Hva gjør du hvis Windows 10-skriverdriveren ikke er tilgjengelig

Hvordan lager jeg skriverdriveren min tilgjengelig?

 1. Sett inn driveren på nytt
 2. Installer drivere manuelt
 3. Installer drivere automatisk

Å finne et riktig sett med drivere som følger med maskinvaren din, kan sikkert være en smertefull opplevelse. Det burde ikke være tilfelle for Windows 10, men det er sikkert for noen brukere som prøvde å installere skriverdrivere etter overgang til Windows 10.

De ble møtt med en feil som informerte dem om at driveren for nevnte skriver ikke er tilgjengelig.

Hvis du står fast med dette problemet, oppfordrer vi deg til å sjekke de to løsningene vi oppnådde nedenfor.

Slik løser du problemer med skriverdrivere på Windows 10

Løsning 1 - Installer driveren på nytt

La oss starte med det åpenbare skrittet. Denne feilen er ganske vanlig når det gjelder eldre skrivere, og Windows 10 har en tendens til å håndheve tilfeldig generisk driver. Dette kan selvsagt virke for noen brukere, men andre vil bli møtt med feilen ved hånden.

Generiske drivere er neppe tilstrekkelige for nyere skrivere som fullt ut støtter Windows 10, for ikke å snakke om 5 eller 10 år gamle maskiner.

Men dette betyr ikke at driveren som tilbys av Windows Update, ikke vil fungere. Hvis du avinstallerer det, bør systemet se etter en annen, og at den kan være riktig passform.

Så vi oppfordrer deg til å navigere til Enhetsbehandling og avinstallere skriverdriveren. Etter det er en enkel omstart (nettverksforbindelse et must) og Windows Update bør installere en riktig driver.

Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling fra Power User-menyen.
 2. Naviger til Utskriftskøer og utvide denne delen.

 3. Høyreklikk på den berørte skriveren og velg Avinstaller enhet fra kontekstmenyen.
 4. Start PCen på nytt og åpne Enhetsbehandling på nytt.
 5. Klikk på ikonet " Skann for maskinvareendringer ", og driveren skal installeres automatisk.

Løsning 2 - Installer drivere manuelt

Hvis den nevnte løsningen ikke kan fikse feilen din og du fortsatt mangler en funksjonell driver, oppfordrer vi deg til å installere den for hånd.

Nå kan du søke etter den riktige skriverdriveren som å søke etter nålen i en høstack, spesielt hvis du bruker en eldre skriver. Imidlertid bør de fleste av dem, når de kjører i kompatibilitetsmodus, fungere fint på Windows 10.

For å finne og få en riktig driver, må du vite nøyaktig modellkode og OEM. Etter det, bør en enkel oppslag på Google få deg til den offisielle nettsiden.

Vi foreslår at du unngår mistenkelige tredjeparts nettsteder, men hvis du ikke har noe alternativ, kan noen av dem gi deg de nødvendige driverne.

Slik installerer du skriverdrivere manuelt i Windows 10:

 1. Last ned riktige drivere og lagre dem på ditt lokale lager.
 2. Deaktiver internettforbindelsen midlertidig.
 3. Åpne Enhetsbehandling, utvider Skriverkøer og avinstaller enheten. Ikke start datamaskinen på nytt.
 4. Høyreklikk på driveroppsettet du har lastet ned fra den offisielle produsentens nettsted. Åpne egenskaper .
 5. Velg kategorien Kompatibilitet .
 6. Fra rullegardinmenyen Kjør dette programmet i Kompatibilitetsmodus, velg tidligere versjoner av Windows .

 7. Bekreft endringer og kjør driverinstallasjonsprogrammet.
 8. Etter at installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt.

Løsning 3 - Installer drivere automatisk

Nedlasting og installering av drivere manuelt kan være et stort problem, spesielt når feil driverversjon er installert. Dette kan føre til alvorlige funksjonsfeil. Vi anbefaler sterkt at du oppdaterer driveren automatisk ved hjelp av Tweakbit's Driver Updater- verktøy.

Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus, og etter flere tester konkluderte teamet med at dette er den best automatiserte løsningen. Slik bruker du denne programvaren:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Det er det. Hvis du fortsatt ikke kan installere en skikkelig skriverdriver, oppfordrer vi deg til å kontakte støtten og be om oppløsningen. Videre må du sørge for å dele opplevelsen med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.