Hvorfor kobler ikke datamaskinen min til min Android Hotspot? [FASTSETTE]

Mange brukere som stadig er på farten, bruker ofte smarttelefonene som Wi-Fi-hotspots. Internett-tilgang er en nødvendighet, og dette er en fin måte å utnytte smarttelefonfunksjoner på, særlig siden 4G og andre mobile datateknologier er i dag så effektive som DSL.

Noen brukere har imidlertid hatt en vanskelig tid å koble til en Android Hotspot med sine Windows-drevne bærbare datamaskiner. Dette er ikke en nyhet, men det er en løsning på dette problemet. Flere løsninger, hvis du vil.

Så hvis du ikke klarer å koble til et mobil-hotspot, eller at hotspotet ikke vises på den bærbare datamaskinen din, må du sjekke trinnene vi oppnådde nedenfor.

Fremgangsmåte for å fikse Mobile Hotspot som ikke vises på bærbar PC

 1. Kjør feilsøkingsprogrammet for tilkobling
 2. Start enheten på nytt og gi tilgang til Alle enheter
 3. Bruk et åpent nettverk i stedet for en kryptert en
 4. Endre Wi-Fi-frekvensen
 5. Tilbakestill Android Nettverksinnstillinger

Løsning 1 - Kjør feilsøkingsprogrammet for tilkobling

La oss starte med feilsøkingen av PCen. Hvis din PC ikke kan koble til et nettverk, må vi finne ut hvorfor. Underveis kan dette bidra til å løse problemet, men fokus ligger på å bestemme hva som er årsaken til problemet ved hånden.

Selvfølgelig betyr dette at du kan koble til andre Wi-Fi-nettverk helt fint, og at problemet bare er med Android Hotspot-tilkoblingen.

Hvis problemet er universelt, foreslår vi at du sjekker Wi-Fi-driveren. Oppdatering eller til og med å installere på nytt, kan hjelpe deg med å adressere dette. Også, hvis det er en fysisk bryter, må du sørge for å slå på Wi-Fi.

Uansett, hvordan kjører du feilsøkingsprogrammet for tilkobling i Windows 10:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne Innstillingene .
 2. Velg Oppdater og Sikkerhet .
 3. Velg Feilsøking fra venstre rute.
 4. Velg Feilsøking for Internettforbindelser og utvide den.
 5. Klikk på " Kjør denne feilsøkingsprogrammet " -knappen.

Løsning 2 - Start enheten på nytt og gi tilgang til Alle enheter

Selv om det er så generisk som det ser ut, kan omstart av enhetene løse mange problemer. Android Hotspot er akkurat som alle andre delte Wi-Fi-nettverk, og det bør være enkelt å bruke håndsettet som Wi-Fi-ruteren. Derfor bør en omstart gjøre deg bra de fleste ganger.

Det mobile datanettet du bruker til å opprette hotspot, må også være stabilt, så sørg for at nettverksdekning er på et akseptabelt nivå.

Men hvis du fortsatt står fast med feilen ved hånden, er det noen få ting du kan prøve. En av de vanligste løsningene vi fant på nettet, er å tillate tilgang til ditt hotspot for alle enheter. Denne innstillingen er vanligvis deaktivert, og tilgangen er begrenset til enheter med en bestemt MAC-adresse. Så, hva du må gjøre er å endre det for å unngå mulige autentiseringsproblemer. Dette er aktivert som standard på nyere versjoner av Android, men ikke på eldre.

Løsning 3 - Bruk et åpent nettverk i stedet for en kryptert en

Foruten den åpne tilgangen foreslår vi også å deaktivere WAP-kryptering. Dette kan forårsake tilkoblingsproblemet også, selv om du kan bekrefte at du har angitt riktig passord. Det er flere grunner til hvorfor dette kan mislykkes, særlig på eldre iterasjoner av Windows.

Slik fjerner du krypteringen fra Android Hotspot:

 1. Åpne innstillinger .
 2. Velg Nettverk og Internett.
 3. Velg Hotspot & tethering .
 4. Trykk på " Konfigurer Wi-Fi hotspot " -alternativet.
 5. Under Sikkerhets seksjonen, velg Ingen .

 6. Bekreft endringer og prøv å koble til igjen.

Løsning 4 - Endre Wi-Fi-frekvensen

Wi-Fi-frekvensen kan være en annen grunn til at du ikke kan koble den bærbare datamaskinen til en Android Hotspot. Hvis håndsettet deler Wi-Fi over 5, 0 GHz-båndet og Wi-Fi-kortet ditt ikke støtter det, kan du ikke koble til. Derfor foreslår vi, hvis alternativet er tilgjengelig, å bytte fra 5 GHz til 2, 4 GHz-bånd og gi det en tur.

Slik gjør du det:

 1. Åpne innstillinger .
 2. Velg Nettverk og Internett.
 3. Velg Hotspot & tethering .
 4. Trykk på " Konfigurer Wi-Fi hotspot " -alternativet.
 5. Under " Velg AP Band " -delen velger du 2, 4 GHz og lagrer endringer.

Løsning 5 - Tilbakestill Android Nettverksinnstillinger

Til slutt kan vi bare foreslå noen Android-relaterte løsninger. Den første er å sørge for at OS-firmware er oppdatert. Det andre krever at nettverksinnstillingene tilbakestilles til standardverdiene. Husk at dette vil slette alle lagrede ISSD-er du har, Mobile Data-innstillinger og Bluetooth-parede enheter. Men det bør også løse alle feilene angående nettverkstilkoblingen.

Slik gjenoppretter du nettverksinnstillinger på Android-enheten din:

 1. Åpne innstillinger .
 2. Velg Nettverk og Internett.
 3. Trykk på 3-punktsmenyen og velg Tilbakestill Wi-Fi, mobil og Bluetooth .

 4. Bekreft valg og tilbakestill nettverksinnstillinger .
 5. Deretter konfigurerer du hotspotet med de tidligere foreslåtte innstillingene og prøver å koble til igjen,

Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har noe å legge til eller ta, er du velkommen til å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.