hva du vil dele, er UMS-serveren alltid opptatt.

Din Xbox, smarttelefon, Blu-ray-spiller og praktisk talt alle andre enheter fungerer utmerket så snart du kobler dem til UMS DLNA-serveren.

Og vi elsker også at det fungerer på PCer uten mye konfigurasjoner, for ikke å nevne at den har et godt bygget webgrensesnitt som gjør det mulig å støtte ikke-DLNA-enheter.

Medieserverprogramvaren har også blitt hilst for sin elegante ytelse.

For eksempel leverer den full DTS-støtte, iTunes-støtte, høyoppløselige videominiatyrer og 3D SBS-video-støtte.

Det er overraskende at den avanserte designen gjør at serveren kan produsere en av de mest søte streamingopplevelsene blant toppspillerne.

Og vil du tro på dette: Du kan få all denne lykken uten å betale en krone! Vel, en mer utrolig betalt versjon eksisterer, men selv den gratis versjonen er ganske utrolig.

Bunnlinjen

Selv uten å grave for dypt inn i sine tekniske egenskaper, er dette et av de beste valgene for alle som søker etter en ødeleggende ytelse fra en gratis DLNA-server for Window 10.

Last ned Universal Media Server

3

Serviio

Kraftig, men veldig lett å bruke, ser Serviio opp et sterkt show når det blir tett mot resten av DLNA-serverne for Windows 10.

Den streams et stort utvalg av mediefiler med overraskende presisjon og imponerende hastigheter.

Denne medieserveren er igjen plug-and-play, og lar deg bla gjennom filmer og lyd fra en menystruktur som er enkel å navigere.

Det er en annen jevn operatør, og med den automatiske oppdateringen som eliminerer plagsomme lags over alle dine gjengivelsesenheter, er du sikret uendelig morsomt. Fortsatt er det ikke buffer og undertekster viser alltid.

Kort sagt, det gir en pålitelig, enkel og sømløs streaming opplevelse.

Vel, noen brukere har kommentert at oppsettet er litt overveldende, men når du får tak i det, er det super skarpt.

Som de fleste av resten kan du gå til de gratis Serviiio- eller proversjonene.

Bunnlinjen

Serviio medieserver håndterer omtrent alle enheter og er en annen kraftig aktør i vårt unike utvalg av Windows 10 DLNA mediaservere.

4

Plex

Plex DLNA medieserveren fungerer som en sjarm over en mengde gjengivelsesenheter og er en glede å streame med.

Enten det er stand-up komedie, såper, Formula 1 eller blockbuster-filmer, har dette fått rave vurderinger for sin polerte ytelse.

Den nyskapende ideen om et hyggelig brukergrensesnitt og automatisk automatisk detekteringsteknologi er spesielt attraktivt for brukere som søker smertefri streaming.

Legg dette til evnen til å skille filmer, TV-programmer, bilder og musikkinnhold i forskjellige kategorier, og du skjønner at det er en av de mest funksjonelle media serverne.

Den mest tiltalende delen? Det er evnen til å maksimere hver enhetens ytelse takket være dens selvoptimerende funksjoner.

Plex vil til og med streame massive 4K 1080p filmer fra Android-telefonen din for å få flere skjermer.

Valgene er også interessante: det er prøveperioden, månedlig, årlig og til og med et livstidsabonnement.

Bunnlinjen

Plex er et godt eksempel på moderne Windows 10 DLNA server programvare og vil sikre god underholdning uten noen tekniske problemer.

Last ned Plex

Konklusjon

Hvis du vil nyte ditt rike mediebibliotek på tvers av flere enheter, må du konvertere PCen til en medieserver, og den beste måten å gjøre dette på er å bruke en DLNA-serverprogramvare for Windows 10.

Tingen med disse gjennomtenkte verktøyene er at de ikke er like, noe som betyr at du må ta din søte tid på å evaluere alternativene dine.

Våre valg er svært konkurransedyktige selv om vi ble blåst bort av PlayOn på grunn av sin fremragende utvalg av bemerkelsesverdige kvaliteter.