Xbox One fungerer ikke med en Ethernet-kabel? Slik løser du det

Vi kan være enige om at nettbasert spill tar over, og Xbox Live er den viktigste delen av Xbox-økosystemet. Og mens du kan bruke en trådløs tilkobling for å spille online, er det fortsatt mye bedre å bruke Ethernet (stabil tilkobling, mindre ventetid). Imidlertid hadde mange Xbox One-eiere en vanskelig tid med LAN-tilkoblingen mens trådløst fungerte bra.

Til det formål forberedte vi noen få skritt som skulle komme til nytte. Hvis du ikke klarer å løse ethernet-problemene på Xbox One, må du sjekke dem ut nedenfor.

Slik feilsøker du Ethernet-problemer på Xbox One

 1. Strømbryter konsollen
 2. Sjekk ruteren / modemet ditt
 3. Tilbakestill MAC-adresse og angi en statisk IP-adresse
 4. Sett din Xbox One i DMZ eller brokoblet tilkobling

1: Strøm syklus konsollen

Det første du alltid bør gjøre når Xbox One ikke overholder, er å gjøre en strømssyklus eller også kalt Full Reboot. Dette bør løse alle mindre problemer, og det er mange av dem når det gjelder en Ethernet-tilkobling. Selvfølgelig teller vi ikke en mulig maskinvarefeil, noe som ikke er helt vanlig.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du utfører en strømssyklus på Xbox One, følger du trinnene nedenfor:

 1. Trykk og hold på strømknappen i 10 sekunder eller så.
 2. Vent til konsollen slår seg av.
 3. Etter et minutt slår du på konsollen igjen og ser etter endringer.

Alternativt kan du koble fra alle kabler og koble dem inn før du slår på konsollen.

2: Sjekk ruteren / modemet (koble direkte til et modem)

Hvis problemet er vedvarende, selv etter at du har fulgt det forrige trinnet, anbefaler vi at du kontrollerer tilkoblingen uavhengig av Xbox One. Og det er så mange alternativer du bør gå over før vi kan sette ut årsaken til problemet. For det første, prøv å koble Ethernet-kabelen til PC for å bekrefte at den faktisk har en fullt funksjonell tilkobling. Hvis det gjør det, fortsett med trinnene. På den annen side, hvis det ikke gjør det, feilsøk problemene ved å bruke PCen.

Prøv å unngå ruteren og koble Ethernet-kabelen direkte fra modemet. Noen brukere løste problemet ved å bare bruke et eget modem for Xbox One, og unngår mulig IP-konflikt i prosessen.

En annen ting er å bekrefte at det bare er ett Xbox-system med den kablede tilkoblingen i samme nettverk. Av en eller annen grunn kan du bare ha én Xbox på trådløs og Xbox på Ethernet. Uavhengig av Xbox-iterasjonen. For å få det til å fungere på flere systemer, må du bruke broderte ruteren innstillinger.

Omstart av ruteren og modem gir sjelden oppløsningen, men du bør prøve. Noen brukere anbefalte å koble fra kabelen, tilbakestille ruteren og vente i et minutt eller så. Problemet med ethernet forsvant mystisk etter det for noen av dem.

Og til slutt bør du kjøre nettverksdiagnostikken. Du kan gjøre det på Xbox One ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne hovedmenyen og velg Innstillinger fra venstre rute.
 2. Velg Alle innstillinger .
 3. Velg Nettverk og deretter Nettverksinnstillinger .

 4. Trykk på Test nettverkstilkobling .
 5. Etter at testen er ferdig, start konsollen på nytt og se etter endringer.

3: Tilbakestill MAC-adresse og angi en statisk IP-adresse

Tilbakestilling av MAC-adresse og innstilling av en statisk IP-adresse kan også hjelpe. Selv om det er et langt skudd, er tilbakestilling av MAC-adresse vist som en levedyktig løsning for ulike tilkoblingsbaserte problemer på Xbox One. Videre vil du ikke miste data, så det er et ganske ufarlig feilsøkingstrinn.

Slik gjenoppretter du en MAC-adresse på Xbox One:

 1. Åpne innstillinger > Alle innstillinger .
 2. Velg Nettverk > Nettverksinnstillinger .
 3. Velg Avanserte nettverksinnstillinger .

 4. Velg Alternativ MAC-adresse .
 5. Trykk på Slett .
 6. Konsollen starter på nytt.

Fortsett, det er en annen ting du kan gjøre. Hvis den trådløse tilkoblingen fungerer bra, men problemet bare er Ethernet-tilkoblingen, kan du også bruke Wi-Fi IP og DNS og håndheve den på den kablede forbindelsen. Videre, med statisk i stedet for den dynamiske IP-adressen, bør du unngå IP-problemer og tillate port forwarding. Til slutt bør du kunne koble uten ytterligere problemer.

Følg disse instruksjonene for å angi en statisk IP-adresse på Xbox One:

 1. Åpne innstillinger og deretter Alle innstillinger .
 2. Velg Nettverk .
 3. Åpne nettverksinnstillinger > Avanserte innstillinger .

 4. Skriv ned dine IP- og DNS- verdier (IP, Subnet mask og Gateway).
 5. Under de avanserte innstillingene åpner du IP-innstillinger .
 6. Velg Manuell .
 7. Nå, åpne DNS og skriv ned DNS- innspill du lagret akkurat som du gjorde det i IP-innstillingene .
 8. Skriv inn verdiene du skrev ned, og bekreft endringer i de avanserte innstillingene .
 9. Start Xbox One på nytt.

Hvis du har problemer, kan du reservere IP og DNS i ruteren innstillingene. Finn ut hvordan du gjør det og gi det en tur.

4: Sett din Xbox One i DMZ

Til slutt, hvis ingen av de foregående løsningene var nyttig, og du er positiv at ruteren og / eller modemet fungerer som ønsket, kan vi bare anbefale port videresending og sette Xbox One i DMZ i ruteren / modeminnstillingene. Dette bør også unngå mulige nettverkskonflikter og tillate deg å bruke ethernet på en sømløs måte.

Siden prosedyren for både portvideresending og aktivering av DMZ varierer avhengig av produsenten av ruteren / modemet, kan vi bare anbefale å slå opp enheten din på internett og finne mer.

Det er en innpakning. Hvis du har spørsmål eller forslag angående ethernetproblemer på Xbox One, kan du gjerne fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor. Vi ser frem til å høre fra deg.