Windows Installer ble fast og fryser? Slik løser du det på Windows 8.1, 10

Viktig oppdatering - Microsoft har endelig begynt å rulle den offisielle oppdateringen av Windows 10 april til brukere som allerede har installert Windows 8, 10. Så du må sjekke Windows Update-serveren for å se om oppdateringen har blitt tilgjengelig i din region. Dette er den endelige versjonen av operativsystemet, så det bør ikke ha noen problemer eller feil. Rådene i tilfelle Windows installasjonen blir sittende fast eller fryser, er fortsatt gyldig.

Mange Windows-brukere har blitt "trofaste" til dette nettstedet og landet her da de lette etter en løsning på deres Windows 10, Windows 8-installasjon som ble sittende fast. Nå er jeg 100% sikker på at det samme skjer med de som prøver å installere forhåndsvisning av Windows 10, Windows 8.1, som jeg stresser over denne gangen, er ikke den endelige, eller den stabile formen.

Hvis du har hatt det samme problemet med din tidligere Windows 8, Windows 10-installasjon, husker du sannsynligvis hvordan du løser de fleste problemer, da det er noen grunnleggende trinn som må tas. Hvis ikke, les denne artikkelen en gang til, og hvis dette ikke løser problemene dine, prøver vi deg og hjelper deg videre med indikasjonene nedenfor. Som alltid, vær så snill å legge igjen kommentarer, og vi vil prøve å løse sammen Windows 8.1, Windows 10 installasjonsproblemer.

Slik installerer du Windows 8.1, Windows 10 uten at den sitter fast og frossen

For de fleste brukere blir installasjonen Windows 8.1, Windows 10 vanligvis fast og fryser i følgende øyeblikk:

 • Windows 8.1, Windows 10 installerer fast ved 10%, 90%, 44%
 • Windows 8.1, Windows 10 installeres fast på "å få systemet klart"
 • Windows 8.1, Windows 10 installert fast på Windows-logoen
 • Windows 8.1, Windows 10 installeres fast ved "vennligst vent"
 • Windows 8.1, Windows 10 installeres fast på svart skjerm
 • Windows 8.1, Windows 10 installert fast på "få enheter klar"
 • Windows 8.1, Windows 10 installere fast ved "sette opp noen flere ting 3%"

Rask løsning for å fikse ulike PC-feil

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake feil med installering av Windows 10 som sitter fast

 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

Igjen, det er noen grunnleggende ting du må gjøre, som vi har snakket om før, men for å oppdatere minnet ditt, her er de:

 1. Installer den endelige versjonen av Windows 8.1, Windows 10 - ja, rett, du visste dette fra begynnelsen, ikke sant? Men igjen, hvis du vet at dette ikke er en sikker installasjon, hvorfor fortsatte du?
 2. Koble fra alle eksterne enheter - et veldig, veldig grunnleggende råd som kan fungere for deg, da jeg kan forsikre deg om at det fungerte for meg. Koble fra alt før installasjonen faktisk starter.
 3. Bare vent - nå må vi gjøre noe klart her: du trenger ikke å vente på en hel dag. Vanligvis tar det mindre enn 3 timer å gjøre det.
 4. Oppdater BIOS - noen ganger, selv BIOS kan spille triks på deg. Oppdatere det før du installerer Windows 10, Windows 8.1

Ikke glem å sjekke om datamaskinen din oppfyller systemkravene som kreves for å installere den nyeste Windows-versjonen:

 • OS : Pass på at du kjører den nyeste versjonen av Windows 7, Windows 8, Windows 8.1
 • CPU : 1 Gigahertz (GHz) eller raskere prosessor eller SoC.
 • RAM : 1 gigabyte (GB) for 32-bit eller 2 GB for 64-bit.
 • Harddiskplass : 16 GB for 32-biters OS eller 20 GB for 64-biters OS.
 • Grafikkort : DirectX 9 eller nyere med WDDM 1.0-driver.

Mange brukere rapporterer også at Windows 8.1, Windows 10-installasjonen stopper ved oppstartskjermbildet. Noen har også rapportert at de ikke engang kan trykke på F2 eller F12, strømknappen er det eneste gjenværende alternativet. Et annet vanlig symptom kan være at harddisken din begynner å blinke i et svært sakte tempo. Noen av moderatorene har foreslått følgende løsning:

Hvis du prøver å installere Windows 8.1, Windows 10 Preview via Windows Store, og installasjonen slutter å svare (enten i "Venter" eller 44%), må du reattempt installasjonen etter å ha prøvd alle disse feilsøkingstrinnene:

1. Skriv inn wsreset på startskjermbildet, og klikk på Søkeresultat. (Det skal ha et Windows Store-ikon.)

2. Åpne en kommandoprompt (Kjør som administrator), og skriv ipconfig / release og trykk Enter. Skriv deretter ipconfig / renew og trykk Enter.

3. Prøv et annet nettverk hvis du har et annet nettverk tilgjengelig.

4. Prøv å kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet for Windows Update.

Mange har også rapportert at de har problemer med å installere Windows 8.1, Windows 10 på Surface-tabletter, slik at dette kan bety at det er et Windows Store-relatert problem. Hva er enda verre, noen brukere har opplevd ekte problemer med deres Windows Store etter å ha utført trinnene ovenfor, som Windows Store ikke åpner eller krasjer.

Hvis du fortsetter å fryse din Windows-installasjonsprosess, er det noen få ekstra feilsøkingsguider:

 • Full Fix: 'Windows Installer Service kunne ikke nås' på Windows 10
 • Fix: "Et annet program installeres" Windows Installer-feil
 • "Feil 5: Tilgang nektes" programvareinstallasjonsfeil i Windows [FIX]
 • Fiks: "Det er et problem med denne Windows Installer-pakken"

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juli 2013 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.